Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vikary

Mój mąż mlaska i siorbie przy jedzeniu

Polecane posty

Gość vikary

Mój mąż od jakiegoś czasu zaczął mlaskać i siorbać podczas jedzenia. Jestem tym zszokowana bo nigdy się tak nie zachowywał, teraz nie mogę tego znieść, staram się nie jeść z nim posiłków bo szlag mnie trafia, kiedyś zwróciłam mu uwagę to usłyszałam, że się czepiam. Czy ktoś ma podobny problem ?

Gość jasiowędrowniczek
To Ty puszczaj mu wtedy bąki i powiedz że jeśli jesteś w chlewie to musisz się zachowywać jak świnia .

Gość vikary
ojej nie o to mi chodzi, dlaczego mam się upodabniać do świni ? myślałam, że ktoś mi coś mądrego poradzi

Gość jasiowędrowniczek
Ironizowałem :) Myślę że możesz to zmienić tylko namolnym ględzeniem i awanturami bo zwykłe zwracanie uwagi to raczej nie pomoże

Gość gość
u mnie jest podobnie ,od lat mu robię uwagi i nic to nie pomaga. wstyd nawet między ludzi iść

Gość vikary
powiem szczerze mam już tego dość

Gość gość
a wogóle to co się robi z facetami z wiekiem to tragedia

Gość gość
a może on ma problemy z zapchanym nosem? czasem sama jak nie mogę przez nos oddychać to jem z otwartą buzią żeby powietrze łapać :)

Gość gość 157
He he he Czytając twoją wypowiedz od razu przychodzi mi na myśl jeden taki Kumpel u którego kiedyś pracowałem. Też zawsze przy jedzeniu mlaskał i siorbał oraz chlipał przy piciu kawy czy herbaty. Robił to w domu i w pracy przy śniadaniu ale w towarzystwie np na jakiejś uroczystości np Wesela urodzin to umiał się zachować. Czy czasem twój mąż nie ma na Imię Rafał N??

Gość gość
łączę się z tobą w bólu,mam to samo,jak spotykamy się z kimś np pierwszy raz to ok,trzyma fason ale następne spotkania to porażka on czuje się już tak swobodnie że mlaska,wymusza bekanie(choć udaje,że je tłumi),jego to bawi a mnie wkurza i zawstydza,awantury nie pomogły,od jakiegoś czasu zaprzestałam umawiania nas z kimkolwiek i przyjmować zaproszenia,zaczyna marudzić,że z nikim się nie spotykamy,ja mówię,że "nie chce mi się wstydzić,a i tak nikt do nas nie dzwoni a ja nie będę się narzucać"ale jeszcze nie skumał o co chodzi.

Gość gość 157
Wcale się nie dziwię że nikt was nie odwiedza. A i ty nigdzie nie chcesz iść w gości. Narobiła byś sobie tylko wstydu. W przeciwieństwie do mojego kolegi On w towarzystwie umie się zachować na uroczystości. Tylko w domu i w pracy ma takie głupie przyzwyczajenia. Wszystkich to wkurza bo każdy chciałby normalnie zjeść czy wypić kawę a nie słuchać jego niesmacznych zachowań. Uwagę mu się już zwracało ale zakazać mu nie możemy bo to nasz szef.

Gość gość
Ja bym mu podała obiad w korycie,albo zaniosła do kibla.

Gość gość 157
To może tak zrób??!! Np zamów takie drewniane koryto gdzieś u stolarza lub na Tartaku gdzie takie drewno przetwarzają. Zrób takie drewniane małe korytko o podaj mu obiad i powiedz. Zachowujesz się jak świnia to jedz w tym co ona jada. Może go to czegoś nauczy.

Gość gość
pewnie jemu smakuje i daje ci znać że dobre jedzonko, daj jemu na próbę jakiegoś świństwa to zobaczysz że przestanie

Gość gość 157
No i już masz koryto może przydało by się trochę mniejsze. W podobnym podają jedzenie w jednym czy 2ch barach w Zakopanym tylko jest to jedzenia dla 4 osób.

Gość gość
Juz nawet czlek przy babie zjesc normalnie niemoze! Z kond sie tych k***a chrabin nabralo? Ponoc Hitler i Stalin wybili cala te bande materialistow:-)

Gość gość
Można zjeść normalnie, właśnie o to chodzi. Mlaskanie,bekanie i siorbanie to nie jest normalne zachowanie cywilizowanego człowieka.

Gość gość
hehehe rozbawiliscie mnie z tym korytem

Gość gość
Facet je zeby pojesc,te wasze zagladanie komus do pyska jak je i itd jest conajmniej nienamiejscu . Wolal bym osobno i ze smakiem normalnie zjesc . Jak udawac jakiegos przyglupa ktory opserwowany nizje wszystkiego bo jak.

Gość gościówka 26
Gościu wyżej, to nie chodzi o obserwowanie kogoś, ale dlaczego ktoś np. przy ludziach, w pracy wiele godzin potrafi się kulturalnie zachować, a w domu nie? Bo w pracy się wstydzi a jak ładna babka przyjdzie, to chce się przypodobać, za szacunku do niej będzie się zachowywał jak dżentelmen, a co żona o nim pomyśli, to już mu obojętne i czy będzie ją pociągać?

Znaczy, że miłość przygasła. I, że szukasz kogoś kulturalnego, kto będzie c***owtarzał, że źle się odżywiasz... Życie wspólne idzie w gruzy. A nie odejdziecie ode siebie bo,,,,, dom, dzieci, meble, woda, ogród.... własność.

Gość gościówka 26
Jeśli łączy ich Sakrament, to powinni walczyć o siebie, szczerze ze sobą rozmawiać, modlić się o poprawę, iść do Spowiedzi. Może powiedz mu, ze takie zachowanie oddala Was od siebie i gasi namiętność, ale bez krzyków i obrażania go, pewnie myśli, że to drobnostka, a dla Ciebie to ważne, dla mnie też by było.

Gość gość
gość 157,mój też wkurza tym sposobem pracowników którzy jemu podlegają,je z nimi "bo fajne chłopaki"ja jemu wmawiam,że nie powinien z nimi jeść bo też muszą sobie swobodnie na śniadaniu ponarzekać na niego,mam nadzieję,że nie piszemy o tej samej osobie:)

Gość gość
Po prostu powiedz mu: w tym domu panują zasady. Zasada A nie mlaskać B nie siorbać C nie chrapać Jak się tego nie nauczy to wysłać Go trzeba na kurs kultury przy stole albo do łapki książka savua Vive. Wiem co Człowiek czuje kiedy siedzi przy stole i nagle ciom ciom i tak bez przerwy

Gość gość
Spróbuj nagrać to mlaskanie, może jak siebie uslyszy to cos pomoże. Ostatecznie przy posiłkach wlączaj muzykę.