Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niespokojny sen u trzylatka

Polecane posty

Gość gość

Witam drogie mamy jak któraś ma jakąś poradę to bardzo prosze. Chodzi o trzylatka i jego kiepskie spanie. Ogolnie przesypial całe, pełne noce jak miał jakieś 15- 16 miesięcy. Natomiast trwalo to jakiś czas i pobudki się rozpoczeły i trwają i trwają i juz nie mam pomysłu...Siku , picie i znowu cos, przeprowadzka do rodzicow do sypialni, po prostu rozumiem ze maluchy moga sie budzic po nocach ale wiekszosc dzieciakow w rodzinie i dookoła w tym wieku juz dawno spia od powiedzmy 20 do 8 a u nas wiecznie cos, zastanawiam sie czy ja sie kiedys wyspie??? :-P Wyniki badan sa dobre, pasozytow brak...

Gość gość
3 latek spiacy 12 godzin?!? Nigdy w praktyce sie nie spotkalam! Budz go wczesniej, jak bedzie zmeczony wieczorem, to bedzie lepiej spal!

Gość gość
nie zrozumiałaś, pisałam że inne dzieciaki tak śpią ;-) Syn nie śpi już w ciągu dnia, więc pada naprawdę zmęczony i szybko zasypia wieczorem, ok 20-stej. Ale 22- 23 zaczyna się pobudka jedna, potem druga... i tak dalej..

Gość gość
Nie pozwalaj mu wedrowac w nocy. Musisz go nauczyc, ze jak sie obudzi w nocy to ma zostac w lozku i probowac zasnac. Ubikacja oczywiscie jak najbardziej, ale picia w nocy nie ma. Daj mu wody przed snem i powiedz, ze w nocy sie nie pije. Jak przyjdzie do ciebie do lozka odsylaj z powrotem. W koncu sie przyzwyczai

Gość gość
Nie dawaj mu jesc za pozno, bo to moze powodowac pobudki i tak, jak ktos wyzej napisal nie pozwol wychodzic z lozka w nocy

Gość gość
dzieki bedzie ciezko ale sprobuje

Gość gość
moj 3 latek spi 3h za dnia. w niocy od 21.30 do ok 8:-)budzi sie ewentualnie na siku. jak byl maly nie spal wcale. musisz zastosowac jakies reguly i ich sie trzymac. wode postaw w kubku kolo lozka i niech sie napije jak chce. na siku nie mam pomyslu:-)