Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czternatsolatka

PRACA

Polecane posty

Gość czternatsolatka

Witajcie mam takie pytanie Czy 14-latka może zacząć pracować? Ważne! Chce pomóc mamie. Tata nie żyje od dawna. Zmarł jak miałam z 3 latka. Nikt sie tego nie spodziewał. Tato dobrze zarabiał z tego co wiem, a mama zajmowała sie nami (mną i rodzeństwem). Mama po tym jak Tato zmarł nie mogła pracować i trudno było jej znaleść prace. Bała sie też żeby nie zabrali jej tam czegoś (jakiś pieniędzy tyle tylko wiem). Jednak znalazła rok temu prace ale musiała sie zwolnić, bo z gimny ktoś sie dowiedział i powiedzieli, że nie może pracować. Dość, że mama nie pracuje to zabrali jej pieniądze (było to chyba 600zł). Mamy jeszcze 1300 zł rodzinnego, ale to nam nie starcza. Prawie 700 zł za mieszkanie, a jeszcze opłaty itp. Wiadomo ja jako nastolatko potrzebuje na swoje wydatki, ale stwierdziłam że nie jest mi jak na razie nic potrzebne. Chciałabym znaleźć prace czy coś co kolwiek żeby pomóc Mamie. Dobrze że przyjaciele mamy czy coś nam pomagają bo tak to nie wiem w chyba tynk ze ścian byśmy jedli. Chce pomóc. Odmawiam sobie wszystkiego, żeby oni mieli. Jem zazwyczaj tylko kanapki w szkole i obiad. A tak to nic więcej, żeby dla nich było więcej. Chce pomóc im jak moge. Mam starsze jeszcze rodzeństwo ale jedna siostra (16 lat) nic ją nie obchodzi a reszta już dawno sie wyprowadziła. Mama nie może już sobie z tym poradzić, że nie może pracować i dać nam tego co chcemy. Fakt chciałabym laptopa czy coś ale wiem że są ważniejsze rzeczy (mam internet w telefonie). Czy jest szansa żebym znalazła prace?

Gość czternatsolatka
?Odpowie ktoś?

Gość gość
chyba możesz jakies ulotki roznosic albo cos takiego

Gość gość
ściągnij majtki i zobacz czy możesz już zarabiac w inny sposób

Gość czternatsolatka
Dzięki spróbuje z tymi ulotkami :) a co do tego drugiego to d***** nie byłam, nie jestem i nie będe

Gość gość
to pieniędzy tez nie będzie

Gość czternatsolatka
Będą :)

Gość czternatsolatka
Nie wiem czy Ty serio z tym czy dla śmiechu, ale sory napewno nie pójde tą drogą. Miłego wieczoru

Gość gość
mozesz roznosic ulotki albo pomagac sprzatac w jakims sklepie

Gość gość
dla śmiechu to temat załozyłas,z nudów,braku zajęcia i innych powodów,ale na duzo wpisów nie licz bo takich temacików jest tu 90%

Gość czternatsolatka
Niby po co miałabym temat dla śmiechu założyć?

Gość gość
ty gościu co napisałes o tych majtkach jakis p******* jestes!Dziewczyna sie normalnie zapytała bo ma ciezka sytuacje a ty musisz jakies debilizmy wypisywac!K***a nie ma tu już NORMALNYCH osób?

Gość gość
napisałem c**** co,z nudów tak o ,aby sprowokować,posmiac się z idotów z madrymi radami itp.

Gość gość
Niewiem gdzie znajdziesz prace ale trzymam kciuki. I szacuunek dla twojej mamy ze dobrze cie wychowala;) nie kazdy w twoi wieku chce pomoc a ty.... super. Tylko sie ucz ! ;)

Gość gość
a dlaczego Twoja matka nie może pracować? jest w podeszłym wielu czy jest chora? Skoro jej nic nie dolega powinna spiąć poślady i pójść do pracy chociażby na pół etetu

Gość czternatsolatka
Dobra dzięki za dobre rady. Zapytam sie w sklepie czy po szkole i w weekendy będe mogła pomagać, a jak nie to popytam o ulotki. A co do tego tematu to nie wiem po co miałabym kłamać. Chciałam sie zapytać, bo nie wiem czy moge pracować. Raz poszłam to powiedzieli że musze mieć ukończone 16 lat, ale chyba do roznoszenia ulotek i pomocy w sklepie nie musze tak jak pisaliście. Dzięki i miłego wieczoru

Gość czternatsolatka
Mama nie może bo jest chora.

Gość gość
nie ma za co,temat skończony,sorry ale następnym razem wymysl lepsza bajkę

Gość czternatsolatka
To nie jest bajka. Chcesz to podam Ci gg i sie zapytasz na priv i C***otwierdze. Wiem że tu dużo osób kłamie itp, ale to jest chore. Jezu chce sie dowiedzieć bo chce Mamie pomóc. Tak trudno zrozumieć?

Gość gość
a co tu rozumieć,prowo jak prowo i tyle,za to że nie dajesz sie zbić z tropu daje ci 3/10

Gość czternatsolatka
Jakiego tropu? Weś ogarnij. Nie wierzysz to nie wierz. Dzięki za rady

Gość gość
poczytaj słownik zamiast głupoty pisać

Gość gość
Szacunek dziewczyno, zaimponowałaś mi :)

Gość czternatsolatka
Jestem na tel i trudno sie pisze. A co do błędów to sory

Gość gość
nienormalni jesteście :o Porób karteczki z telefonem do siebie, że psa wyprowadzisz czy posiedzisz z dzieckiem, posprzątasz i jak będziesz pytać to karteczkę zostawiaj

Gość gość
na początek sprzedaj telefon

Gość czternatsolatka
okey to jutro zrobie karteczki popytam w sklepach czy nie potrzebują do pomocy Dziękuje wam :)

Gość gość
nic nie sprzedawaj :o a tymbardziej telefonu ani kompa, bo to twoje narzędzia pracy

Gość czternatsolatka
Dzięki, przeczytałam :) ide już i dzięki wam Pozdrawiam i papa Napisze czy sie udało