Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

renta rodzinna a sezonowa praca w holandi zwrot podatku

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam pytanie odnośnie zwrotu podatku. Pobieram rente rodzinna w kwocie 1030 zl, ucze sie zaocznie. W 2013 pracowalam w Holandi 5 tygodni. Chcialam zapytac jak wyglada takie rozliczenie czy dostane zwrot z Holandi? Otoz, w 2012 pracowalam sezonowo 2 miesiace i nie dostalam zwrotu 240 zl z powodu tego, ze pobieram rente rodzinna... Czy teraz tez nie dostane zwrotu z Holandi?

Gość Natuluszka
Zgłos sie do miejsca, w ktorym ja sie rozliczam -> EU Service:)

Gość Haszka345
ja mam takie samo zdanie,ze warto sie zglosic do takich posrednikow. Z obu tutaj prezentowanych mam jak nabardziej dobre wspomnienia zwiazane z EU Service.

Gość eze44
a ile w EUS sie czeka na zwrot? Dzieki za odpo

Gość Doradca_Marcin
Trwa sezon składania rozliczeń podatkowych w holenderskim urzędzie skarbowym. Pracowałeś w Kraju Tulipanów? Jeśli tak – sprawdź, czy masz obowiązek złożenia zeznania podatkowego. Jeśli nie posiadasz statusu rezydenta w Holandii, rozliczyć się z fiskusem musisz w następujących sytuacjach: - otrzymałeś z urzędu wezwanie do rozliczenia (list zatytułowany „Aangiftebrief”); - otrzymałeś z urzędu formę C (papierowa książka w dużej niebieskiej kopercie); - nie otrzymałeś żadnego z wyżej wymienionych, ale uzyskałeś dochód w Holandii, od którego jesteś winien dopłacić w urzędzie więcej niż 45 euro podatku. Trzy wymienione powyżej warunki rodzą obowiązek rozliczenia podatkowego. Ale gdy żaden z nich nas nie dotyczy, warto mieć świadomość, że złożenie zeznania w urzędzie skarbowym mimo wszystko może być konieczne. Chodzi o sytuację, gdy spodziewamy się zwrotu podatku większego niż 14 euro lub mamy wątpliwości, czy zapłaciliśmy odpowiednio wysoki podatek. Wtedy warto dopełnić stosownych formalności u urzędników skarbowych Holandii, a to pozwoli uniknąć ewentualnych nieprzyjemności i problemów prawnych. Szczegółowe informacje na temat rozliczeń podatkowych w Holandii są dostępne na stronie internetowej tamtejszego urzędu skarbowego. Sprawę swojego zeznania podatkowego warto powierzyć Euro-Tax. Nasi doradcy za darmo odbędą konsultację z klientem, obliczając wstępną kwotę zwrotu podatku i wyjaśniając od strony formalnej cały proces rozliczenia podatkowego w Holandii. Pozdrowienia, Marcin doradca online Euro-Tax