Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy udało wam się pszyspieszyć poród i w jaki sposób

Polecane posty

Gość gość

jestem w 39 tyg. i fatalnie się czuje chciałabym mieć już ciąże za sobą.

Gość gość
u mnie podziałał seks wieczorkiem :) o 3 w nocy wody mi odeszły i zaczeła się akcja porodowa :D

Gość gość
napewno z tego skorzystam :) a co myślicie o herbacie z liści malin, wiesiołku itp. ? bzdura?

Gość gość
Lewatywa

Gość gość
bosze oksytocyna jest najlepsza

Gość gość
oksytocyna :) ale to w szpitalu a koleżance chodzi pewnie o domowe sposoby...

Gość gość
Ja zalecam seks:) to to samo co oksytocyna, poniewaz s****a wywoluje skurcze ale na spokojnie i przyjemnie :D

Gość gość
Ja pikole co za cenzura???? WTF?????? S*P*E*R*M*A tam miało być...

również seks :) ja bezpośrednio po dostałam skurczy a urodziłam jakieś 6 godz później. z tym że mi wody spływały przez jakieś 5 godz czyli praktycznie przez caly poród a reszta chlusła razem z dzieckiem

Gość zycietonietylkoprokreacja
-Umiarkowana aktywność fizyczna (spacery) -Schodzenie po schodach. Jak mieszka się w bloku z windą to można wjechać na górę i powolutku zejść na sam dół, i tak kilka razy. Tylko z zachowaniem ostrożności, w wygodnych butach i trzymając się poręczy albo męża :-) - Seks (już ktoś polecał) - Taniec (bujanie biodrami w rytmie samby czy salsy) - Herbatki min z liści malin Jak mi się jeszcze coś przypomni to dopiszę.

Gość gość
no nie wiem ja miałam zagrożoną bo szyjka się skróciła i od 22 tygodnia ciąży tylko leżenie i strach a teraz sprzątam kocham się z mężem nie mówiąc jakie mam nerwy bo i lęk i zmęczenie i co i nic dzidziol stwierdził że teraz to będzie sobie tam siedział :) ale nie wpadła bym żeby zacząć pić jakieś ziółka czy nie wiadomo co ech

Seks jest najprzyjemniejszy i b. skuteczny w wywołaniu akcji porodowej z kilku powodów. 1) Stosunek działa jak masaż szyjki macicy (tylko w przeciwieństwie do tego szpitalnego nie jest bolesny). 2) S****a działa korzystnie bo zawarte w niej prostaglandyny rozmiękczają szyjkę. Więc suma sumarum solidna dawka seksu może pomóc w rozwieraniu szyjki macicy :-)

O jacież...wykropkowało mi spe-rmę..Na forum o porodzie i macierzyństwie. Dobre :D

Gość gość
czyli seks wygrywa :) do tego dołącze herbatke i schody. zobaczymy czy cos pomoze