Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Noworodek mało je

Polecane posty

Gość gość

Moja córka dziś skończyła 3 tygodnie, karmię ją mm, mała wypijała na początku ok 40-50ml, położna powiedziała,że to stanowczo za mało. doszły wzdęcia. Wczoraj byłam u lekarza, przybrała 600g co jak stwierdził pediatra mieści się w normie ale bez rewelacji. każde karmienie jest koszmarem, mała wypija spokojnie 50 ml, potem niby chce ssaćale drze się wnibogłosy, po ok 30 min dopija mleko. lekarz na wzdęcia zapisał delicol,ale dużej poprawy nie ma. Nie wiem czy to problem z kolką czy coś innego.

Gość gość
A może mleko nie pasuje Malutkiej? Mój synek był prawie 3 m-ce na piersi, ciągle płacz, wzdęcia, darcie się. Dostał Bebilon też nie chciał. Podejrzewałam nietolerancję laktozy. Lekarka sama nie wiedziała. Ale spróbowaliśmy. Nutramigen. Co prawda niedobry w smaku, ma nieładny zapach, bo to preparat dla dzieci z alergią. Ale pomogło. Dolegliwości ustapiły. A ja mam już nie płaczącego od dawna niemowlaka. Więc może spróbuj z innym mlekiem ;).

Gość gość
Karmisz piersią czy sztucznym? spróbuj innego mleka, my używaliśmy NAN, Nutramigen nie podszedł, wcale nie jest powiedziane że mała ma alergię, więc chyba nie ma sensu pchać w nią wynalazki.

Gość gość
jest na Bebilonie, ponieważ mój pokarm zanikł, na początku mieliśmy Nan ale niestety było gorzej, Nutramigen pił syn bo miał skazę,więc znam ten cudny zapach i smak Jak nie przejdą dolegliwości to pojadę do lekarza,może zmieni mleko na Bebilon Pepti albo ostatecznie na Nutramigen. Od 4 tygodnia można podawać espumisan, który pomógł mojemu synowi,może małej też ulży bo biedna pręży się i krzyczy.

Gość gość
Kochana.. być może to mleko.. Fakt.. moje dziecko równiez bardzo mało jadło na początku (plus ulewanie, a ono trwało kilka miesięcy), a jak zaczęłam podawać mm były również problemu z brzuszkiem (objawiało to się nocami, kiedy maluszek próbował sie wiercić i ruszać nózkami i stękał, tak, jak gdyby chciał pierdnąć, a nie mógł.) Piszesz, że Twoje dziecko przybrało 600gramów w 3 tygodnie, rozumiem, że od wagi spadkowej, a nie urodzeniowej? U mnie gorzej.. mały urodził się z wagą 2800, (spadkowa 2590), jak miał 3,5 tygodnia, to ważył... 3040! _ co do mleka.. próbowalam bebilony ar (ale był za gęsty), dawałam NAN i po tym mleku były największe problemy z tym stękaniem i męczeniem się w nocy. Wszystko ustało jak mleko zmieniłam na Enfamil. Apetyt też się potem poprawił.

Gość gość
Tak chodzi o przyrost wagi licząc od wagi spadkowej. Właśnie zaliczyłyśmy 30 minutową kolkę, masakra jakaś. Syn też miał kolki,ale przeważnie była to jedna dziennie i o stałej porze. Daje jej ten delicol przed każdym karmieniem na łyżeczce, bo jak wkropię do mleka to i tak wszystkiego nie zje a jaką porcje kropli dostanie tez nie wiadomo. Wg. zaleceń powinna dostawać 6 kropli ale co z tego jak ona mi raz zje 50 a raz 80. Teraz bidula śpi bo od 20 płacz an zmianę z czuwaniem. Położna zachwalała Enfamil, jutro wjadę do tesco i kupie to mleko,może akurat jej podpasuje. Z butelkami i smoczkami uspokajającymi też eksperymentowałam,w końcu podpasowała jej butla i smoczek z Lovi, teraz będziemy cudować z mlekiem, może w końcu coś jej zasmakuje i nie będzie powodować u niej kolek.

Gość gość
Mój synek wypijał w pierwszym miesiącu 60ml. Do 3 tygodnia przybrał 650g i nikt nie mówił, że to było za mało...

Gość gość
Moja córka kolki dostała jak miała 3 tygodnie. A skończyła jak miala 3 m i 3 tyg. Więc ksiazkowo. Też zmirnialam mleko. Nic nie pomogło. A naprawdę. Mam w szufladzie wszystko co było dostępne na kolki, lacznie z niemieckimi mediolanu, maściami na brzuszek. I moja mala w czasie Kolek b.mało wypijala mleka. A kolki miala od 11 do 23. Codziennie. Dopiero czas nam pomógł :-) ma teraz 4,5 m i wypija 120-150 co trzy g. Przez okres Kolek wykonała po 20-50 ml. musicie przeczekac

Gość gość
Przepraszam za te błędy. Ale to przez tel. Dopiero jak wyslalam to zobaczyłam

Potrzeba czasu - nasza córka to straszliwy niejadek, też miała kolki. Warto spróbować z różnymi rodzajami mm. Może się uda z innym mlekiem. Choć nie zawsze to pomaga. Jednak spokojnie, to zawsze bardziej groźnie wygląda niż jest w rzeczywistości. Tak jak tu Poprzedniczka napisała czas jest chyba najlepszym lekarstwem.

Gość gość
Byłam dziś z małą u lekarza, bo ma lekki katar,i jak to lekarz nazwał ma cechy infekcji nosa i gardła. Wczoraj znowu kolka trzymała ją od 20 do 12, masakra jakaś, zmieniłam jej mleko na enfamil 1, lekarz kazał podawać to mleko przez parę dni i obserwować, delicol może działać z opóźnieniem, nawet po paru dniach podawania, w sobotę jak skończy 4tyg. mam włączyć espumisan 3x dziennie,a jak to nie pomoże to mam kupić mleko na kolki bebiko comfort.

Gość gość
Bardzo dobre mleko.. ale na kolki polecę coś jeszcze.. ale raczej do zamówienia przez internet, bo w sklepach nie wszędzie to jest, a jak jest, to drogie _ Kup butelkę firmy MAMbaby butelka nazywa się Anty-Colic.. jest rozkręcana (podstawka, środek, nakrętka ze smoczkiem), ma na spodzie dziurki, przykryte taką gumową wkładką.. to pracuje podczas ssania i likwiduje powietrze.. obejrzyj w internecie i kup.. U nas się sprawdziło.. zmiana mleka, a potem kupno nowych butelek zmieniły sytuację i dziecko się w nocy nie męczyło.