Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam juz dość

amniopunkcja

Polecane posty

Gość mam juz dość

Cześć, błagam doradzcie cos, pocieszcie... 30-12-2013 miałam robiona amniopunkcję. Badanie usg i test papa wyszły bardzo źle. Dzis dzwoniła do mnie Pani z informacją że mam zglosic sie w pon na badanie usg- pyałam jaki wynik amnio, nie chciala mi powiedziec. Co moze to oznaczać? jest aż tak źle?

Gość gość
Gdzie była wysyłana próbka? Wcześnie do ciebie zadzwonili, co nie jest dobrym objawem niestety. Zwykle dobre wyniki podają przez telefon i raczej w takim przypadku nie dzwonią, tylko wysyłają pocztą. Ale praktyka pewnie zależy od tego, gdzie robisz. A dzwonili z pracowni genetycznej, czy skąd?

Gość mam juz dość
dzwonili za praconi gdzie mialam robiona amnio. nie wiem gdzir to wysyłali... nie chciała mi Pani nic powiedziec . kazala przyjsc w pon na usg. czyli szanse ze bedzie OK sa nikłe?

Gość gość
A gdzie w takim razie C***obierali amnio? Ja miałam w Warszawie w Bielańskim pobieraną, wysyłaną na Sobieskiego. Czekałam długo na wyniki (ponad 4 tygodnie) i sama dzwoniłam. Przez telefon mi powiedzieli, że jest ok, potem dostałam pocztą wynik. Wydaje mi się, że raczej dobrze nie jest, ale jak mówię, to pewnie zależy od miasta i od tego jak wygląda praktyka, także się nie dręcz i czekaj na usg. No i nie każda abberacja to wyrok.

Gość gość
Dodam jeszcze, że to że dzwonili tak szybko może też oznaczać, że im hodowlę szlak trafił i muszą powtórzyć amniopunkcję. Zdarza się.

Gość mam juz dość
miałam robioną w Krk przy ul rozrywki... kurcze tak mi xle. Czytała gdzies ze im dluzej czeka sie na wynik to lepeij. mam nadzieje ze to poprostu Pani rejestratorka dzwoniła a wyniki sa u lekarza...

Gość gość
Bzdura, że im dłużej tym lepiej. Krótko może znaczyć, że im hodowla nie wyszła i tyle. Długo trwa jak mają dużo pacjentek i dużo preparatów do oglądania, a nie dlatego, że dobre wyniki są. W każdej pracowni czeka się inny okres czasu. Jeżeli miałaś w Krakowie to na pewno nie wysyłają do Wawy, więc mogą mieć zupełnie inne zasady i np. nigdy nie mówić przez telefon (co moim zdaniem jest dobrą praktyką). Moim zdaniem jak na razie nie ma powodów do paniki. A genetyczne faktycznie aż tak źle wyszło?

Gość mam juz dość
wynika mam u gina ale z tego co pamietam brak kosci nosowej NT 3,7 ryzyko ZD 1:27 reszta trisomii tez dość wysoki ryzyko mam 35 lat Jestem załamana, siedzę, bucze i szukam na necie dobrych informacji

Gość mam juz dość
wyniki* przepraszam za literowke

Gość gość
No to wysokie ryzyko, ale nie tragiczne przecież. Nie ma co siedzieć i buczeć tylko wziąć się w garść i czekać do poniedziałku. Z resztą wg mnie w razie złych wyników to dzwonią do ciebie z pracowni genetycznej a nie tam gdzie robi się amnio.

Gość gość
współczuje, ale badz dobrej mysli...

Gość mam juz dość
mam ogromną nadzieję że masz rację, ale nie zapowiada się dobrze. W mojej 1-szej ciązy też stwierdzono ZD ale płód sam obumarł jeszcez przed otrzymaniem wyników. Boże żeby to się nie powtórzyło....

Gość gość
A kariptyp robiliście? Jaki wynik?

Gość mam juz dość
teraz przy amniopunkcji powinni mi podac kariotyp tak?

Gość gość
prowo

Gość mam juz dość
dobrze nie wróży ale dalej mam nadzieję

Gość gość
Nie, mi chodziło o Wasze kariotypy, czy nie jesteście genetycznie obciążeni, skoro pierwsze dziecko miało wadę genetyczną

Gość mam juz dość
nie, nic takiego nie zlecono nam. Powinniśmy z mezem coś takiego zrobić?

Gość gość
Zaleca się takie badanie, chociaż wielu lekarzy twierdzi, że raz to może być przypadkiem. Pewnie sporo nerwów by Wam taka wiedza zaoszczędziła. Niemniej jednak trzymam kciuki, żeby było dobrze. Jeśli jednak by coś było nie tak, przed kolejną ciążą domagaj się badania kariotypu Twojego i Męża. Trzymam kciuki!

Gość mam juz dość
bede miec zdrowa coreczke!!! huraaaaaa :)

Gość gość
super wiadomość :) gratuluję :)

Gość gość
Naprawdę się cieszę :) Życze spokojnej reszty ciąży :)

Gość mam juz dość
nie dziekuje by nie zapeszyc ale czuje sie jak bym wygrala milion w totka- bardzo bardzo sie ciesze... tyle niepotrzebnego stresu

Gość gość
Dbaj o siebie i Córcie. Powodzenia:)

Gość gość
Gratuluję! Spokojnego okresu oczekiwania na pojawienie się małej :)

Gość gość
A widzisz, mówiłam, że szkoda się stresować :) Gratulacje i szczęśliwego rozwiązania!