Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stuudentkaa

Kosmtologia czy ped wczesnoszkolna

Polecane posty

Gość Stuudentkaa

Kończę robić mgr z logopedii i mam poważny dylemat, jaki wybrać drugi kierunek studiów? Czy zrobić wczesnoszkolną (nauczyciel spedza w szkole tylko 80 godzin miesiecznie- to jest juz caly etat i całkiem nieźle zarabia) z moją logopedia mogłabym tam pracować od razu jako nauczyciel i logopeda. Czy kierować się raczej pasją jaką jest kosmetologia dermatologiczna? W obu zawodach czułabym się świetnie. Co lepiej mi się opłaci? Po czym dostanę lepszą pracę? Jakie studia byscie wybrały na moim miejscu?

Gość gość
pedofilia wczesnoszkolna brzmi hardcorowo :classic_cool:

Gość Stuudentkaa
chodziło o pedagogikę :D

Gość gość
wczesnoszkolna :)

Gość gość
kosmetologia !

Gość gość
bardziej przyszłościowa jest już z tych dwóch kosmetologia.

Gość mssdoctorr
po pedagogice wczesnoszkolnej masz łatwiejsza drogę do pracy i konkretny papier z logopedią- jesli wybierzesz kosmetologie-trudniej o prace no i albo jako logopeda albo kosmetolog...chyba ze jako logopeda bedziesz tylko dorabiać- ale tyle lat powaznych studiow na tylko dorabianie to troche szkoda:)

Gość gość
jasne ze kosmetologia! Skoczylam wczesnoszkolna, od roku szukam pracy, roznislam i rozeslalam ze 200 cv, wszedzie znajomosci

Gość ChL
Powiem Wam tak, sama studiuję logopedię jestem na 5 roku i dziewczyny które mają i logopedię i wczesnoszlną bądź przedszkolną pracują już w zawodach. Dyrektorowi zależy na tym, żeby w szkolne, zerówce, przedszkolu pracowała jedna i ta sama osoba. Łatwiej jest nawet etat dać. Szczególnie na wsiach

Gość taktojatadrugaja
nieprawda bardzo trudno o etat po wczesnoszkolnej jest mnóstwo kandydatek na jedno miejsce a jak sie już któraś zalapie to latami blokuje stanowisko sama znam z 5 dziewczyn po wczesnoszkolnej i klapa maja bardzo ciężko z znalezieniem pracy a magister psychologi sprzedaje w spożywczaku obok:)Naprawdę:)kosmetologia to przyszłościowy kierunek praca jest i w Polsce i za granicą zresztą spójrz na karierę Ireny Eris :)a demografia jest nieubłagana rodzi się coraz mniej dzieci i coraz mniej nauczycieli jest potrzebnych

Gość gość
Kosmetologia jest chyba ciekawsza :)