Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój bolesny okres

Polecane posty

Gość gość

Pojawił się jakieś 2 lata po pierwszym okresie. Było coraz boleśniej i coraz dłużej bolało. Od lat dostaje jakieś tabletki i jest lepiej ale: - Boli mnie na tydzień przed okresem, czasem wydaje mi się ze zaraz dostanę co mnie oczywiście kładzie do łóżka a potem cisza i tak w kółko. Mam dziwny atak bólowy jakieś 1- 2 dni PRZED który mnie unier******* na godzinę, dwie. Myślałam, że rodzę kamień. ( NIE) Przez ten tydzień przy kichaniu czy przy g***townym ruchu potrafi mnie tak zaboleć że aż przysiadam. Samo siadanie też czasem boli. Sam okres boli bardzo. Problem polega na tym, że to wszystko z miesiąca na miesiąć nasila się dostarczajać dodoatkowych dolegliwośći jak mdłości, brak apetytu. Na badaniu USG nic nie wychodzi ale dostaje jakieś hormony i znów jest lepiej na chwilę po czym znowu wszystko wraca, nasila się i tak w kółko...czy ktoś miał podobnną sytuację. Przyznam, ze jestem juz zmęczona tym stanem rzeczy. A na odpowiedz lekarza: - "to TYLKO hormony" dostaje chyba białej gorączki!

Gość gość
Zmien lekarza i idz do jakiegos specjalisty. Powinnas sobie zrobic wyniki, sprawdzic jak u ciebie z hormonami. Dodatkowo USG, czy wszystko u Ciebie w porzadku. Az takie bole nie sa normalne przy okresie. Moja siostra tez tak miala, duzo sie nasluchala roznych diagnoz, wmawiali jej nawet nerwice, az w koncu pewien dobry ginekolog stwierdzil rozlegla endometrioze. Zoperowali ja i juz jest o niebo lepiej.

Gość gość
Jak wykluczysz choroby..ja tak mam zdrowa gotowa na dzieci aczkolwiek coraz mniej bo stara:-):-):-) To mnie osobiscie pomaga elektryczna poduszka na maxa na brzuch..i tylko to:-( Mam prawie 40 lat ,wielu lekarzy za soba:-(

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi. Właśnie obawiam się bardzo endometriozy i boję się, że potwierdzi się to gdy będę strać się np o dziecko. Też jestem coraz starsza. A zmarnowałam przez te problemy sporo lat bo USG wychodzi czyste, raz czy dwa miałam cystę. Ktoś zapyta, ze to chyba dobrze, ze na USG nic nie ma i ma rację ale problem polega na tym, że ból dalej jest. Bywał czas że bolało mnie codziennie. Teraz to jest tylko okres, tydzień przed i okolice owulacji i to chyba tylko dlatego, ze co parę miesięcy coś biorę - jakieś hormony. Gdyby nie to znów PRAWDOPODOBNIE wróciłabym do stanu gdzie każdy dzień byłby jakimś bólem. Najgorsze jest to, że u lekarzy obijam się o mur bo nic nie widać. Sama zaczynam myśleć że mam urojenia. Ja też mam elektryczną poduszkę i leki przeciwbólowe najsilniejsze i pomaga odrobinę.

Gość gość
Bo z lekarzami to jest tak, że jak im coś nie wyrośnie do gigantycznych rozmiarów to nic nie widzą a o endometriozie mają takie pojęcie jak o kosmosie. bagatelizują ją szczególnie jak nie ma torbieli czy nie starasz się o ciąże bo wydaje im się że od bólu się nie umiera.

sprobuj zamiast leków sięgnąć wtedy po susz albo olejek z CBD, mi bardzo pomógł, działa przeciwbólowo i rozluźniająco  Ja korzystam z produktów od Canapharm 

Dnia 20.01.2014 o 20:03, Gość gość napisał:

Bo z lekarzami to jest tak, że jak im coś nie wyrośnie do gigantycznych rozmiarów to nic nie widzą a o endometriozie mają takie pojęcie jak o kosmosie. bagatelizują ją szczególnie jak nie ma torbieli czy nie starasz się o ciąże bo wydaje im się że od bólu się nie umiera.

Masz troche racji, dopiero teraz jakoś lekarze częściej kierują na diagnostykę, ja też byłam na sonovaginografii w szpitalu medicover, to takie specjalne usg z kontrastem