Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co byscie zrobily jakby dziecko wam mowilo ze niania krzyczy na nie

Polecane posty

Gość gość

Jak w pytaniu. Jaka wasza reakcja bylaby jakby 3 letnie dziecko mowilo ,ze niania krzyczy na nie,to się dzieje podczas jedzenia, podczas spacerow,,kiedy się bawi. Pytalam się niani jak to jest i przyznała się ,ze nie raz nakrzyczała na mała kiedy zwalała ze stołu jedzenie ,nie jadła tylko w nim ciapała, wszystko było ubrudzone, na spacerach tez nakrzyczała nią raz ,bo mala nie zawsze reaguje i nie zawsze chce iść za reke,(mala prz mnie grzecznie chodzi)lub w domu kiedy się bawi to zaczyna rzucać w nianie poduszkami wtedy krzyczy na nią, tak niania się tłumaczyła. Nie wiem co w tej sytuacji robic Dodam, ze małą zajmuje się od 16 do 20, wtedy przychodzę z pracy i dziecko z wielkimi oczami jak kot ze Shreka skarży się ze niania krzyczy przezywając to :/ Jest w przedszkolu od rana do południa to nie ma na małą skarg .Eh sama nie wiem co o tym myśleć

Gość autorka pyttaaniiaaa
niania zajmuje się małą od 16 do 20 miało byc

Gość gość
Powiedziałabym dziecku, że jeśli kłamie, to uderzy je piorun, i sprawdziłabym reakcję.

Gość gość
Mała jest niegrzeczna, to niania krzyczy. Co w tym strasznego? Od dawna opiekuje się dzieckiem?

Gość gość
zaczyna rzucać w nianie poduszkami - a to cię nie martwi? Że jest taka agresywna? Tak ja wychowałas? Paskudne dziecko.

Po pierwsze zastanowiłabym się czy moje dziecko jest wiarygodne tzn czy nie ma w zwyczaju zmyślać, przesadzać itd albo czy ktoś mu nie zasugerował tego co mówi np jakaś babcia użalając sie nad biednym dzieckiem że "niania/obca baba...będzie się na ciebie wydzierać i bić a u babci miał byś najlepiej..." Na pewno zwrociłabym większą uwagę na to co robi niania, może nawet zamontowałabym jakieś urządzenie do nagrywania, albo po prostu zamieniłabym nianię na inną, ale to ostatecznie, gdybym sama przekonała sie że dziecko nie przesadza

Gość gość
ja bym zaczela sie rozgladac za nową nianią.. Sory ale od krzyczenia są rodzice a niania powinna miec na tyle dobry kontakt z dzieckiem żeby nie musiała na nie krzyczeć.. Jak dla mnie niania moze pogrozic ze powie mamie. A nawet jesli dziecko zachowuje sie przy niej niepoprawnie i niania ma powody do krzyku to mała sie tak zachowuje bo jej nie lubi.. A po co dziecko ma miec przykre doświadczenia z nianią?? Nie ma ludzi nie zastąpionych.

Gość gość
Pytalam się niani jak to jest i przyznała się - "przyznała się" - ty naprawdę uważasz, że to jest zbrodnia? proponuję wróć do siedzenia z takim problematycznym dzieckiem, bo jeszcze niania rozstroju nerwowego dostanie...

Gość gość
3 letnie dziecko nie kłamie jest spontaniczne dzieci kłamią w pozniejszym etapie , jak mówi że niania krzyczy to znaczy że tak jest, porozmawiaj z nianią i daj jej do zrozumienia że będziesz to w pewiien sposób kontrolować bo pewnych zachowań sobie nie życzysz, wiesz też bym nie chciała żeby niania krzyczała na moje dzieci, niech niania kontroluje emocje tym bardziej że nie jest z mała cały dzień tylko kilka godzin i płącisz jej za dobrą opieke, poza tym możesz za niewielka cene zakupić jakąś kamerke lub coś w tym stylu żebyś wiedziałą co sie dzieje z tymi nianiami to bywa różnie więc jak dziecko się skarży trzeba na to zwrócić uwage, na razie obserwuj miej ręke na pulsie i zachęcam cię do jakiegoś urządzenia żebyś wiedziała co się dzieje pod twoją nieobecność

