Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość Martyna

Oczy

Polecane posty

Gość Gość Martyna

Hej, jestem Martyna mam rocznikowo 16 lat i mam pewien problem. Mianowicie, ostatnio zrobiły mi się straszne zmarszczki pod oczami, a do tego zrobiły mi się ranki na powiekach i pod oczami. Smaruję to kremem z olejkiem jakiejś róży, którego zadaniem jest regeneracja skóry wokół oczu. Te miejsca gdzie mam ranki mne swędzą. Zastanawiam się czy moze być to uczulenie i skąd wzięły się te zmarszczki pod oczami. Czy warto iśc z tym do dermatologa? Ps.: Na jednym forum już pytałam o podobne rzeczy ale odpisali mi że na pewno mam masę tapety na twarzy i to przez to. Więc od razu mówię, że używam tylko kremu BB firmy Eveline 6 in 1, lub kremu matującego under 20 oraz tuszu do rzęs 2000 calorie Max Factor'a no i oczywiście punktowo korektor wysuszający

Gość gość
moze ktoras z tych rzeczy cie uczulila?

Gość Gość Martyna
tez sie tak zastanawiam....

Gość gość
zmarszczki to nic innego,jak wysuszona skóra,tez tak miewam zimową porą ,a uzywanie kosmetyków moze to jeszcze pogłębiać tusz,może być podróbką, i w ogole kazdy kosmetyk kup zel z firmy floslek,ze swietlikiem i babką lancetowantą zmywaj dokładnie makkijaż,i wszelkie resztki,to tez moze podrażniać

Gość gość
Warto iść do dermatologa, bo to może być alergia, może być jakaś infekcja. Na już spróbuj smarować Bioderma Cicabio albo LRP Cicaplast (oba kupisz w aptece), to takie kremy łagodzące podrażnienia i tworzące lekki opatrunek.

Wydaje mi się, że masz uczulenie na krem pod oczy, który obecnie stosujesz. Kup sobie krem np. ze świetlika, on łagodzi podrażnienia.

Gość Gość Martyna
a te zmarszczki mogą zniknąć, jeśli będę stosować rózne lekarstwa i kremy? Mam takie coś pierwszy raz w życiu

Gość gość
Myślę ze masz jakąś alergię albo egzemę. Z naturalnych kosmetyków może C***omóc 100% olej arganowy bez domieszek, a z takich aptecznych emulsja lub krem z pantenolem np.bepanten. Do mycia okolic oczu też musisz używac coś delikatnego, np.żel z probiotykami.

Gość Gość Martyna
Dzieki za pomoc, jesli ktoś jeszcze ma dla mnie jakieś rady to byłabym bardzo wdzięczna. Dziś wybieram się do lekarza i zobaczę tec co on stwierdzi i czy skieruje mnie do dermatologa.

Gość gość
Ja bym stawiała na alergię. Sama miałam taki problem, okazało się, że jestem uczulona na roztocza kurzu. Gdy zacząłem brać leki, z każdym dniem było coraz lepiej. Polecałabym Ci zrobić testy alergiczne, przynajmniej te w podstawowym zakresie.

Gość Gość Martyna
testy miałam robione, ale już dawno. Na kurz na pewno nie jestem uczulona ale na pyłki traw tak ale jeszce nigdy aż tak nie było. Byłam u lekarza przepisał mi krople dicortineff i powiedział że mogę też kupić ten żel do powiek i pod oczy z babką lacentową i świetlikiem i żebym brała swoje leki na alergię, bo przez grudzień byłam z tego zwolniona, ponieważ nic nie pyliło.

idz do lekarza z tym. ja co jakis czas mam taki problem z powiekami ze doslownie wygladaja i u gory i na dole jak poparzone i skora mi sie luszczy. nie wiem od czego, nie zmieniam kosmetykow, to pojawia sie co jakies 3-4 miesiace. uzywalam kremu z flosleku ze swietlika ale pogorszyl sprawe lekarz zalecil mi pimafucort czy cos takiego, ale tez nie pomogl :/

Gość gość
Klaudynka a moze masz nużeńca, zrób badania pod tym kątem. Od takich objawów wlasnie się zaczyna.

Gość gość
Mi kiedys oczy swedzialy i robily sie ranki na powiekach po tuszu do rzes

Gość gość
choroba weneryczna-- rzeżączka , kiła

Gość spaślak_
idz do lekarza z tym. ja co jakis czas mam taki problem z powiekami ze doslownie wygladaja i u gory i na dole jak poparzone i skora mi sie luszczy. nie wiem od czego, nie zmieniam kosmetykow, to pojawia sie co jakies 3-4 miesiace.>>>jak się pojawi odstaw lakier do paznokci, zmywacz etc. to nie żart, alergia na powiekach jest często reakcją na coś z czym mają kontakt twoje paznokcie/dłonie. zakładam ze nie masz do czynienia z farbami itp. jeśli nie masz wydzieliny ropnej z oka,pojawia się co jakiś czas to na pewno alergia. ten lek to antybiotyk(neomycyna) jeśli nie pomógł to tym bardziej możesz sie skupić na szukaniu alergenu. nużeniec to pasożyt więc nie może się pojawiać co kwartał a następnie przechodzić na inną osobę :D poza tym widać go pod mikroskopem na rzęsach i jest bardzo rzadki w obecnych czasach, kiedyś jak pól kraju to były tereny rolnicze można się było tym zarazić chyba w kontakcie ze zbożem obecnie to mało pradopodobne.