Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

biała maź z pochwy pieczenie warg stromowych

Polecane posty

Gość gość

witam serdecznie. Od jakiegoś czasu mam upławy -zmienne że tak powiem, po okresie są białawo bezbarwne jak glut z nosa :( teraz one się zmieniły - przypominają maź lub krem z grudkami- są białe, wywołują głównie pieczenie i podswędywania czuje ogólny dyskomfort. W zeszłym miesiącu były podobne. Powodowały podobną wydzieline jak i pieczenie z podswędywaniem. Najlepsze jest to że w wymazie z pochwy wyszło, że wszystko jest ok. Farmceuta wydał mi primafucin i primafucort-przeszło...do okresu..po okresie to samo...jak sobie z czymś takim poradzić?

Gość gość
zdaje sobie sprawę, że objawy mogą świadczyć o grzybicy, w takim razie dlaczego nic nie wychodzi w wymazie?

Gość gość
niech Ci ginekolog przepisze antybiotyk, jezeli masz partnera, to jego również powinno objąć leczenie, bo to grzybica

Gość gość
tyle że primafucin i primafucort już brałam a to maść i globulka do pochwowa o szerokim spektrum, a co z wymazem? dlaczego w nim nic nie wyszło? jedno wyklucza drugie?

Gość gość
prawdopodobnie grzybica, gin powinien cos C**przypisac, a do tego czasu mozesz domowymi sposobami sobie ulzyc, moze zabrzmi to smiesznie ale jesli mocno C****ecze i swedzi to podmywaj sie naturalnym jogurtem, nie noś wkladek tylko bawelniana bielizne i czesto ja zmieniaj, unikaj jedzenia slodyczy, a zwieksz ilosc zjadanych kefirow i naturalnych jogurtow. Dobry środek na tego rodzaju delegliwosc to Natamycyna

Gość gość
ale jak to jest możliwe że miesiąc temu przy takich samych objawach miałam robiony wymaz w którym nic nie wyszło. Wziełam promafucin i primafucort, przeszło do okresu, po okresie upławy glutowante, przez 4 dni, a teraz biała maź plus pieczenie i podswędywanie. Teoretyczynie i praktycznie zostałam przeleczona w zeszłym miesiącu i co teraz to samo?

Gość gość
Grzybica pochwy. Kup sobie czopki crotlimazlum czy jakoś tak. Pomoze od razu sle tak czy siak konieczne leczenie antybiotykiem. Partner również.

Gość gość
dlaczego mam nawroty?

Gość gość
bo grzybica to choroba, która lubi wracać i dlatego należy ją leczyc skutecznie

Gość agula8
ale ten wymaz to był posiew w kierunku grzybów? i nie wyszły żadne? to dość dziwne bo objawy masz bardzo typowe jak przy grzybicy-nasilają się po okresie bo wtedy jest większa podatność na rozwój infekcji. Jeśli masz partnera to raczej też powinien być leczony /wystarczy że Twój lekarz wypisze mu receptę/. Brałaś probiotyki przy pimafoucorcie?? jeśli nie to koniecznie zrób sobie kurację provagiem-przez 20 dni jedna kapsułka dziennie. Jeśli grzybica nawraca/o ile to grzybica/ to możesz zrobić badanie cukru /bo cukrzyca sprzyja grzybicy/.W ogóle dieta nisko cukrowa i niskowęglowodanowa są wskazane.Do tego bawełniana bielizna, sex z prezerwatywą itp...

Jeśli to rzeczywiście grzybica to ważna jest profilaktyka i dieta przeciwgrzybicza. Niestety i mnie dotyczy problem grzybicy miejsc intymnych, więc muszę bardzo uważać aby czegoś nie złapać. Często miałam problemy i musiałam wprowadzić wiele zmian aby im zapobiec. Po pierwsze zmieniłam dietę i cukry zamieniłam na kefiry i jogurty naturalne. Schowałam wszystkie stringi i zaczęłam nosić bawełniane figi. Co drugi dzień zjadam surówkę z kapusty kiszonej. Po podmywania używam szarego mydła Po basenie zawsze stosuję Lactovaginal Po stosunku podmywam się Tantum Rosa i aplikuje Lactovaginal Po każdej miesiączce przez 3 dni stosuję Lactovaginal Wiem, że jest tego dużo ale u mnie działa bo od pół roku nie miałam nawrotu grzybicy, więc myślę, że warto

Gość gość
Jesli to grzybica (a na to wyglada) to nie wykluczone ze troche sie z nia pomeczysz. Odstaw koniecznie słodycze. Z domowych sposobów polecam irytację woda z octem najlepiej jablkowym. Wieczorem na dwie szklanki wody przegotowanej , ostudzonej domtemperatury ciała dodaj 3 łyżki octu. Wymieszaj dobrze i zrób irygacje. Ocet zakwasza środowisko przez co ulatwia rozwój dobrych bakterii. Po ok 30 min załóż lactovaginal i do spania. Możesz tez posmarowac sobie intymne miejsca zelem aloesowym, byle takim konkretnym z 99 procentowa zawartością aloesu. I tak przez 7 dni. Napewno pomoże. Wiem ze lekarze nie zalecają irygacji ale przyznam szczerze ze to chyba tylko dlatego ze jest to najskuteczniejszy sposób walki z grzybem. Wola nabijac kasę firmom farmaceutycznym. Nie spotkałam się z ani jednym przypadkiem zaczkodzenia sobie irygacjami.