Gość gość
mała sie tak zachowuje bo jej nie lubi - nie, mała się tak zachowuje, bo jest rozpuszczonym bachorem. w przedszkolu jest więcej dzieci i nikt tam się nad nią nie użala, a tu wydaje sie jej, że może porządzić. FankaSefanka dobrze radzi.

Gość gość
Za nagrywanie niani bez jej zgody i wiedzy grozi odpowiedzialność karna.

Hahahaha :D to niania musiałaby być chyba cudotwórcą, żeby czułymi słówkami uzyskać posłuch u dziecka, które jest nauczone, że ma sluchać rodzica dopieor wtdy kiedy krzyczy, albo da klapsa

Grozi kara :) ale jeśli niania nic nie robi nie dowie sie o kamerce, a jeśli robi tak samo grozi jej kara za złe traktowanie dziecka :) więc jej kara będzie dużo wyższa i będzie sie mogła cieszyć jesli ją tylko zwolnisz za porozumieniem stron

Gość gość
bzdura niania powinna kontrolować emocje, kto powiedział że praca z małym dzieckiem jest łątwa, nie każdy nadaje się na nianie, jak niania jest ciepła i miła i mądra to dziecko da rade z pilnowaniem dziecka i dziecko będzie ją lubieć, jak można oceniać 3 letnie dziecko jeszcze jest za małe i działa spontanicznie, ma powody żeby nie lubić niani widocznie, pamętaj że ty za to płacisz i to jest jej praca, w pracy trzeba odpowiednio się zachowywać czy nam sie to podoba czy nie, nie każdy nadaje się na nianie, jasne każdy chce zarobić ale nie wszyscy maja serce do dzieci więc obserwuj w którą strone to będzie się rozwijać, niania już wie że jej zachowanie nie podoba się rodzicą więc powinna to zmienić jak jest mądra to sobie będzie dawać rade, aile ta niania ma lat?

Gość gość
bzdura niania powinna kontrolować emocje, kto powiedział że praca z małym dzieckiem jest łątwa, nie każdy nadaje się na nianie, jak niania jest ciepła i miła i mądra to dziecko da rade z pilnowaniem dziecka i dziecko będzie ją lubieć, jak można oceniać 3 letnie dziecko jeszcze jest za małe i działa spontanicznie, ma powody żeby nie lubić niani widocznie, pamętaj że ty za to płacisz i to jest jej praca, w pracy trzeba odpowiednio się zachowywać czy nam sie to podoba czy nie, nie każdy nadaje się na nianie, jasne każdy chce zarobić ale nie wszyscy maja serce do dzieci więc obserwuj w którą strone to będzie się rozwijać, niania już wie że jej zachowanie nie podoba się rodzicą więc powinna to zmienić jak jest mądra to sobie będzie dawać rade, aile ta niania ma lat?

Gość gość
ale dziecko wychowują rodzice! i nawet jesli są p*****lnieci i chcą miec gówniarza w domu to niani jak sie nie podoba to niech poszuka nowej pracy a nie drze się na dziecko. Poza tym autorka powiedziala ze przy niej dziecko jest grzeczne na spacerach. A dziec**przy obcych których lubią są grzeczniejsze niż przy rodzicach, czesto sie popisuja i są rozbrykane ale to dzieci i mają do tego prawo. A niani sie płaci i wymaga aby dziecko spedzalo z nia dobrze czas a nie tesknilo za mama bo niania je krzyczy. Jeśli twoja córka jest nie grzeczna a niania nie potrafi jej opanowac inaczej niz krzykiem to znajdz taka ktora bedzie potrafila.

