Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wróciłam z Ukrainy

prawda o życiu na Ukrainie i obecnej sytuacji politycznej

Polecane posty

Gość wróciłam z Ukrainy

Mieszkałam i pracowałam w Kijowie przez ponad dwa lata, myślę że sporo widziałam też poza Kijowem - jakieś weekendowe wypady do Lwowa, Odessy, na Krym czy na Zakarpacie, wróciłam kilka dni temu do Polski i jak włączyłam telewizor to przeżyłam szok. Wszystko co Wam pokazują to jest jedno wielkie KŁAMSTWO! Po pierwsze, bieda? Byłam, żyłam tam, pracowałam, widziałam Ukrainę. Zarobki i poziom życia zwykłych ludzi jest znacznie wyższy niż ten który znacie z Londynu czy Irlandii. Ludzie na Ukrainie żyją znacznie lepiej niż w Polsce, więcej zarabiają a przy tym jest taniej, a bezrobocie jest bardzo małe. Po drugie, protesty? Mieszkałam w Kijowie, więc widziałam prawdę. Owszem jest Kliczko opłacany przez zachodnich imperialistów i jego zadymiarze, ale to jest garstka. Oni opłacają pijaków żeby szli na Majdan protestować i robić zadymy, te pijaczki atakują przy tym Milicjantów a potem robią z siebie wielkie ofiary terroru. Normalni Ukraińcy nie protestują bo i nie mają powodów do protestowania. Naprawdę jestem w szoku jak media w Polsce oczerniają Ukrainę i okłamują społeczeństwo żeby tylko ukryć machlojki rządu Tuska i cała biedę w Polsce i Unii Europejskiej jaka zrobiła się po kryzysie gospodarczym wywołanym przez kapitalistów w USA.

Gość gość
no jest tak, jak piszesz pewnie :o Nasze media nie muszą być rzetelne...aby tylko odwrócić uwagę od naszej własnej bidy... Na Ukrainie manifestują ci, którzy mają za to płacone.

Gość gość
skoro tak dobrze zarabiają na ukrainie to dlaczego jeżdżą do polski pracować za 3-5 zł na godzinę?

Gość gość
"Na Ukrainie PKB/mieszkańca jest trzy razy niższe niż w Polsce i pięć razy niższe niż w Wielkiej Brytani." Czy masz rzetelne dane? Nie! Nikt z nas nie dysponuje rzetelnymi danymi na temat Ukrainy, mamy jedynie fałszowane statystki PKB tworzone na zlecenie zachodnich imperialistycznych kapitalistów. "skoro tak dobrze zarabiają na ukrainie to dlaczego jeżdżą do polski pracować za 3-5 zł na godzinę?" Znasz takich? Zapewne nie znasz żadnego Ukraińca. Łatwiej spotkać Murzyna na Podlasiu niż Ukraińca pracującego w Polsce za 3-5 zł. Każdy słyszał o takich Ukraińcach, ale nikt nie widział. Wniosek? Miejska legenda stworzona na potrzeby ukrycia prawdy o biedzie w Polsce i Unii Europejskiej.

Gość gość
Spotkałem setki, ostatnio ośmiu spawaczy na budowie tunelu w legionowie, pracują za 5zł na godzinę i są bardzo zadowoleni z płacy :)

Gość gość
A u mnie na podkarpaciu nie ma ludzi chetnych do roboty za najniższą krajową w takiej p******ej firmie to większość ukraińcy

Do nas na Podkarpacie w zeszłym roku przybyło około 700 imigrantów, z czego połowa z Ukrainy. Najwięcej zatrzymuje się w Rzeszowie. W Stalowej Woli najliczniejszą mniejszość narodową stanowią Chińczycy, a najliczniejszą mniejszość etniczną - Romowie, żyjący głównie w Rozwadowie.

Gość Dywanem w morde
Ciekawe tezy postawila autorka:D szkoda tylko ze wszystko temu przeczy chociazby naplyw ukraincow do pracy w polsce za najnizsze stawki.

Moj narzeczony jest Polakiem kresowym, przez niego poznalam wielu Ukraincow, na Ukrainie bylam kilka razy i wystarczy mi to by stwierdzic, ze pieprzysz jako ta potluczona droga autorko. Choc zawsze istnieje mozliwosc, zes zaslepiona.

Gość Renia34x
Propagandziści Janukowicza dotarli na kafeterie, szoke 95,7%

Gość moriiiis
Chyba sama nie wierzysz w to co piszesz :D zatrudniam od trzech lat ukraińców to jak chcesz to im ta bajkę wciśnij to dostaniesz nagrode :) liścia za obłude... podzdo600

Gość gośćhahaahahahahahah11
hahahahahahahaha ukraina to jest panstwo tylko z nazwy. bida i smrod ubostwo korupcja nedza dzicz - to jest ukraina

Gość gość
na ukrainie zyje sie wspaniale,moze z malymi wyjatkami[jezeli ktos pije i nie chce pracowac].ale ogolnie jest super.ukraincy jezdza takimi furami ze polacy moga im pozazdroscic,mezczyzni i kobiety uzywaja drogich firmowych kosmetykow nie jak polacy z lidla czy biedronki.ceny na ukrainie sa mniejsze niz w polsce a zarobki srednio 2-3 razy wyzsze.ciuchytez sie nosi firmowe i nowe ,a nie jak w polsce z lumpexu.zreszta szkoda gadac.jezeli ktos nie wierzy to nie musi.

Gość gość
Bo wlasnie o to chodzi, ze tam nie ma klasy sredniej. Albo jestes bogaty, albo klepiesz biede. Nie ma nic pomiedzy. Słyszalm kiedyś, że na ukrainie jezdzą ładniejsze samochody i to znaczy, że tam sa bogaci. Jestem słuzbowo na ukrainie dwa- 3 razy w roku na kilka tygodni i owszem sa tam ładne samochody, ale to dlatego, że tylko bogatych na nie stac. Mowie o stolicy. U nas jezdza tez starsze ale kazdego stac na ten samochod. Mam kolezanke z ukrainy. Jest weterynarzem. Zarabiała 400 zł miesiecznie. W Polsce sprzata domy za duzo wiecej i powiedziala, że nigdy nie wroci do siebie. Włącz sobie youtuberów z ukrainy, co mówią o swoim kraju, tam masz wszytsko powiedziane bezposrednio od obywateli tego "bogatego" kraju.

Gość bogaci to koorfy
Na Ukrainie jak i w Polsce dobrze ma tylko złodziej i ksiądz dobrodziej, reszta gnije i jest wyzyskiwana codziennie