Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wprowadzamy mleko krowie roczniakom te co sa przeciwne niech nie wchodza

Polecane posty

Gość gość

Witajcie dzisiaj dalam troche ugotowanego mleka z kartonu, Maly za tydzien skonczy rok, zero reakcji typu wymioty, mial skaze bialkowa wiec jesli cos jest na rzeczy to pojawi sie ona pewnie za pare dni. Jakie zamierzacie lub stosujecie mleko? Ja czytalam sklad roznych mlek i wapno w skladzie ma tylko mleko wypasione. Nie rozcieńczałam z wodą, dostał ok 30-50 ml wypil ze smakiem.

Gość gość
Moj syn jak skonczyl 10 miesiecy zaczal pic kubek dziennie mleka krowiego i wszystko bylo dobrze. Teraz juz ma prawie dwa lata i woli krowie od mm. Ja kupuje mleko w butelce a nie w kartonie 3, 2 % tluszczu, co do wapna podobno kazde mleko je posiada a na opakowaniu informacja to pewnie chwyt reklamowy :)

Gość gość
Mój też pił i żyje... :) Codziennie robiłam mu całą butlę kaszy mannej na mleku :)

Gość gość
Taki syf dajecie dziecia...

Gość gość
Mieszkam w USA i tutaj w normie jest dawanie mleka krowiego od 1 roku życia. Ja zaczelam stopniowo podawać 2 tygodnie przed skonczeniem roczku i malej nic nie jest. Obecnie pije tylko mleko krowie a ma 16 miesiecy. Dodam, ze kupuje drogie mleko, organiczne, ktore jest bardzo polecane i pisze na nim, ze nie zawiera pestycydow, hormonow i innych gowien.

Gość gość
po roku dawałam mleko w naleśnikach, domowym budyniu itp a normę wyrabia mleko z piersi

Gość gość
A i tutaj w USA daje sie malym dzieciom pelne, tluste mleko z witaminą D.

Gość gość
ale mleko naturalnie nie zawiera takiej ilości witaminy D, jest wzbogacanie sztucznie, tak samo jak mm

Gość gość
ja też dawałam krowie jak tylko stuknął dziecku roczek. Żyje i ma się dobrze

Gość gość
moje dziecko ma 22 miesiace i niestety podalam malej przegotowane mleko z kartonu 3,2 % i wystaoila reakcja alergiczna.. daej trzeba kupowac to mm,,,,,

Gość gość
Tez krowie dawalam,ale takie prosto od krowy.

Mój w żłobku pije krowie, ale w domu mm. Chyba bardziej z wygody daje mu w domu mm, bo po krowim nie ma żadnej reakcji alergicznej. Z raz czy 2 w domu wypił krowie i też było ok.

Gość gość
ciekawe czy jakby MM było za darmo czy też byście dawały wtedy z kartonu?

Gość gość
a to mm to jakiś cud? Rozumiem, że źle że nie karmią piersią ale że nie dają mm :D

Gość gość
MM jest przystosowane dla dzieci, mleko krowie nie jest dla dzieci zwłaszcza tak małych, ja mojej 7 latce kupuje bebiko truskawkowe bo lubi ( oczywiscie krowie tez pije) a Wam szkoda dla takich maluchów, żal po prostu

Gość gość
ja miałam o tyle dobrze, że córka kończyła roczek w maju, więc latem dostawała koktajle mleczno-owocowe, a tak to dodawałam do naleśników i czasem piła kakao

Gość gość
Ja się wychowałam niemal od urodzenia na mleku prosto od krowy i moje dziec***** 1 roku piją takie i mają się dobrze..,mleko od jednej krowy z wiadomego i pewnego źródła... MM ..wygodne, wsypujesz , mieszasz i masz...hm..ale czy takie dobre? Pełno w nim chemii, ale każdy chce zarobić.. I nie piszcie ,że teraz krowy inne mleko dają...jak ktoś ma prosto od gospodarza , z wiadomego źródła..to jest zdrowe i dobre. Antybiotyki i polepszacze kosztują i nie myślcie,że każdy rolnik je stosuje..

Gość gość
piszą na opakowaniu mm3, że dziecko powinno wypijać 2 kubki dziennie po 200 ml, tak więc moje dziecko pije dziennie 1 kubek mm i 1 mleka krowiego hehe :)

Gość gość
Moj do 8mc był na piersi, potem dostal sztuczne i po każdym zwracał doszło do tego ze przepisali mu mleko po które musiałam jeździć 60 km do innego miasta!!!!! Dzisiaj ma skończony rok i parę dni i ma się bardzo dobrze. 0 uczulenia, chory nie był ani razu i nie wymiotuje W KONCU!! Wytłumacz i mi proszę jedna rzecz paręnaście lat temu 80% społeczeństwa chował się na krowim mleku i nikt nie zarzuci swojej matce ze go trula??

Gość mia ta cara
ja podawalam I robilam kaszki na krowim mleku :)

Gość gość
do gościa...popatrz ile jest różnych mm, gotowych kaszek itp..mas z odpowiedź..każdy chce zarobić....

