Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lady19900

Ciąży w wieku 23lat

Polecane posty

Gość Lady19900

Witam. Właśnie się dowiedziałam o ciąży i jestem załamana:-| niby mam chłopaka z którym jestem prawie 2lata ale nie mieszkamy jeszcze ze sobą. Szkole kończę za pół roku. Ale boję się że nie dam sobie rady albo mnie wyśmieją że w tak młodym wieku dziecko:-| a najgorsze jak to powiedzieć w domu;-(

Gość gość
23 lata to spoko wiek na dziecko. Wszystko bedzie fajnie. Zycze szczescia. Mlody wiek na ciaze to przed 20stka a Ty spoko. Nie ma co soe wstydzic. Ciesz sie.

Gość gość
Młodo.

Gość Lady19900
Nie wiem dlaczego nie potrafię się z tego cieszyć:-| boję się co mama powiem :-| w domu jest ciężko i stracę obecna pracę.. Chociaż mam nadzieję że będę mogła jeszcze trochę popracować..

Gość gość
ja w wieku 22 lat urodziłam dziecko, ale... to była ŚWIADOMA decyzja. Wiem, że wiele osób w to nie wierzy, ale staraliśmy się 3 miesiące o dziecko. Obecnie mam 23 lata moje dziecko rok i nie wyobrażam sobie już aby mojego Skarba mogło nie być. Zdecydowanie dziecko to najlepsze co mogło mnie i mojego męża w życiu spotkać. Będzie dobrze, nie przejmuj się!

Gość gość
A chlopak jest w jakim wieku? Mozesz oczywiscie na niego liczyc?

Gość Lady19900
A dokładnie to 24 w tym roku. Chłopak też twierdzi że wszystko będzie ok. Już planuje u kogo zamieszkamy(później może damy radę iść na swoje) jak będzie wyglądał pokój,gdzie łożeczko i w ogóle:-) najgorsze to że będzie jedyną osoba pracująca ale jak to powiedział jest gotowy robić od rana do wieczora żeby nigdy nam niczego nie zabrakło.

Gość Lady19900
On 26w tym roku.

Gość gość
a pracujesz na umowe czy na lewo? bo jak masz jakąś umowę to będą płacić normalnie l4 i roczny macieżyński

Gość Lady19900
Na umowę zlecenie:-|

Gość Lady19900
Jeszcze nikt o ciąży nie wiem tylko my(dzisiaj jadę pierwszy raz do lekarza) i jak przyjdzie ten czas że wszyscy się dowiedzą to poproszę żebym jeszcze popracowala

Gość Lady19900
A mam takie pytanie..mogę głupie ale zadam:-) czy prowadziłyscie ciążę u swojego gin.(do którego chodzilyscie przed ciążą) czy do kogoś innego? Prywatnie?

Gość gość
Ja zaszłam w ciążę to miałam 21 lat. Byłam zła na siebie, płakałam, a facet się cieszył jak głupi. Bałam się powiedzieć rodzicom, mimo że pracowałam i mieszkałam z chłopakiem (on 27 lat). Jak już się zebrałam żeby im powiedzieć, to się rozpłakałam, chłopak powiedział. A rodzice na mnie, że czemu rycze, przecież dzieckiem nie jestem i powinnam się cieszyć. Wtedy dopiero mi przeszło, rodzice się cieszyli. Teraz córka ma prawie 4 lata i jest oczkiem w głowie dziadków. Do lekarza najpierw poszłam prywatnie, ale do lekarza do którego chodziłam wcześniej. Później chodziłam do niego na nfz. Wiesz, to od ciebie zależy gdzie chcesz prowadzić ciążę. Najlepiej chyba u takiego który pracuje w szpitalu gdzie zamierzasz rodzić.

Gość Lady19900
To może trzeba zacząć myśleć pozytywnie:-) no dzisiaj idę do gin.u której byłam wcześniej. Ale nie pracuje w szpitalu(ogólnie idę do niej drugi raz dopiero bo zmieniłam bo z poprzedniej nie byłam zadowolona) ale może następnym razem pójdę do kogoś innego. Muszę zebrać opinię:-)

Gość gość
ja urodziłam moją córke i dwa miesiące póżniej skończyłam 23 lata mój mąż jest odemnie 11miesięcy starszy więc nie miał nawet 24 lat mimo to świetnie daliśmy sobie rade sami od począdku zamieszkaliśmy bez tesciów rodziców sami opiekowaliśmy się dzieckiem a było to już 6lat temu :)

Gość Lady19900
Będzie miało młoda mamę:-) właśnie myślę że dziś już pójdę tu a następnym razem prywatnie:-)

