Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość metalówaa1994

Skąd sie bierze fenomen zespołu Pink Floyd

Polecane posty

Gość metalówaa1994

wiem że na tym forum nie ma za dużo fanów ambitnego rocka ale jak jacyś sa to wyjasnijcie mi co widzicie w tym zespole.

Gość gość
ja nic nie widze.Zero.

Gość jodłakaukaska
Ja uwielbiam Pink Floyd, jest ze mną od lat. Tylko po jakims czasie odkładam na półkę i zawsze wracam. Ja do tego muszę miec klimat, to nie jest muzyka na co dzień. To chyba wszystko przez moją mamę bo jak byłam mała to wiecznie tego słuchała i tak zostało :) Ale nie cała twórczosc mi sie podoba, najbardziej płyta The Dark Side of the Moon ale te bardziej komercyjne również. Zakochana jestem w "Hey you" - piękny kawałęk

Gość jodłakaukaska
Mnie bardziej zastanawia co ludzie widzą w Miley Cyrus czy jak jej tam albo w Nicky Minaj to masakra przecież : / Na to pytanie bym chciała znac odpowiedz. Pop tez lubie i całą komerche co leci w radiu ale są niektóre osoby ponizej jakiegokolwiek poziomu. O Bieber jeszcze : /

Gość gość
Ja uwielbiam PF, jedna z moich ulubionych kapel. Autorko - widziałaś "The Wall"? Arycydzieło. Psychodeliczna muzyka, psychodeliczny obraz. Ale to nie jest dla każdego, fakt. :P

Gość jodłakaukaska
No zgadzam się z przedmówcą, The Wall bije wszystko : b

Gość gość
A pytanie co widzę w tym zespole? Uwielbiam muzykę, która budzi we mnie emocje, wspomnienia, która mnie porusza. PF tak na mnie działa i tyle w temacie.

Gość Felixtus
koncerty Pink Floyd wydane na krążkach DVD '' PULSE '' '' Delicate Sound of Thunder '' bardzo polecam, cudowne widowisko muzyczne

Gość gość
Pink Floyd ro prekurorzy rocka psychodelicznego a także później rocka progreywnego a momentami symfonicznego - płyta Atom Heart Mother na przykład. Okres psychodeliczny mieli z Sydem Barretem potem przyszedł David Gilmour i stopniowo muzyka zaczęła się zmieniac chociaż jeszcze na płycie Obscured by Clouds słychac nieco psychodelii. Za co cenie ? Za niepowtarzalny klimat, umiejętności kompozycyjne, teksty , wpałaniałe solówki Gilmoura. Najlepsze płyty Dark Side of the Moon , Wish You Were Here, The Wall ale nie zapominajmy o Middle gdzie nagrali wspaniałą suitę. Pink Floyd to ikona tak jak The Beatles.

Gość gość
Agnieszka Szpargała ma bardzo przyjemny, klimatyczny głos, a i perkusja jest bardzo dobra w tym zespole, który robi polski cover The Wall. Pink Floydzi po polsku to dość oryginalny, ale i ryzykowny pomysł. Sprawdzam, bo moim zdaniem warto i może być z tego hit w społeczności. Jest jeszcze mało info, ale warto sprawdzać aktualności https://www.facebook.com/events/2058040481074657/. Bilety na razie 90 złotych. Pewnie zejdą w następnym miesiącu już w całości. Ludzie tego na bank nie przegapią ;)