Gość gość
RODZICOM!!!! NIE RODZICĄ!

Gość gość
ale jesteście głupie ja bym w powyższej sytuacji zaczęła szukać nowej niani po pierwsze dziecko nie kłamie uważam, a po drugie niania przyznała się że krzyczy na dziecko, a jej tłumaczenia bo się nie słucha są głupie. Nie ma innych metod? ja mam 2 dzieci, u nas nie ma krzyków a tym bardziej bicia, jak się chce to da się dzieci bez tego wychować. Dzieci są super grzeczne. sama w czasie studiów pracowałam jako niania i nie wyobrażam sobie krzyczec na nie! Niania nie jest od wychowywania!

Gość gość
i nie słuchaj tych straszaków nic ci nie grozi jak nagrasz nianie nie musisz nikomu się przyznawać będziesz wiedziała dla samej siebie co się dzieje w domu pod twoją nieobecnośc, nnie bądz głupia, płącisz niania i tyle ma w pracy się zachowywać odpowiednio, w domach opieki, przedszkolach i szkołach tez są kamery iw razie czego wszystko jest odtważane i nie słuchaj tych złych głosów absolutnie nikt nie ma prawa dawać klapsów twojemu dziecku a jeżeli chodzi o też krzyki to jak tez bym nie chciałą żeby ktoś na moje dziecko się wydzierał, może bluzga lub coś w tym stylu a jak ją nagrasz nic ci nie grozi jak byś ją wrzuciła na youtube lub nagranie upubliczniła to jasne mogą być konsekwencje a jak dla włąsnych potrzeb to nawet nie musisz nikomu nic mówić a będziesz wiedzieć co się dzieje

Gość gość
i nie słuchaj tych straszaków nic ci nie grozi jak nagrasz nianie nie musisz nikomu się przyznawać będziesz wiedziała dla samej siebie co się dzieje w domu pod twoją nieobecnośc, nnie bądz głupia, płącisz niania i tyle ma w pracy się zachowywać odpowiednio, w domach opieki, przedszkolach i szkołach tez są kamery iw razie czego wszystko jest odtważane i nie słuchaj tych złych głosów absolutnie nikt nie ma prawa dawać klapsów twojemu dziecku a jeżeli chodzi o też krzyki to jak tez bym nie chciałą żeby ktoś na moje dziecko się wydzierał, może bluzga lub coś w tym stylu a jak ją nagrasz nic ci nie grozi jak byś ją wrzuciła na youtube lub nagranie upubliczniła to jasne mogą być konsekwencje a jak dla włąsnych potrzeb to nawet nie musisz nikomu nic mówić a będziesz wiedzieć co się dzieje

Gość gość
niania oczywiście do wymiany ale tak sie zastanawiam... dziecko najpierw w przedszkolu, potem do 20-tej z nianią... tak długo pracujesz???? to nie jest normalne dla mnie. właściwie zajmujesz sie córką tylko w weekendy.

Gość gość
to ona caly dzien jest pod opieka obcych? rano przedskzole potem niania? biedny dzieciak

Gość gość
ja też kiedyś za młodu pilnwałąm dzieci i nie krzyczałam na nie, wystarczyło ze coś stanowczo i kosekwentnie powiedziałąm takie małe dziecko słucha się dorosłego, niegrzeczne i nieposłuszne to robią się czasem pózniej ale 3 latki są spontaniczne i posłuszne wiadomo biegają, ciapią w zupie rozrabiają, płaczą jednak, ale dorosłego rtaktuja jako autorytet a to że mała rozlałą zupke wiadomo może machnęła ręką na pewno nie zrobiła tego celowo a niania wydarła morde bo sama może ma problem z emocjami, uważaj iobserwuj tą nianie

