Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ktora z Was spi ze swoim maluchem od urodzenia

Polecane posty

Gość gość

?przyznam sie,ze ja..synek ma 2miesiace..

Gość ja wolę sypiać z mężem
ale co kto lubi ;)

Gość gość
Ja śpie z synkiem odkąd sie urodził . Teraz ma 10 miesięcy i nadal śpi ze mną . Nie chciałabym aby spał oddzielnie ...

Gość gość
ile razy wstajesz w nocy?bo ja musialabym 3-4..i jak funkcjonujesz w dzien..

Gość gość
Nigdy nie braliśmy małej do siebie, każdy ma swoje miejsce do spania.. Od 8 miesiąca spała w swoim pokoju.

Gość gość
Ciekawe co później zrobicie jak dzieci będą miały po 5 lat??

Gość Październikowa mama 2013
synek ma 3 miesiące i śpi z nami Jest na piersi wiec jest mi po prostu wygodnie mieć go obok. Wieczorem karmie go i kładę w wózku. Jak się obudzi zabieram do naszej sypialni. Ja karmie go na śpiocha a on je na śpiocha dzięki temu od 21 do 8 rano mam względnie ciągły sen.

Gość gość
Synek ma 2 miesiące i śpi z nami.To nasze trzecie dziecko.Obie córeczki ( 8 i 5lat) spały z nami tak długo jak karmiłam piersią.Po tym czasie każda spała osobno w swoim łóżku bez nocnych wędrówek:-)

Gość gość
Nie budzi sie samo, bo spi w koszu mojzeszowym obok, ale nie w lozku.

Gość gość
Ja, jeden synek ma 3 lata zasypia juz w swoim łóżeczku ale u nas w sypialni i czasem w nocy do nas przychodzi, drugi ma 3 msc i śpi z nami,

Nasze chłopaki też od urodzenia spali w łóżeczku. Starszy ma 5 lat i od prawie 3 spi w swoim pokoju, a młodszy ma 9 m-cy i śpi w naszej sypialni ale w swoim łóżeczku. Dzieciaczki są słodkie ale tez wolę spać z mężem. Poza tym z dzieckiem to się człowiek porządnie nie wyśpi.

Gość gość
moj synek ma 7 tygodni i tez spi znami w lozku.

Gość gość
No właśnie a co z mężem?? sex??

" a wyobrażacie sobie co czuje takie dziecko budząc się w ciemnym pokoju zupełnie samo?" Tego się chyba ustalić nie da. My po prostu chcieliśmy aby sypialnia była tylko dla nas, aby po porodzie nic się nie pogorszyło między nami. A córka? Powiem szczerze że właśnie akurat ze snem nie ma u niej problemów. Miała okres strasznego niejadka, miała okres (krótki) że była bardzo niegrzeczna, ale sen idealny. Po 2 tyg. od wyjścia ze szpitala zaczęła się budzić bardzo regularnie. Moim zdaniem ważne jest też spokojne, umiarkowane podejście - jeśli płakała wstawało któreś z nas, ale nie zrywało się z łóżka tylko przychodziliśmy po kilku minutach - więc ani nie zostawialiśmy jej płaczącej, ani nie uczyliśmy że jak tylko zakwili to ktoś już stoi na baczność.

Gość gość
Na sex dziecko można przełożyć do łóżeczka.Można również baraszkować z mężem w pokoju obok:-)

Gość gość
Moja corka 4 latka nadal przychodzi do mnie choć męczące kocham budzić się z jej dziecięcym ciepłem

Spaliśmy we trójkę do poł roku córki, później mąż przeniósł się na inne lóżko bo mała się zaczeła rozkładać i zaczęło się robić ciasno. Teraz ma 11 i śpimy we dwie.

Gość gość
Haha męża wyemigrowala bo ciasno :D a potem się dziwią że się psuja relacje z mężem, albo że zdradza mąż.. masakra...

