Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mark13

Oświadczyny na 18ste urodziny

Polecane posty

Gość Mark13

Witam, Moja dziewczyna za pół roku kończy osiemnaście lat ja za 4m-ce 20lat, Jesteśmy ze sobą już od 3 lat i 7 miesięcy . Więc pytam czy wypada oświadczyć się Jej właśnie w dniu urodzin. Dodam od razu że aktualnie zaręczyć a zaręczyny to nie ślub nie zaprzeczam że też do tego dojdzie ale to w przyszłym czasie. Proszę Was o normalne komentarze a nie typu np. Nie marnuj sobie życia i tym podobne, ponieważ z Tą kobietą nie zmarnuję życia :)

Gość szamankaaa
Jesli tylko jestes pewny swojej decyzji to to zrob. Rzeczywiscie oboje jestescie bardzo mlodzi, ale z doświadczenia wiem, ze nie ma sensu by takim mlodym tlumaczyc, ze macie czas i przeciez nic wam nie ucieka, ze warto zaczekac... Tak wiec mlody, powodzenia i oby nie bylo to zyciowym bledem :-)

Gość gość
Zrujnujesz jej ten wspanialy dzien.

Gość gość
Dzieci się będą zaręczać :O Potem szybki ślub i szybki rozwodzik :O Tylko dziecków nie naróbcie, zeby nie musiały cierpieć

Gość gość
zdecydowanie za szybko na oświadczyny, wyluzuj trochę

Gość gość
nie rób tego, mam 24 lata, jestem po rozwodzie, skończycie podobnie....

Gość Wymuskana Lalencja
Mi też chłopak się oświadczył na moje urodziny. Nie wiem czego oczekiwał, ale na pewno nie tego, że przestał być moim chłopakiem. Chciał mnie udupić, brać ślub i mieć dzieci, liczył chyba na to, że z nim będę ''na zawsze'', dobre sobie.

Gość julka19xx
Lepiej tego nie rób.za młoda jest i ja na jej miejscu bym odmówia

Gość gość
zalezy jak ona mysli o zareczynach. czy tez uwaza ze pozniej bedziecie para i iesyd slub czy tez mysli ze jest to czas kiedy w kazdym momencie bylibyscie w stanie razem zyc i wziac slub. jak na moje oko to za wczesnie dla niej. sama ma 18lat i tak uwazam

na Twoim miejscu bym się wstrzymała. Oświadczyny powinny być wtedy, kiedy chce się wziąć ślub, a nie po to, żeby dalej chodzić ze sobą jak do tej pory. Jesteście oboje za młodzi i nie patrz na to, że jesteście już ponad trzy lata ze sobą, bo zaczęliście ze sobą chodzić jako gówniarze - bez urazy oczywiście. Ja z moim chłopakiem - obecnie juz narzeczonym, dopiero po 6 latach się zaręczyliśmy, bo oboje stwierdziliśmy, ze możemy w wieku 22/23 lat zacząć myśleć o wspólnym życiu. Zrobisz jak uważasz, ale pamiętaj, że to poważne zobowiązanie, a nie zabawa w dom.

Gość gość
ciężki temat, bo tutaj wiele rzeczy po prostu "zależy" :P zależy czy rozmawialiście kiedyś o ślubie, zależy czy znasz jej zdanie na ten temat, zależy czy czujesz, że jest gotowa... jeśli tak to zrób to, jeśli nie to się wstrzymaj, bo prawdopodobnie sobie zepsujesz nastrój, a jej przy okazji oficjalne wejście w pełnoletniość :P

Gość gościuniu
też ci to odradzam wg mnie to zdecydowanie za wcześnie ja mam 22 lata dziewczyna 20 jesteśmy razem 4 lata i myślę ze to za wcześnie na takie rzeczy