Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomóżcie wybrać obraz Matki Boskiej

Polecane posty

Gość gość

Kupiliśmy mieszkanie nowe i niedługo będziemy mieć kolędę no i kupuję wszystko co jest potrzebne. Chcę kupić obraz Matki Boskiej Karmiącej aby powiesić w kuchni z salonem no i nie mogę się zdecydować który. Podobają mi się te dwa srebrne: .http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=3822360133 Lub .http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=3892591059 A Wy co sądzicie o takich srebrnych platerach? Podobają się Wam? Który z tych dwóch wybrać?

Gość gość
Daaaaafuuuuukkkk

Gość gość
to jest zwykłe bałwochwalstwo :O lepiej kup sobie Pismo Św. i poczytaj o tym, co Bóg sądzi o obrazach itp. "Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w wodach pod ziemią. Nie będziesz się im kłaniał ani służył. Ja jestem Pan, Bóg Twój, mocny, zawistny, karzący nieprawość ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą, a czyniący miłosierdzie tym tysiącom tym, którzy mnie miłują i strzegą moich przykazań. " W Piśmie nie ma także ani słowa o tym, aby czcić Matkę Boską

Gość gość
A nie ma jakiegos obrazka bez tego obwislego cyca?

Gość gość
Tu chodzi o symbol. Obraz Matki Boskiej Karmiącej ma zapewnić dostatek w domu, aby nie zabrakło jedzenia. a gościu z komentarzem o obwisłym cycu naprawdę mozesz sobie darować.

Gość gość
pierwszy link

Gość gość
symbol MB zapewniającej dostatek????? ja piernicze, co za zabobon :O

Zgadzam się z gościem z 21:59. Obrazek z wizerunkiem Żyda też ma zapewnić dostatek :o.

Gość gość
własnie o żydzie też miałam napisać :O A dostatek w domu to c***owinien zapewnić chłop a nie jakiś obrazek kupiony na allegro :O

Gość gość
takie pismo jest u kotow raczej .

Gość gość
nie jestem kotem- ale powiem ci jedno jeśli jeszcze tego nie wiesz- KK sobie pozmieniał to co chciał w PŚ i robi ludzi w balona,

Gościu widzę, że masz podobne poglądy jak ja. Jesteś jakiegoś konkretnego wyznania?

Gość gość
o kotach pisalam ja i czytalam pismo sw.,jestem katoliczka i Matka Boska ,jej obrazy i figury zdobia wszystkie katolickie koscioly

Gość justyyyyynnnnnaaaa
pierwszy ladniejszy.

Gość gość
no i co z tego twojego przeczytania wynika? proszę znajdź mi werset w którym jest mowa o kulcie MB? Co z tego, że w każdym kościele wisi obraz MB?

Gość gość
jutro zobacze bo dzis juz mi sie nie chce i jesli tak bedzie pisalo to wejde tu i przyznam ci racje ,a napisalam 'u kotow bo dokladnie nie wiem jak sie nazywa ta wiara ,

Oj tak sobie na jednym z pierwszych soborów ukićkało kilku facetom i stwierdzili, że będą czcić MB. Podobnie jak obrazy, figury, podobizny świętych. A w PŚ "nie będziesz miał bogów cudzych przede mną".

Gość gość
kocia wiara- czyli świadkowie Jehowy. Dziwne.. wiesz, że dzwonią, ale nie wiesz w którym kościele ;)

Koty to koty a nie wiara jaśnie oświecona, wielce inteligentko. Chodzi Ci o świadków Jehowy. Jeżeli chcesz wiedzieć również w odłamie chrześcijaństwa zwanym protestantyzmem nie czci się Maryi na równi z Bogiem :).

Gość gość
Ludomiła :) na soborach to tym sukienkowcom wszystko się ukićkało- dosłownie wszystko- spowiedź, chrzest noworodków, wiara w świętych, przykazania kościelne itp itd.. Ludomiła, jesteś protestantką?

Gość gość
tak swiadkowie Jehowy ,na hwile zapomnialam ,nawet mam znajomych ,ale na szczescie mnie nie probowali zwabiac na swoja wiare.

Nie, nie jestem protestantką, choć myślę nad tym od jakiegoś czasu. Kilka lat temu, gdy szerzej zainteresowałam się tematem wyznania rzymsko-katolickiego odsunęłam się od kościoła. Za te przekręty, przeinaczenia PŚ. Od Boga nie :).

Gość gość
boszsssss ,chwila oczywiscie

Gość gość
aa :)to tak samo jak ja :D dobrze, że są jeszcze ludzie, którzy myślą samodzielnie :)

A szkoda, może miałabyś większe pojęcie o ich doktrynie, bo póki co to powtarzasz zasłyszane gdzieś frazesy i kompletnie nie wiesz o co chodzi.

Gość gość
ja mam sąsiadów ŚJ bardzo fajnie mi się z nimi rozmawia nt PŚ, mają dużą wiedzę o której katolicy mogliby tylko pomarzyć. Wcale mnie nie nawracają, rozmawiamy sobie, wymieniamy spostrzeżenia. Szanuję ich bardziej niż katolików, którzy ślepo słuchają grubasów nadających z ambony i nie używają swoich mózgów.

Gość gość
Dokładnie, rozwalają mnie katolicy którzy mają stanowczo zabronione przez Biblię bałwochwalstwo i zabobony, ale obrazek zapewni dostatek a fiura patrona ochroni przed powodzią...

Gość gość
nie kupiłabym bo szybko śniedzieje, wolałbym obraz malowany na płótnie. Dla mnie ten wizerunek ma inną symbolikę bardziej przyziemną, bo związaną z karmieniem piersią, myślę że nawet po okresie karmienia stanowiłby miły element w naszym domu. Patrząc na niego przypominałabym sobie te piękne chwile i byłoby okazją aby podziękować, pomodlić się i prosić o dalszą pomoc i ochronę dla rodziny, coś jak przypominajka a niekoniecznie modlenie się do obrazu. W taki sposób traktuję święte obrazy jako symbole i element przypominający a także informację dla innych w tym domu gości modlitwa.

Gość gość
nie kupiłabym bo szybko śniedzieje, wolałbym obraz malowany na płótnie. Dla mnie ten wizerunek ma inną symbolikę bardziej przyziemną, bo związaną z karmieniem piersią, myślę że nawet po okresie karmienia stanowiłby miły element w naszym domu. Patrząc na niego przypominałabym sobie te piękne chwile i byłoby okazją aby podziękować, pomodlić się i prosić o dalszą pomoc i ochronę dla rodziny, coś jak przypominajka a niekoniecznie modlenie się do obrazu. W taki sposób traktuję święte obrazy jako symbole i element przypominający a także informację dla innych w tym domu gości modlitwa.