Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dominique_NL

Czwarty miesiac ciazy

Polecane posty

Gość Dominique_NL

Witam. Drogie mamy, jestem w pierwszej ciąży w 14 tygodniu. Nie mieszkam w Polsce i nie mam polskiego lekarza/położnej. Mam wiele obaw min. takie, czy nie powinnam mieć badań prenantalnych? Z racji tego, że jestem młoda (22l) moja położna nie zabraniała, ale też nie zalecała. Do dziś poza USG w tyg nie zrobiono mi żadnych badań. Z racji tego, że jest to nasza pierwsza ciąża stosujemy się do zaleceń położnej, ale dziś zaczęłam się niepokoić coraz bardziej. Czytając różne wypowiedzi młodych mam dowiaduję się, że one miały już jakieś badania chociażby krew. W przyszły wtorek mam wizytę u położnej i zamierzamy poważnie porozmawiać z nią o tym, bo bardzo się niepokoję. Proszę o jakieś opinie, czy badania na początku ciąży są bardzo ważne? Tu do takich badań przymus mają dopiero kobiety po 36 roku życia... Proszę o Wasze opinie, ale ze względu na to, że jestem panikarą proszę też abyście zbytnio nie straszyły mnie :) dziękuje

Gość gość
również mieszkam w NL i niestety tak tu wygląda prowadzenie ciąży, więc nic na to nie poradzisz, w Hadze jest polska klinika, co prawda nigdy tam nie byłam, ale jeżeli masz wątpliwości, to może wizyta tam pomogłaby Ci je rozwiać, z tym że maja kosmiczne ceny

Gość malutka i fajna
Zrob badania dla swojego spokoju, to tez wazne.

Gość gość
od kiedy 14 tydzien to 4 miesiac? nie wiem czy nie jest za pozno na badanie prenetalne, robi sie je od 11-14/13tc

Gość Dominique_NL
niestety żadnych badan na własną rękę w mojej miejscowości nie mogę zrobić, a żeby jechać gdzieś dalej nie pozwalają na to fundusze, bo ceny za zwykłe badanie krwi zaczynają się od bardzo wysokich kwot jako, że są prywatne. Ogólnie czuję się dobrze, poza bólami brzucha,aale to chyba jest normalne