Gość gość
ja też kiedyś za młodu pilnwałąm dzieci i nie krzyczałam na nie, wystarczyło ze coś stanowczo i kosekwentnie powiedziałąm takie małe dziecko słucha się dorosłego, niegrzeczne i nieposłuszne to robią się czasem pózniej ale 3 latki są spontaniczne i posłuszne wiadomo biegają, ciapią w zupie rozrabiają, płaczą jednak, ale dorosłego rtaktuja jako autorytet a to że mała rozlałą zupke wiadomo może machnęła ręką na pewno nie zrobiła tego celowo a niania wydarła morde bo sama może ma problem z emocjami, uważaj iobserwuj tą nianie

Gość ehhh i pozniej wszkole trzeba
sie takimi P************I dzicmi zajmowac ;/ bo rodzic na wszytsko pozwalal, a nani NIE MOZNA BYLO WARKNAC ;/ kazdy rodzic, jesli nauczyciel stwierdzil, ze dziecko sie zle zachowuje, musowo powinien chodzic przynajmniej tydzien ze swoim dzieckiem do szkoly! wtedy by zobaczyli swoje IDEALNE DZIECI W akcji ;/

Gość cvbcvbvcbnvbn
a moze niania nie krzyczy tylko podnosi glos ;/ a twoja corka jest przewrazliwiona i traktuje to jak krzyk.

Gość gość
nikt nie powinien krzyczeć na dziecko a już na pewno nie niania,ja bym poszukała innej albo zamontowała kamerę (skoro to karalne to za jej zgodą,jeśli nie ma nic do ukrycia to dlaczego miałąby się nie zgodzić)

Gość gość
takie małe dzieciary juz potrafia byc złosliwe i pewnie twoja corka taka jest...wredny bachor i tyle

Gość gość
Niania to pryszcz, ty sie zainteresuj zachowaniem swojego dziecka. Nianie mozesz zmienic (nawet setki razy) dzieciora nie. A rosnie rozpuszczone bachorzysko. Jakby we mnie (obcy w dodatku) smark rzucal poduszkami to stalby w kacie z lapami do gory!

Gość jezu nie
nie mozna krzyczec na dziecko, nie mozna mu klapsa dac (nie mylic z biciem) nie mozna mu zwraca uwagi nie mozna ... DZIEKI BOGU ze ja bylam wychowywana w normalnych czasach ;/ DZISIEJSZE MATKI SA TAK PORYTE I P******* ze rece opadaja ;/ pozniej widac w szkole jak mlodziez sie zwraca do nauczycieli ;/ ostatnio zmienilam szkole, mam 25 lat, jestem nauczycielem i co mi uczniowie na wstepie powiedzieli - JAKA MLODA PICZKA BEDZIE NAS UCZYC. Za taki odzew za moich czasow wyladowalabym na dywaniku, albo wyleciala ze szkoly ;/ oczywiscie powiedzialam dyrekcji o taki przypadku to ta powiedziala - sluchaj ania przyzwyczajaj sie w dzisiejszych czasach to niestety normalne ;/ mozesz mu powiedziec co o tym myslisz, ale on i tak bedzie mial to w d***e ... na zebraniu zwrocilm uwage rodzicom ucznia ktory tak domnie powiedzial - to kazali zajac mi sie uczeniem, a nie strofowaniem ich syna;/ RECE OPADAJA ;/ ALBO W PRZEDSZKOLU, GDZIE KUMPELA UCZY, 25 DZIECI NA 2 PANIE i kazdy rodzic wymaga indywidualnej opieki nad dzieckiem - jak chcecie indywidualna opieke to sobie NIANIE WEZCIE! albo co jedna wysyla dziecko , ktore do pampersa jeszcze sika i sra;/ najlepiej nauke sikania i srania zrzucic na przedszkolanke. albo dziecka nie naucza kultury i takie rozdwydzone bachory nikogo nie sluchaja ... przedszkolanka ma moze pomagac w wychowaniu dziecka, ale litosci nie ma GOW YWCHOWYWAC ZA RODZICOW.