Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Potrzebuję pomocy i odpowiedzi na nurtujące mnie pytania

Polecane posty

Gość gość

Na początek po pierwszej miesiączce(17.12)w dni płodne (28.12) uprawiałam petting z wytryskiem w okolicach pochwy, bez penetracji. 11.01(2 dni przed okresem)-mój pierwszy raz(prezerwatywa, z wprowadzeniem trochę po wytrysku, bardzo silny ból i krwawienie podczas stosunku. W dniu planowanego okresu i następnego po nim dnia krwawienie przy porannym moczu, wydalaniu, brązowe plamy na wkładce, ból jajników. Miła 5 dzień od planowanego okresu a miesiączki brak, chociaż przez ostatnie dwa dni czułam tak jakbym miała ją dostać. Czy zachowanie organizmu jest normalne? Czy to objawy jakiejś choroby lub ciąży? Z góry dziękuję za odpowiedź

Gość gość
po pierwsze to trochę nie rozumiem Twojej wypowiedzi :) "po pierwszej miesiączce" brzmi jakby to była pierwsza w życiu ale z kontekstu wnioskuję, że chodzi o pierwszą czyt. nie tą która powinna być teraz, tak? :) a po drugie "wprowadzenie po wytrysku"? z tego co wiem z doświadczenia to po wytrysku nie ma wzwodu więc jak mogło być wprowadzenie? brązowe plamienie dzień czy dwa po stosunku to może być jeszcze pozostałość z błony dziewiczej, ja nie miałam krwawienia podczas stosunku tylko dzień później, zdarza się ;) jeśli się stresujesz to w dzień planowanej miesiączki i później można robić już test ciążowy, jak wyjdzie negatywny to stres opadnie i wtedy pewnie dostaniesz. Bo teraz kiedy się stresujesz to jeszcze gorzej działa, bo jeszcze opóźnia okres :) jak wyjdzie negatywny a nie dostaniesz okresu przez tydzień czy dwa to idź do lekarza, bo każde podejrzane plamienia mogą, ale nie muszą być objawem choroby. poza tym dopiero po 10 dniu od kiedy powinnaś mieć okres można mówić o spóźnianiu się, kilka dni to takie wahania, które mogą się zdarzać i to jest normalne :) stres, choroba, nawet zwykłe przeziębienie już mogą rozregulować cały cykl :) nie martw się na zapas i zrób test to się uspokoisz :)