Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kogo dziecko pozno zaczelo wskazywac palcem bopediatra wyslala syna do neurologa

Polecane posty

Gość gość
Dziecko patrzy w strone czegos co je zainteresowalo i mowi tam. Wiec to mozna uznac, ze sie komunikuje?

Jesli patrzy raz na Ciebie raz na przedmiot który C****kazuje, jeśli upewnia się ze widzisz to co C****KAZUJE to chyba ok. Sama intuicyjnie powinnaś wiedzieć czy to prawidłową komunikacja. Dziwne ze nie pokazuje. A jak chce pić to jak C****każe?

Gość gość
Podejdzie pod wode i powie "da", co znaczy daj.

Gość gość
Pociagnie mnie za reke do tej polki i tak samo - popatrzy na mnie i powie da. I bedzie czekac az zgadne o co mu chodzi, ale palcem nie wskaze...

Gość gość
Tak, ale raczej paca w nich cala reka. Drobnych elementow nie wskaze.

No to spróbuj jednak ten palec wyodrębnić. Albo swoją ręką albo np zrób w papierze male dziurki i pros żeby wkładal tam paluszek. Ćwicz pokazywanie części ciała właśnie palcem itd. Naciskanie guziczkow VW zabawkach.

Gość gość
moj pokazywał najpierw cała dłonią,wiecie,kciuk i palec wskaz miał złaczone,jakby trzymał ziarenko,tak tez w ksiażeczkach wskazywał,około16 mcy zaczął paluszkiem więc tez póżno,

Gość gość
Mój syn zaczął mając 3 lata autyzm córka mając 13mcy zdrowa

Gość gość
A właśnie trzeba bacznie obserwować jeśli dziecko nie pokazuje.... Mamy tych dzieci co twierdzą że są "kulturalne " lub ze mówią znają planety iTP. Kojarzą autyzm z dzieckiem bujajacym się w kącie i mruczacym do siebie.... Spektrum autyzmu jest bardzo.szerokie, do tego dopiero w wieku 3/4/5 lat widać ze dziecko ma problemy społeczne, nie umie wczuć się w to co czują inni ( brak empatii). niby ma super pamięć, zna nazwy planet, mnoży, dzieli, ale nie rozumie dlaczego ktoś jest smutny..... Pytać się mamy dwu i pół latka czy jest zdrowy ( nie.ma autyzmu) bo nie wskazywał ale zna nazwy planet..... To.może być zespół Asperger ( rodzaj autyzmu). często gdy autystyk jest dobrze funkcjonujący społecznie pewne niuanse wychodzą później..... Jeśli pediatra wysyła do neurologa i na dalsze diagnozę to trzeba iść..... Często osoby autystyczne bardzo dobrze funkcjonują w społeczeństwie, to często programiści, informatycy ( raczej nie humaniści).... Messi jest autystykiem, podobno Einstein tez był..... Diagnoza + dobra terapia pozwala tym dzieciom naprawdę dobrze funkcjonować, ale twierdząc że moje nie jest autystykiem bo zna nazwy planet.... Właśnie te dzieci mają bardzo szeroką wiedzę, często.tez dobrze mówią, tu chodzi bardziej o funkcjonowanie w grupie..... I to nie jest tak ze autyzm jest teraz modny, wcześniej nie było tak.szerokiej wiedzy na ten temat, a dzieci autystyczne były traktowane jako dziwne, głupie, lobuzy, trudne itp.....

Gość gość
Gościu 22:09 bardzo mądra wypowiedź u mojego syna było to bardzo dziwne, pięknie patrzył w oczy, wiele objawów się wycofalo ale poszedł do przedszkola i nikt już nie miał wątpliwości co do diagnozy, nie chce się z nikim dogadać,izoluje się, gdy nie ma dzieci które zaakceptował musi miec osobny stolik,nie zależy mu by ktoś go lubił i brak mu empatii i wiele innych