Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chyba mam problem z tym

Oceńcie czy mam dużo ubrań

Polecane posty

Dzień dobry. Proszę ocenić, czy mam mało, średnio, czy dużo ubrań? To dla mnie bardzo ważne. Po kilku postach (5? 7?) wyjaśnię o co chodzi i czemu mam problem... Torebki - 3 Perfumy - 3 Kurtki - 5 Buty - 10 Marynarki - 7 Spodnie - 9 Spódnice - 10 Sukienki i eleganckie suknie - razem 12 Bluzki - 11 T-shirty i topy - 15 Swetry - 9 Rękawiczki - 4 Szale - 5 Czapka i kapelusz Biżuteria (poza kolczykami) Wisiory - 6 Pierścionki - 8 Bransolety - 8 Dziękuję. Jeśli możecie napiszcie ile Wy macie

p.s. Paski - 3

Gość gość
wg mnie ok.

Gość gość
perfumy to ubrania?;D ja samych perfum mam ze 12 szt oryginalnych lepszych typy dior,lancome,givenchy i 10 takich z avonu,oriflame,naomi cambell

Nie, jasne, że nie, perfumy to nie ubrania... ale nie wiedziałam, jak je dodać, a chciałabym też, żeby ktoś się na ich temat wypowiedział. To, że Ty masz ich tyle, nic mi nie mówi bez Twojego komentarza: uważasz, że ja mam ich mało, czy że Ty wyjątkowo dużo, bo to Twoja pasja?

Gość gość
perfumy pasja?:D rozwalasz mnie to sa prezenty,ktore zamienilabym wlasnie na cos potrebnego do mojej pasji 3szt mysle ze to malo

Są ludzie, którzy zbieraja perfumy i ciągle testują nowe zapachy. Nie słyszałaś o tym?

up

Gość gość
Zależy ile masz lat, jak 14, to sporo ubrań. Ja nawet bym nie zdołała policzyć.

Gość gość
co do tych perfum to ja mam zawsze jedne, używam w jednym czasie jednych perfum i więcej mi nie trzeba. przecież zapach zostaje także na okryciach wierzchnich typu kurtka płaszcz. to co za każdym razem będziesz prała lub będziesz mieszała zapachy? autorko według mnie ok, masz w czym chodzić

Gość gość
chyba nie, jeśli uważasz ,że to dużo to chyba mam problem .Muszę ograniczyć zakupy

Gość gość
zależy jakie to są rzeczy, jeśli wszystkie, w ktorych da się chodzić to sporo, chyba że kolekcjonujesz jakieś stare poniszczone nie nadające się już na wyjścia

Wszystkie, w których mogę chodzić. Żadnych w złym stanie. Jeszcze jakaś wypowiedź? Za chwilę zdradzę, czemu pytam.

Gość gość
wlaśie, to zleży jak jesteś nastolatką to sporo, jak kobietą pracująca to wg mnie mało

Gość gość
Nie masz za duzo tych ubran. Tak w normie. Ja mam wszystkiego srednio 2 razy tyle lub wiecej (10 par butow i 3 torebki to nie jest powalajaca ilosc, sama mam z 30 par butow i kilkanascie torebek) i uwazam, ze nie mam duzo a i czasami nie mam sie w co ubrac i ciagle jeszcze kupuje. Tak wiec nie martw sie, wszystko z toba w porzadku.A czemu w ogole takie pytanie?

Gość gość
A i do tego mam 20 lat i studiuje oraz pracuje. I i tak uwazam, ze mam malo ciuchow.

Już Wam mówię. Otóż pewnego razu obudziłam się z ok. setką spodni, setką sukien, kilkudziesięcioma perfumami (fakt, że niektóre miały po kilka ml,a inne były kiepskiej jakości), kilkoma setkami naszyjników i pierścionków,30 torebkami i stwierdziłam, że ma dość. Wszystkie kolory tęczy w szafie, mało miejsca w chałupie... nie ogarniam tego. Więc postanowiłam zrobić czystkę. Spisałam wszystko, co zostaje. Byłam z siebie niezmiernie dumna, bo dla mnie to tylko najpotrzebniejsze rzeczy... aż trafiłam na temat, gdzie ludzie piszą, że mają mniej. I teraz tak się zastanawiam, czy nadal nie przesadzam z ilością ubrań, dodatków i innych zbędnych doopereli...

Gość gość
Majtek nie masz ?

Gość prawictwo pospolite128
według mnie mało masz ubrań. Moja mama ma 300 par butów

No tak, bielizny nie spisywałam :) Mam po ok. 10 majtek, skarpet zimowych / letnich, biustonoszy...

Gość gość
co zrobiłaś z tymi wszystkimi rzeczami? Ja też zrobiłam czystki, większość oddałam lub wyrzuciłam, ale i tak mam wszystkiego 3 razy więcej niz ty, bo potem zaczęłam zów dokupować. Dlatego już nic nie wyrzucę, bo wiem ze zaraz uzupełniłabym braki a to bez sensu

Gość gość
Nie masz za dużo. Ja mam więcej i jakoś się nie przejmuję :-) Podobno jeżeli ciuchy leżą latami i się ich nie nosi, to wtedy jest ich za dużo. Ja mam podzielone ciuszki, więc jest ich więcej (robocze, w domu, do pracy, na specjalne okazje).

Sprzedałam, wydałam, a część wciąż leży w workach do sprzedania, wydania i ostatni worek dziś wyrzucam ;-)

Gość prawictwo pospolite128
Dodam też że przymierzam regularnie wszystkie wspomniane buty mej mamy a w kilku nawet zrobiłem kiedyś obchód po mieście. Czasem skarży się że są rozepchane troszkę ale to przecież tylko pół numeru różnicy.

Szpilki też? Jesteś drag queen?

Gość zdziczała krewetka
imo wciąż strasznie dużo. mnie inspirują capsule wardrobe. te rzeczy pasują do siebie wzajemnie?

Nie wiem co zrobić żeby jeszcze zmniejszyć tę kolekcję. Bardzo Ci dziękuję krewetko za podrzucenie pojęcia capsule wardrobe. Nie wiedziałam, jak nazwać to, do czego dążę :) Chyba prawie tak ;-) to znaczy pasują do siebie z małymi wyjątkami... i są w zaledwie 3 kolorach (+2 wybryki) :P

A mogę spytać ile Ty masz i co to jest?

Gość gość
ja mam Torebki - 1 Perfumy - 15 Kurtki - 2 Buty - 3 Marynarki - 0 Spodnie - 4 Spódnice - 5 Sukienki i eleganckie suknie - 1 Bluzki - nie zlicze- mam tego mnostwo T-shirty i topy - nie zlicze- mam tego mnostwo Swetry - 4 Rękawiczki - 1 Szale - 1 Czapka - 2 Biżuteria (poza kolczykami) Wisiory - 0 Pierścionki - 2 Bransolety - 1

Dzięki, to w sumie mało masz Jak chcecie, możecie pisać ile macie kolczyków, ja mam dużo i nie zrezygnuję z nich :D