Gość gość
nie dawajcie mleka z kartonu bo to syf bez wartości, tak samo zreszta jak mm jeśli już wasze dzieci muszą pić mleko ( a w zasadzie żaden 2 latek już tego nie potrzebuje) to dawajcie mleko prosto od krowy z mlekomatu (są w sklepach w wiekszych miastach) a tak naprawdę, to więcej wapnia dostarczy surowe warzywo albo owoc ze skórka niż litr bylejakiego mleka, co najwyżej kamieni na nerkach dziecko może sie nabawic

Gość gość
ja swojemu nie daję mleka z kartonu.. tylko takie prosto od krowy.

mój synek ma obecnie 1,5 roczku. od kiedy skończył 6 mc dostaje tylko i wyłącznie mleko takie z kartonu ja kupuje w biedrze te z lodówki. moja lekarka mówi że skoro nie szkodzi to jak najbvardziej może dostawać. chodziło o to że mały pił więcej niż można mleka mm a że to jeszcze wiecej chemi więc wybrałam mniejsze zło. nic mu nie jest rośnie zdrowo. jeśli chodzi o mnleko typowo krowie zdecydowałabym się na nie ale pod warunkiem że mleko pochodziło by zawsze z tego samego źródła. i ja i moje rodzeństwo byliśmy chowani na mleku krowim od samych narodzin i wszyscy zdrowi. młodszy brat mial skaze która z czasem minela poprostu takie mleko wprowadza się powoli.

Gość gość
moj starszy syn dostal mleko krowie jak skonczyl 1,5 roku, teraz mam maluszka 4 miesiace i mam zamiar wprowadzic mu mleko krowie rowniez ok 1,5roku zycia, Nie chodzi tu o oszczednosic tylko nie wiem czy te mm i gotowe kaszki sa tak cudownie zdrowe, przeciez to tez caly syf i chemia

Gość takasobiesupermama
Po 1 w tytule wyraznie jest napisane-jestes przeciwna nie wchodz. Moje dziecko jest od urodzenia na mm tylko problem byl inny-nie chce go pic probowalismy juz cuda na kiju tylko wyczuje mleko i nie i koniec ale do tematu. Nie mam sprawdzonego zrodla dlatego wybralam karton, to mleko nie reklamuje sie tj laciate a znajoma mi zwrocila uwage na to wapno. My je pijemy od ok 6 mcy wczesniej nie zwracajac na to uwagi. Jutro dostanie 100 ml zobaczymy jak zareaguje. Autorka

Gość gość
Mój synek kilka dni temu skończył roczek (gdyby urodził się w terminie, to roczek skończyłby na początku lutego). Planuję właśnie rozpocząć przygodę z mlekiem krowim. Synek pił Enfamil 1, 2 ,a od końcówki grudnia 3. Ostatnio kupiłam babydrem, ale jakieś beznadziejne.. gęste, dziwne.. _ Chcę podać mu mleko krowie, ale nie wiem.. lepsze z kartonu czy z butelki? Jeśli z kartonu, to ile najdłużej macie otwarte to mleko i dajecie dzieciom (nie interesuje mnie, co jest napisane na opakowaniu, tylko jak długo trzymacie otwarte mleko). Wystarczy je podgrzać czy musi być gotowane, a potem ostudzone? Bo jeśli tak.. to średnio mi się chce.. zresztą zanim ostygnie, to trochę minie czasu..więc chciałabym tylko podgrzewać. _Jakieś doświadczenia?

Gość Takasobie super mama
Tu autorka ja zamierzam mu podawac 2 razy dziennie wiec zagotowac szklanke mleka i ostudzic to chwila. Moj tez wczesniak. 24.01 skonczy rok a powinien 28.02 :) sam karton jesli dobrze zrozumialam mamy otwarty ok 2 dni bo my ogolnie pijemy mleko-maz do kawy ja lubie wypic zimne czesto na sniadanie jemy platki itp. Ja wybralam karton rowniez dlatego ze do butelki sie zrazilam jeszcze jak bylam w ciazy kupilam i akurat moja mama otworzyla... Cos zasmierdzialo i... Mleko cuchnelo sraczka (sorry za okreslenie ale ja prawie sie pozygalam) kilka razy sprawdzalysmy date waznosci-jeszcze bylo wazne. Ja po prostu mam uraz

Gość gość
Wapno, a to ciekawe. Chyba wapń :D

Gość gość
Wydaje mi się, że jednak zanim zagotowane mleko ostygnie, to trochę potrwa.. no i śmierdzi.. będzie mi się kojarzyło z czasami dzieciństwa.. (u nas w zerówce obowiązkowo piliśmy kubek mleka.. do tej pory mam odruch wymiotny bleee). Mogę się napić mleka (robię to góra kilka razy do roku, o ile w ogóle), ale chłodnego lub ciepłego jako kakao.. ale podgrzanego, a nie takiego zagotowanego.. któego zapach mnie odrzuca.. i te kożuchy .. :( Czy na prawdę nie można tego mleka tylko podgrzać? _ Dobrze zrozumiałaś.. właśnie pytałam o czas, w jakim mleko stoi otwarte.. u nas potrafi stać tydzień.. mąż sobie kupuje i dolewa do kawy (o ile ją w domu pije, bo rzadko).. ja jak jest otwarte, to czasem robię sobie bawarkę... ale generalnie mleko stoi.. mężowi nie przeszkadza.. ciągle twierdzi, że "jest dobre" :( wiadomo, jak dziecko dostanie raz dziennie te 150-180 ml (mleko pije do kanapki na śniadanie, więc nie jest w stanie zmieścić więcej), to już zużycie mleka będzie większe.. ale tak na 3 dzień.. dałybyście dziecku?