Dziecko w późniejszym wieku to, błogosławieństwo. Lepiej mieć niźli się starać o nie... pamiętaj, że dziecko to nie obcy... to przyjaciel :)

Gość Lady19900
No my raczej zamieszkamy z kimś i to raczej będą jego rodzice bo mieszkają sami. I też ciężko przyjdzie mi to żeby się wyprowadzić z domu:-(

Gość gość
Mialam 23 lata jak urodzilam syna. Nie sądzę że to bylo za wczesnie. Niestety przed ciążą też pracowalam na umowe zlecenie i lipa nic się nie należało :-I. Zamieszkalismy u teściowej, jak mały mial 4 miesiace znalazlam prace. Wynajelismy mieszkanie i jakos dawalismy rade. Syn ma 4 lata i wierz mi to najlepszy czas na dziecko.

Gość Lady19900
Czyli damy radę:-) gdyby nie mój chłopak to w ogóle byłoby ciężko..bo wspiera mnie na każdym kroku..a mama będzie musiała się z tym pogodzić. Już będzie 5 raz babcią:-)

Gość gość
ja również mam 23 lata(prawie 24):). I jak dla mnie to nie jest za wczesnie:) właściwie to my też staralismy sie o to dziecko na zasadzie zeby sie udalo na czerwiec lub lipiec to bede miala 3 mc wakacji tylko dla niego no i sie udalo:) teraz jestem na 4 roku i zostanie mi jeszcze rok studiow jak juz bede mamą ale jestem dobrej mysli:) Nasza sytuacja jest tyle inna ze napewno nie bedziemy mieszkac z żadnymi rodzicami- u ciebie to jest w tym wszystkim najgorsze wedlug mnie.. Jak cudownych rodzicow by nie mial twoj chlopak tak to nie jest dobry pomysl. Niestac was chociazby na kawalerkę? A co do pracy to sie zorientuj dokladnie bo nie wiem czy nie jest tak ze jak cie do 3 mc nie zwolnią to juz chyba potem nie mogą jak masz umowe zlecenie. Ale to sie upewnij.

Gość gość
Droga autorkoo,,czym się zamartwiasz ?? Masz 23 lata, stałego partnera to się tylko ciesz !! :) na prawdę, sama mam 21 lat i jestem w 7 miesiącu ciąży :) z początku też byłam przerażona, a teraz jesteśmy prze szczęśliwi :) wzięliśmy ślub cywilny, we wrześniu bierzemy kościelny :) rodzice szczęśliwi itp. :) wszystko będzie dobrze ! Dacie radę ! Na prawdę ciesz się dziewczyno, że Wam się udało :) pomyśl o tych, które latami się starają i nic, jakie to musi być dla nich przykre, Tobie się udało ! To tylko powód do radości, Twój wiek jest idealny !!

Gość gość
autorko ja też jestem z rocznika 1990 ale moja córcia ma 2 latka:) będziesz najszczęśliwszą mamą na świecie

Gość Lady19900
Dziękuje Wam bardzo:-* jak już powiemy wszystkim to chcemy pogadac z rodzicami bo jest taka możliwość żebyśmy wzięli mieszkanie cioci a ona pójdzie do rodziców. Ale to już jak wszyscy będą wiedzieć:-) a jeżeli chodzi o szefa to mamy z nim dość dobry kontakt więc myślę że będzie oki

Gość Lady19900
A czego mam się spodziewać na pierwszej wizycie u lekarza? Bo niedługo jadę:-)

Gość gość
Powie Ci, że jesteś w ciązy, zrobi USG :) ewentualnie zleci badania :) będzie pytał kiedy miałam osttanio okres kiedy się zaczął i kiedy skończył z tych informacji obliczy termin porodu :)

Gość Lady19990
Mam pytanie...ponieważ boli mnie co jakiś czas podbrzusze i to czasem silny ból a od wczoraj czasem leci mi brązowy śluz..w czwartek dopiero idę do lekarza:-|

Gość Lady19990
Halo

Gość miluskaaa
jestem w tym samym wieku, tzn w listopadzie skończę 24 lata, 7 mc ciąży jak się dowiedziałam to też szok i czy sobie poradzę, ale teraz sobie myślę, że wiek całkiem ok:) przecież nie jesteś gówniarą. Ja z moim facetem też wcześniej razem nie mieszkalam, dopiero od niecałych 3 miesięcy, będzie dobrze. nie czytałam wszystkich wypowiedzi, jutro nadrobię, nie zalamuj się. Ja przez 3 pierwsze miesiące miałam chwiejne emocje a teraz całkiem mi przeszły czarne myśli

Gość Lady19990
No już teraz trochę inaczej do tego podchodzę:-) tylko martwi mnie te brązowe plamienie i ból brzucha:-|