Gość ittuut
My spaliśmy z córeczką przez pierwsze miesiące jej życia, chyba z sześć czy dłużej, aż nie zrobiło się za ciasno. Mąż tak chciał. Miał też zwyczaj siadać przy niej i sprawdzać czy na pewno oddycha. Potem nasza córeczka sypiała już w swoim łóżeczku ale stojącym przy naszym tapczanie. I tak zostało na całe lata. Jestem przekonana że temu zawdzięczamy że mamy tak pewne siebie, otwarte na świat i pozytywnie nastawione dziecko. Po prostu daliśmy córeczce maksymalne poczucie bezpieczeństwa. Problemu z zasypianiem w swoim łóżku (ani jakichkolwiek problemów ze snem) córka też nigdy nie miała. :)

Gość gość
Moj synek ma 6 miesiecy i spi z nami w lozku. On-Ja-Mąz. Nie wyobrazam sobie jak mialby sam tak w lozeczku spac. Poza tym wole miec wszystko pod kontrola. Czuc jego oddech i slyszec gdy sie przebudza.

Był czas, że spał sam w łóżeczku, całą noc. Koło 8 miesiąca nauczył się wstawać opierając o szczebelki w łóżeczku. Wieczorem zasypiał w łóżeczku, a koło 3-4 się przebudzał, wstawał i tak patrzył na nas, na łóżko, tak coś kwilił sobie tak biednie, i braliśmy go do siebie o do rana tak spał. A od 10 miesiąca śpi z nami całą noc. Według mnie jeśli dziecko potrzebuje (a rodzice na tym nie cierpią) to czemu dziecku bronić? Jakbym ja była taka malutka, obudziła się w środku nocy sama w łóżeczku o zobaczyła, że tam kawałek dalej mama i tata śpią razem, przytuleni, to też byłoby mi smutno. A jakbym widziała, że tam obok nich spokojnie starczy jeszcze dla mnie to bym płakała całą noc :) Przecież takie małe dziecko nie rozumie, że miłość mamy do taty i na odwrót jest inna niż rodziców do dziecka. Ono po prostu chce być blisko. Przyjdzie czas to samo z łóżka ucieknie :)

Gość gość
Nasi synowie jak byli mali to spali z nami i nic sie miedzy mna a mezem nie pogorszylo :D Od lat chlopcy spia we wlasnych lozkach i we wlasnych pokojach a my z mezem wspominami sobie czasy, jak sypialismy w trojke :D Eeeehhh... :D

Gość gość
Wyobrażacie sobie spać w łóżku z trojaczkami i mężem? Matki pojedynczych dzieci są zwichrowane :)

Gość Październikowa mama 2013
Dziecko po kapaniu usypia w wózku - w tym czasie można z mężem zaszalec. Jezeli ma sie ochotę na sex rano lub w nocy jak dziecko juz jest w naszym łóżku to idziemy na podłogę albo do drugiego pokoju. Z resztą my zawsze lubilismy wychodzić z łóżka na sex :) Jak maz był przeziebiony wygonilam go do drugiego pokoju żeby syna nie zarazi ale mamusia kilka razy do taty zaglądala wtedy :)

Nie wiem jak inni, ale my z mężem uwielbiamy gościć synka w naszym łóżku :) a te poranki, kiedy synek budzi się taki radosny, wyspany, dotyka nas po policzkach i woła mama mama, otwierasz oczy, a tu taki uśmiech kochany :) jak się wtula mężowi pod pachę, jak fikołki zaczyna, rączka na mnie, nóżka na mężu, mózg na ścianie hehe :)

Gość gość
"ak maz był przeziebiony wygonilam go do drugiego pokoju żeby syna nie zarazi ale mamusia kilka razy do taty zaglądala wtedy usmiech.gif" No to zazdroszczę bujnego życia seksualnego ;) Jak mój jest chory, to nic go nie zmusi do postawienia masztu :(

Mój Ukochany jak jest chory to akurat tylko to funkcjonuje bez zmian - czy chce mu się zawsze. Apetyt prawie zanika w chorobie...