Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podpaski czy tampony

Polecane posty

Gość gość

Co wolicie ?

nie wiem co wolę, bo tamponu nigdy nie miałam, ale chyba nie mam do tego dobrej budowy, poza tym słabo mi się robi jak sobie wyobrażę coś tam wpychać, nie wyjąć i ten sznureczek:O stosuję bardzo długie podpaski i często je zmieniam

Gość kawusiaaf
Wydaje mi się że tampony lepsze , wtedy nie musisz oglądac strzępków swojej macicy :/

Gość gość
broken co to znaczy że nie masz dobrej budowy

broken co to znaczy że nie masz dobrej budowy x heh, głupio to ujęłam, ale jak mnie ginka chciała zbadać przez pochwę to tak bolało, że nie dało rady nie wiem, może budowę błony? mój organizm chyba nie chce, żebym tam coś wkładała:-P

Wiadomo że tampony sa bardziej higieniczne, ale ja już im nie ufam po tym jak mi się urwał sznureczek.

Gość gość
Tylko tampony, nie wyobrażam sobie powrotu do podpasek

Gość gość
tylko podpasek używam

Nie używam ani podpasek, ani tamponów. Używam kubeczka menstruacyjnego :). Kiedyś używałam i podpasek i tamponów. Podpasek nienawidzę, czuję się jakby miała pieluchę w gaciach, tamponów nie mogłam potem używać, bo wysuszały mi błony, no i nie są zbyt higieniczne, dlatego przerzuciłam się na kubeczek.

Gość gość
tampony zdecydowanie! podpaski dla mnie mało higieniczne...

brokeninside87 ja też się stresowałam, to było straszne. A zawsze przed włożeniem pociągam za sznureczek aby zobaczyc czy się mocno trzyma- trzymał się. Ale gdy przyszła pora aby go wyjąć po prostu mi się urwał. Byłam przerażona, ale na szczęście po ok poł godzinie męczenia się jakoś go wyjęłam, moje palce niezle się wtedy nagimnastykowały. Już 2 lata będzie od tego wydarzenia, jakoś nie moge się do nich znowu przekonać. Za to moja znajoma nie miała tyle szczęścia, jej tez urwał się ten cholerny sznureczek, po kilku godzinach prób wyjęcia go wylądowała na izbie przyjęć.

Gość gość
co to kubeczek menstruacyjny? jak go używać?

Gość gość
Właśnie , podpinam się pod pytanie bo tez nigdy o czymś takim nie słyszałam

Poszukaj sobie w wujku google. To nie boli. Wkładasz taki silikonowy "kubeczek" (jest mały) i w sumie to wszystko. Można go nosić 6 godz. No i jest wielokrotnego użytku, tylko że po okresie i bezpośrednio przed trzeba go wygotować, żeby zabić wszystkie bakterie.

Gość gość
czy wy nie umiecie wpisać w google "kubeczek menstruacyjny"?!

Gość gość
dla mnie podpaski są niehigieniczne , możecie je zmieniać nawet co godzinę i tak śmierdzi , podczas użytkowania tamponów, można wręcz zapomnieć że ma się te dni , ponadto nie wyobrażam sobie chodzenia z czymś wyczuwalnym w gaciach, kiedyś zakładałam podpaski na noc, ale zrezygnowałam nawet z tego, najlepsze są tampony z aplikatorami, nie trzeba sobie wpychać palców jak to ktoś napisał, dl mnie podpaski to ciemnogród i przeżytek

Gość gość
Tampony są najwygodniejsze zdecydowanie. Nowoczesne wynalazki typu kubeczki, gąbki, wielorazowe podpaski itp. jakoś mi nie podpasowały. Wada - podczas używania tamponów często chce mi się siku.

Gość gość
tylko tampony

Gość gość
haha wlasnie ze tampony sa niehigieniczne brudasko