Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwarojela

Czy są tu prawnicy adwokaci ktokolwiek po studiach prawa

Polecane posty

Gość malwarojela

Dzień dobry. Mam 17 lat i mieszkam z matką. Ona jest okropna : znęca się nade mną psychicznie i fizycznie. Z ojcem są po rozwodzie. Mają do mnie takie same prawa , z tym , że moje miejsce zamieszkania jest u matki. Niedawno skontaktowałam się z ojcem , czy nie mogłabym z nim mieszkać( on pracuje i mieszka za granicą) i powiedział , że mogłabym do końca tego roku zamieszkać z jego " dziewczyną" ( jest bezdzietna, mieszka niedaleko mnie i zgodziła się żebym skończyła tutaj ten rok) po wakacjach wyjechalabym za granicę. Ojciec powiedział , że musi złożyć wniosek o przyznanie mojego miejsca zamieszkania do niego i wszystko byłoby ok, ale matka się nie zgodziła, żebym te pół roku mieszkała z ojca " dziewczyną". Więc ostatnie wyjście to pozbawienie matki praw rodzicielskich. Tak można?

Gość malwarojela
Proszę...:-I jak macie pojęcie w tych sprawach , pomóżcie

Gość prawilny prawik
ubij ja gumowym penisem, brakuje jej tego

Gość gość
Twój tata może wystąpić o przyznanie mu opieki, przy braku zgody, zdecyduje sąd rodzinny, biorąc pod uwagę Twój wiek pozwoli ci wskazać gdzie wolisz.... oczywiście nie jest to dla sądy wiążące. Ale! adres musi być twojego taty a nie jakieś tam dziewczyny, w chwili gdy twoja mama ustali, że mieszkasz z osobą trzecią... sąd może znowu zmienić zdanie :)

Gość gość
nie trzeba twojej mamy pozbawiać praw rodzicielskich, ale jeśli rzeczywiście tak cię wykańcza psychicznie to skontaktuj się z kimś w szkole, z psychologiem, rzecznikiem praw dziecka, opieką społeczną itp. albo niech twój tata wystąpi o ograniczenie jej praw. Z tym, że nie jest koniecznie ograniczenie/pozbawienia praw rodzicielskich do zmiany miejsca przebywania dziecka z mamy na tatę.

Gość gość
jestem kartoflem

Gość gość
uciekam, jakbyś miała jakieś pytania pisz 7ria@gazeta.pl.

Gość gość
trzeba sprawdzić, bo wydaje mi sie, że w Twoim wieku możesz zabrać głos w sprawie zamieszkania. a ile będziesz miała lat na koniec roku?