Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

marmurowa podłoga

Polecane posty

Gość gość

Czy to się sprawdza? Czy jest wymagająca w sprzątaniu? Czy trudno usnąć plamy? Proszę o opinię osób, które mają taką podłogę.

Gość gość
Dodam, że marmur ma być położony w salonie, korytarzu, kuchni. Ogrzewanie podłogowe. Płytki w kolorze jasnym/miodowym polerowane.

Gość gość
:D wariaci zakładają tematy z dziedziny budownictwa na uczuciowym ?

Gość gość
Niech będzie, że wariaci :) Tylko, że wariatką raczej jestem przez nieuwagę, bo nie wiedziałam, że to uczuciowy, a nie ogólny:)

Gość Poweryn
Jak taka podłoga sprawdza się w codziennym użytkowaniu ? Osobiście jestem zwolennikiem drewna i nie mogę sobie tego wyobrazić :)

Gość gość
mam łom marmurowy w holu,i sprwdza się super od lat,i schody marmurowe na zewnątrz tam gdzie się "wpada" w obuwiu super sprawa,ale ja tez wolę drewno

Gość gość
Chyba cos ci się pomylilo- marmur jest kamieniem stosunkowo miękkim...nie kladzie się go np. na nagrobki, bo pod wpływem warunków atmosferycznych może popekac. Tam się używa granitu. Marmur wewnarz domu dobrze wygląda w polaczeniu z drewnem, ale na dużej powierzchni może sprawiać wrazenie grobowca. Każdy ma zresztą swój gust, ale musisz uwazac, bo to co teraz uważasz za modowy hit, za kilka lat będzie jak kiedyś boazeria w mieszkaniach- niemodne i trudne do zerwania.

Gość gość
nie modowy hit a miodowy kolor x marmur jest super w utrzymaniu zawsze jest na czasie i zawsze bedzie jest bardzo drogi dlatego w tak niewielu domach mozna go spotkac x boazeria byla modna ale mial ja w domu pan i cham roznica polegala na tym, ze jeden miał ja z debu, drugi z sosny, trzeci z brzozy, a czwarty z deseczek odpadowych jej wyglad i trwalosc zaleza od rodzaju i gatutku drzewa

Gość gość
hehehe,,a teraz nowobogatcy robia podloge z marmuru i to ma swiadczyc o braku chamstwa...:-D widziałam takie domy i ich wlascicieli- sloma z butow sterczała, ale podłogi były miodowo-marmurowe:-D

Gość gość
hehehe u ciebie klepisko zamiast schodow drabina a ty jestes po wyzszych studiach intelektualistycznych :D

Gość gość
Zgadlas. Spie na polipie i chodze do gimnazjum, ale "intelektualistycznie" potrafie uzywac znakow interpunkcyjnych:-p I nie lubie snobow:-D

Gość gość
mam na zewnątrz schody marmurowe,bo takie pasowały,25lat,nic nie popękało,pomimo ze nie są osłonięte jeden trep ma pęknięcie,ale po prostu się odlepił i ktoś źle go osadził

Gość gość
Kamień w salonie to chyba mało przytulne będzie ja bym wolała jednak drewno.

Gość gość
moim zdaniem granit wygląda bardziej elegancko

Gość gość
Tzn tak marmur ciężki w pielęgnacji nie jest, ja mam blaty kuchenne pokryte marmurem z mężem wybraliśmy ciepłą tonację beżu : http://www.lotowski.pl/images/blaty_kamienne/blaty_kamienne_granit_marmur_19d.jpg i jak to w kuchni, zawsze albo mokro,albo brudno,albo coś się gorącego położy. Jednak do tej pory naprawdę nie ma żadnych plam, i wszytsko wygląda ok.:)

Gość gość
Marmurowe posadzki wyglądają świetnie! Zimą tylko trochę gorzej z nimi, bo jest chłodno, ale to można dywan położyć i będzie ok. Zobacz sobie chociażby projekty tej firmy: http://www.marmur-dulemba.pl/index.php?content=oferta_posadzki#!/page_tresc, my żeśmy z mężem u nich zamawiali i prezentuje się świetnie. Dodaje przestrzeni w pokoju.

Gość gość
oczywiscie, sama taka robilam u firmy www.marwen.com.pl marmur sprawdza sie swietnie

Gość gość
no ja mam posadzke marmurorwa i bardzo sobie chwalę. też na ten marmur z zakładu marmur dulemba się zdecydowaliśmy. i powiem wam, ze jest cudowna ta podłoga, od zawsze o takiej marzyłam. @Gościu o czym Ty mówisz? po kiego kłaść dywan na marmur!! JEZUSIE, trzymajcie mnie. Chyba nie po to kładziesz marmur zeby go przykrywać. Mam nadzieje, ze chociaz Ty nie przykryłeś swojego dywanem, bo szkoda... a marmur dulemba zawsze ma piekne projekty wiec jeszcze bardziej przykrosc lapie za serce.

Gość gość
wlasnie nie jest, dzieki temu, ze marmurowa podloga jest gladka to jest bardzo latwa w sprzatniu. Osobiscie swoja podloge kupowalem u www.marwen.com.pl i jestem bardzo zadowolony z tego rozwiązania, polecam 

Gość gość
Ja również mam marmurową podłogę i uważam, że bardzo się sprawdza. Wygląda to nap wadę ładnie, a sprzątnie jest łatwe. Niestety moja podłoga jakiś czas temu wymagała już remontu. W końcu nie była najnowsza. Całe szczęście mąż znalazł firmę http://marmurexbis.com.pl/ z Warszawy. Maja oni właśnie w ofercie renowację podłóg kamiennych oraz konserwacje kamienia naturalnego. Są oni bardzo dokładnie i dobrzy w tym co robią. A cena za usługę okazała się przystępna.

Gość gość
Na pewno jes droga, tak samo jak drewno, jednak moim zdaniem na będzie strasznie zimna, wolałabym drewno właśnie, w artcore bardzo fajne są odcienie.