Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sussannaa

Śluz opis

Polecane posty

Gość Sussannaa

Od razu uprzedzam że będę pisać w taki sposób że kogoś może to urazić. Chodzi o śluz w dni płodne. Jak czytam to zawsze napisane jest że jak się tak powiem go weźmie między palce to on sie rozciaga a ja mam go stasznie , dużo, bez wkładki mam aż mokre spodnie... Jak ide do toalety to leci taki śluz na 10 cm :/ czy to jest normalne? Przepraszam jeśli kogoś uraziłam przez opis

Gość gość
C*pla płacze za praciem

Gość Sussannaa
... Nie płacze nie bój się. Spodziewałam się konkretnych odp

Hmmm, raczej po prostu taka twoja uroda. Może żeby mieć pewność przejdź się do gina, zbada cię i powie czy śluz jest prawidłowy lub nie. Jak rozumiem śluzowi raczej nie towarzyszy nieprzyjemny zapach i inne dolegliwości?

Gość Sussannaa
Niee, jest przeźroczysty i bez zapachu

Gość gość
ale taka sytuacja pojawiła się nagle czy jest już jakiś czas i teraz Cie zaniepokoiła? najlepiej gdyby zbadał Cie lekarz-ewentualnie zrobił wymaz, posiew, czystość pochwy. Możliwe że taką masz fizjologię ale jakiś zaburzeń też nie możesz wykluczyć. Zerknij sobie na stronkę: http://www.lactovaginal.pl/Poradnik-intymny/Choroby-kobiece/Uplawy--czy-to-juz-infekcja-pochwy tam opisanych kilka przyczyn nadmiernych upławów-może coś Ci to rozjaśni...

Gość Sussannaa
Mam tak od dłuższego czasu i to w dni płodne tylko tak jest

Gość gość
Jeśli tak Cię to niepokoi to umów się na wizytę właśnie wtedy gdy masz płodne dni i pokaż ten śluz swojemu ginekologowi. Niech porobi Ci dokładne badania i ewentualnie zaleci leczenie jeśli będzie to konieczne. Tutaj masz fajnie wszystko opisane. Stronka jest super, więc polecam http://kobiecosc.info/poznaj-swoje-cialo/infekcje-intymne/problem-uplawy-co-oznaczaja-i-kiedy-udac-sie-do-lekarza/

Gość gość
Z tego co opisujesz konsystencja jest jak najbardziej fizjologiczna jedynie ilość trochę niepokoi. Na Twoim miejscu zapisałabym się do ginekologa na wizytę, obejrzy, oceni, będziesz spokojniejsza. U mnie występował problem całkiem inny związany z suchością pochwy, miałam problem z siedzeniem czy też chodzeniem bo wszystko mnie podrażniało, więc nie wiem co gorsze. W aptece polecono mi provag żel, który złagodził moje dolegliwości a dodatkowo hamuje rozwój bakterii i grzybów, więc również możesz go stosować jako ochrona przed infekcjami.

Gość Sussannaa
Dzięki dziewczyny za odp. Chyba taka moja uroda bo to nie upławy :)