Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy szczepicie dzieci na meningogkoki

Polecane posty

Gość gość

pytanie jak w temacie wyraźcie swoją opinię

Gość gość
i mamy które szczepiły jak dziecko zniosło szczepienie?

Gość słówko na niedzielę
nie. absolutnie nie.

Gość gość
My zaszczepiliśmy dziecko najpierw na rotawirusy, pneumokoki, meningokoki, ospę. Prócz tych refundowanych. Nie chcemy tych chorób! Wolielismy oszczędzić jej tego. Jak córeczka miała pół roku trafiła do szpitala i nie zaraziła sieod innych dzieci rotawirusami, jelitówką, zapaleniem płuc. Nigdy nie wiadomo co się stanie

Nie - dla mnie szczepienia na meningokoki i pneumokoki to efekt agresywnej kampanii reklamowej i lobbowania przez firmy farmaceutyczne. Nigdy szczepiła na to nie będę, mimo że nie jestem przeciwniczką szczepień jako takich - ale uważam że więcej niż te refundowane przez NFZ nie potrzeba.

Gość gość
nie, unikam ładowania zbędnej chemii w organizm dziecka, więc zaszczepiłam tylko na podstawę bez MMR...

Gość gość
Acha, dobrze zniosła szczepienie. Zresztą co tam jakiś bąbel czy mała temperatura, która minie do tego by np. zachorowała na ospę, która może mieć groźniejszy przebieg. Trochę empatii dla własnych dzieci, które potem cierpią, chorują, bo rodzice wymyślają historie z autyzmem itp. bredniami. W świecie takich chorób to wręcz nieodpowiedzialne jak dla mnie, to tylko moja opinia. Acha i nie jest tak, że nam się przelewa. Ale to był priorytet. Wolimy sobie czegoś odmówić, by miało dziecko te szczepienia

Gość gość
to są szczepienia dla dzieci które chodza do przedszkoli itd, i zalecane szczególnie dla dzieci które duzo choruja.

Gość gość
właśnie ja też na mmr nie szczepiłam ale tych meningo się boję:( chyba za dużo się naczytałam

Gość gość
Tak zaszczepiłam.