Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bertynika

Czy pomagać ex gdy ma problemy

Polecane posty

Gość Bertynika

Jestem po rozwodzie 15 lat. Z małżeństwa mamy 32 letnią córkȩ. Od kilku lat nie mam kontaktu z ex, ponieważ był konfliktowy, buntował córkȩ przeciwko mnie. Ostatnio ex rozstał siȩ ze swoją partnerką i ma problemy - zdrowotne i finansowe. Córka chce, żebym ja pomogła jej ojcu. Nie mam zupełnie na to ochoty, nie czujȩ też, że to mój obowiązek. Z drugiej strony wiem, że on obciąża za bardzo naszą córkȩ. Czy zaoferować mu pomoc, czy nie włączać siȩ do ich relacji?

Gość gość
Chyba sama musisz podjąć decyzję... Zależy, jak długo byliście małżeństwem, jakie mieliście relacje po rozwodzie... Czy on w ogóle by przyjął twoją pomoc? Bo wiesz, dla faceta to często ujma na honorze... PS. Ja bym pomogła ze względu na córką, ale podejrzewam, że mąż by sie nie zgodził na pomoc inną niż pożyczka...

Gość gość
Jesteś durna. Więc mu pomagaj durna babo.

Gość gość
Nie, nie pomogłabym a córka nie ma prawa grać na twoich emocjach, na zasadzie- Ty tego nie zrobisz to wszystko będzie na jej głowie. Ona jest dorosła i sama potrafi ocenić na ile ojciec o nią dbał i jakie ma zobowiązania wobec niego. Nie mówiąc już o tym że ex wcale o pomoc nie prosi.

Gość gość
jesli corka chce to niech sama go wspiera, nie wtracalabym sie do tego

Gość gość
absolutnie bym nie pomogla,zgadzam sie z wypowiedzia powyzej...

Gość gość
To zależy jakie macie relacje, jaki kontakt? Jeśli np nie rozmawiacie ze sobą, to pewnie i tak twojej pomocy nie przyjmie. Jesli macie ze sobą kontakt, to ex powinien wyjść z prośbą o pomoc.