Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak powinien wygladac IDEALNY jadlospis poltoraroczniaka dajcie przyklad

Polecane posty

Gość gość

Jw. Wiem, ze powinien dostac np jogurt naturalny z owocami, albo twarog z owocem, ale... zwykle wybieram jogurt kupny, bo... czasu brak. Podobnie ze sniadaniem - niby je kasze jaglana lub inna z jakims owocem, ale juz np na jajecznice z kielkami i zalozmy pomidorami brak mi rano czasu. Dajcie swoje przyklady idealnego menu i tego, co zjadly DZIS wasze dzieci.

Gość gość
8 musli bez cukru na mleku 10 kanapka z szynka 13 obiad gotowana przeze mnie zupa z miesem 15 mleko 17 banan 19.30 pol bulki z maslem + pol jablka to dzis jadl, synek ma 15 miesiecy nie wiem czy to idealny jadlospis, ale tez ze wzgledu na brak czasu daje gotowy jogurt, w weekendy bardziej sie wysilam, ale czasem btrak mi pomyslu zeby dac mu cos zdrowego na co mialby ochote

Gość gość
Dajesz dziecku kupny jogurt owocowy? Po co?? To się mija z celem.. już lepiej daj sam jogurt naturalny (nie wiem, gdzie wyczytałaś, że ma być z owocami).. a jeśli nie masz pomysłu czy czasu, żeby te owoce do jogurtu przygotować, to zamiast kupować jakiś pseudoowocowy jogurt, to kup jogurt naturalny i mały słoiczek- deserek (tutaj przynajmniej są owoce!).. i to wymieszaj. Będzie pyszny owocowy jogurt. :) Twaróg z owocem? Jakoś tego nie widzę.. Twarożek to moje roczne dziecko je na kanapce + pomidor.. (albo pieczywo, a twarożek łyżeczką). _ nie ma idealnego menu.. każde dziecko je inne produkty, inaczej zestawione.. w innych porach, ma różną liczbę posiłków. Na pewno powinno jeść warzywa gotowane i surowe, mięso, jakiś posiłek mleczny (mleko, kaszka, twaróg, jogurt, jajko), pieczywo.