Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nenka3113

Zapowietrzone hamulce

Polecane posty

Gość Nenka3113

Ostatnio zapowietrzyły mi się hamulce, zalałam nowy płyn i odpowietrzyłam. Dwa tygodnie było dobrze, teraz znów to samo. Pedał idzie do samego końca bez wysiłku, a droga hamowania jest bardzo długa.. Ręczny też słabo bierze. Co to może być ? Mam Reno megane rocznik 1997..

Gość gość
Masz wyciek plynu jak wpada , pekniety moze byc przewod hamulcowy , sprawdzic pod samochodem bedzie widac gdzie cieknie

Gość Nenka3113
No właśnie sprawdzałam i nigdzie nie widać śladów..

Gość gość
Zanies auto do mechanika:-)

Gość gość
nie lepiej jeździć rowerem ?

Gość gość
Uszkodzona pompa hamulcowa

Gość gość
Warto sprawdzić u mechanika. Może po prostu trzeba wymienić tarcze hamulcowe i klocki? Mój mąż zazwyczaj kupuje je do swojego auta od www.samli.pl Skoro pedał hamulca idzie do samego końca bez wysiłku, to może właśnie na tym polega problem...

Gość gość
Jak wspomniano - może problem jest już z samymi klockami hamulcowymi... może warto odwiedzić warsztat samochodowy typu http://motolab.pl/ i całkowicie się dowiedzieć jaki jest problem z autem

Gość gość
Zawieź koniecznie do mechanikal. Jeszcze się okaże, że to przewody i będzie trzeba zamawiać. Kup je lepiej w www.polwent.com.pl , bo tam są dobrej jakości.

Gość gość
jeżeli chodzi o zakup nowych klocków hamulcowych to bardzo polecam firmę Brakestock, zajmują się tylko hamulcami więc są naprawdę dokładni

Gość gość
ja też kojarzę Brakestock, kupiłem u nich ceramiczne klocki power stop i do teraz hamulce działają bez zarzutu.

Gość gość
Reno? :P a może Renia? :) Na powaznie to chyba masz kiepskiego mechanika, który doi od Ciebie kasę

Gość gość
Wymien sobie najlepiej może klocki hamulcowe albo wybierz się na jakis przegląd bo może to jakas inna awaria. Godnym polecenia warsztatem jest www.green-car.com.pl

Gość Janusz75
Jak klocki hamulcowe to polecam Brakestock (http://brakestock.pl/). Doradzili mi, wymienili i wszystko śmiga.

Gość gość
w takiej sytuacji moze sie skonczyc na wymianie przwodow. jesli bedziecie ich poszukiwac to przejrzyjcie oferte firmy www.polwent.com.pl . oni maja spory wybor i dobra jakosc.

Gość gość
Na pewno jednym z lepszych producentów auto części jest Denckermann. Miałem i amortyzatory i filtry i bez problemu. Nie ma chyba komponentu, którego by nie mieli w ofercie. Ostatnio klocki hamulcowe do Alfa Romeo Spider 1.8 Tbi u nich sobie dobrałem i po 20000 tyś wszystko ok.

Gość gość
Ja na Twoim miejscu pojechałabym do serwisu. Sama raczej nie dotykałabym się tego. Zazwyczaj gdy coś się dzieje z moim samochodem jeżdżę do serwisu www.faben.pl w Pruszkowie.