Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dac dziecko do przedszkola w dzien babci gdy babcia z dziadkiem nie bedzie

Polecane posty

Gość gość

Wlasnie dzownilismy i nie przyjada. szkoda. czy dac ja a ja pojde z mezem. co myslicie?

Gość gość
ja bym nie posłała dziecka w takiej sytuacji.

Gość gość
ja wiem ze maja 100km. ale sadzilam ze nie bedzie to dla nich zaden problem przyjechac. bynajmniej tak wywnisokowalam po tym jak sa za wnuczka. juz 2 tyg., temu dzownilismy do nich. pomyslalam ze co mi szkodzi zapytac sie i zaprosic. ale dzis juz bylo pewne kiedy uroczystosc. wiec corka zadzownila i oznajmili ze jednak nie przyjada.

Właśnie z godzinę temu nad tym myślałam. U nas dziadkowie też nie przyjadą, za to prababcia będzie. Jednak, żeby nikogo miało nie być na przedstawieniu to chyba nie posłałabym dziecka, po prostu, żeby mu przykro nie było.

Nie zawsze na takich uroczystościach są dziadkowie - a to odległość,choroba czy po prostu nie żyją.Wtedy najczęściej (jeśli mogą) towarzyszą rodzice.

Gość gość
smutna jest.

Gość gość
zwoleniczka konkubinatu a daleko tesciowa mieszka?

Gość gość
jak córce zalezy bardzo to idź ty jako babcia :) jak nie to lepiej ją zostaw w domu, zorganizuj jej fajnie dzięn żeby nie myślała.

Gość gość
wlasnie niewiem ja nie to samo co babcia

Gość gośćop
U nas w przedszkolu zwykle w ten dzień dzieci (które nie mają dziadków) nie przychodziły . Natomiast teraz w pierwszej klasie wiem , że rodzice takich dzieci dostali zaproszenie i z tego co się orientuję to idą. Ja chyba jednak nie posłałabym dziecka. Chociaż z drugiej strony wiem , że również dzieci które nie mają dziadków przygotowują się do tego dnia nawet musiały zrobić laurki dla rodziców więc sama nie wiem co bym zrobiła (chyba po prostu zapytałabym dziecka czy chce iść).

Gość gość
powiedziala ze niechce isc.

Gość gośćop
powiedziala ze niechce isc. ...... To masz odpowiedź:)

Możesz Ty iść, albo mąż :) często się zdarza, że ktoś przychodzi zamiast rodziców albo dziadków i nikogo to nie zdziwi. A jeśli masz zamiar nie posyłać, powinnaś uprzedzić przedszkolankę, żeby nie rozwalać programu artystycznego bo zawsze dzieci mówią wierszyki, tańczą...i to stwarza problem jeśli ktoś sobie nie przyjdzie.