Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od wózka

I nie oddałam wozka za darmo

Polecane posty

Gość gość
Bo niektorzy mysla, ze im się nalezy. Jak masz wiecej i np stac Cię na cos na co kogos innego niekoniecznie, to obowiazkiem Twoim jest się tym podzielić. Nie mówię, że kazdy jest taki.. Ja jak uda mi się zajsc w ciążę i okaze sie, ze bedzie syn choc marze o drugiej córce, to od razu wystawiam wszystko po córce na pierwszy lepszy śmietnik. A tego bedzie kilka kartonow, bo corka ma 7 lat, a rzeczy trzymam wszystkie poprane, poprasowane i poukladane od dnia jej narodzin, lacznie z kaftanikiem po porodzie, ale ten akurat zostawie na pamiatke :)

Gość gość
Kiedys tu na formu pisala dziewczyna co chciala kupic sukienki na wesele dla swoich corek. Powysylalam jej zdjecia naprawde slicznych i zadbanych sukienek ktore mialam po corce, chciala wiecej do wyboru a mialam sporo wiec porobilam zdjecia zeby sobie wybrala. Jedna sukienka bardzo wpadla jej gust (prawie nowa ze smyka+ miskowe bolerko) ale chciala jeszcze za jednym zamachem kupic dla mlodszej corki wiec poznosilam ze strychu i znowu sie naprodukowalam. Wybrala sobie 2te sukienki to ja jej pisze ze za 2+bolerko chce 30zl a ona ze moze dac tylko 20bo wiecej nie ma. No k***a ja jak glupia nawysylalam jej zdjec a ona nawet 30zl nie miala;/ normalnie za 1sztuke wolalabym 50zl ale ze tanio chciala kupic to jej i tak sporo sposcilam;/

Gość gość
Byl tu kiedys temat ze dziewczyna ubran dla blizniat potrzebuje, bo bieda, kasy nie ma itp wiec ja glupia myslalam ze ja poratuje i zrobilam jej paczke i wyslalam-za darmo. Po tyg listonosz mi spowrotem paczke odsyla wiec ja sie pytam znajomego listonosza czemu ta paczka wrocila to on ze zadzwoni i sie dowie no i sie okazalo ze nie zastali tej kobiety w domu a jej sie nie chcialo z awizo na poczte jechac;/ no k***a ja za przesylke ponad 30zl wydalam a ona nie raczyla paczki odebrac... tymbardziej ze jej pisalam kiedy wyslalam wiec wiedziala mniej wiecj kiedy ma sie jej spodziewac, juz wiecej nie bylam taka glupia i nie wyslalam

Gość gość
No właśnie przykre to jest, że chcesz komuś pomóc z dobrego serca a ktoś tego nie docenia. A najgorzej, gdy sam o to prosi. Ja jak oddaję to tylko znajomym. Poza tym pisałam już tu kiedyś, ze mam ciotkę, która jest nauczycielką i jakieś ubrania czy inne rzeczy można jej dać i ona ma takie rodziny, które tym obdarowuje - mniej to kłopotliwe niż szukanie kogoś obcego kto łaskę zrobi, że da sobie pomóc.

Gość gość
dziewczyno od tych bliźniąt - przypomnij mi temt, bo chyba jest mi znany....niestety

Gość gość
Do baby z 2 wpisem w tym temacie- szczyt impertynencji.Wypchaj się buraczaro i tyle.Ktos chce pomoc,oddac wozek,a ty wyjezdzasz z kosztami naprawy bo chicco awaryjne.Po prostu BRAK SLOW. ludzka niewidzięcznosc nie zna granic. Potwierdza się zasada ze lepiej wyrzucić lub sprzedać za grosze niż dac,bo potem obgadają, jeszcze o krętactwo pomowią. DO AUTORKI Wystaw na allegro od zlotowki i tyle. pozdrawiam

Ludzie nie szanują czegoś za co nie muszą płacić. Tak jest bardzo często i jeszcze mają pretensje, że coś jest nie takie jakby chcieli. Sama się przekonałam nie raz i teraz już się z pomocą nie "narzucam" odkąd zrobiłam paczkę na święta mojej koleżance samotnej matce, z głodową pensją. Dziewczyna ma córkę i syna w wieku przedszkolnym. Kupiłam kurteczki zimowe z outletu h&m, 2 poduszki, 2 kołderki dla dzieciaków i po komplecie pościeli z Kubusiem Puchatkiem - wiedziałam, że tego potrzebuje, bo nawet sama kilka dni wcześniej mówiła, powiedziałam, że coś wykombinuję, ucieszyła się, nawet zawstydziła. Liczyłam na zwykłe dziękuję, a usłyszałam: "nie było innych kolorów?" (kurtki - wzięłam zieloną i niebieską) "nie mogłaś wziąć jeszcze po prześcieradle, co ja teraz z tym zrobię"? (g***o - pomyślałam sobie) Nie liczyłam na pokłony, bo zrobiłam jej wielce łaskę, nie jestem z tych. Cieszyłam się, że mogę pomóc, miało być miło, a zrobiło mi się przykro. Ostatnio jak ją spotkałam jęczała, że potrzebuje tego, tamtego... olałam temat i Tobie autorko też radzę.

Gość gość
a moze spróbuj w jakims lokalnym serwisie dac ogłoszenie? ja tez ostatnio ODDAŁAM ciuszki po coreczce, umowiłam sie z pania na miescie i jej dałam

Gość gość
Jak ja byłam w ciąży, to wszystko nowe z mężem kupiliśmy, bo nam nikt nie zaoferował pomocy z rodziny mojej ani męża, żadne też psiapsiółki. Akurat byłam bez pracy, było ciężko ale daliśmy radę. A jak urodziłam, to dostałam dwa smsy od koleżanek w ciąży, czy nie zostawię dla nich ubranek. Ja w sytuacji trudnej dla mnie dostałam tylko ubranka od obcej mi dziewczyny, co mnie zaczepiła w sklepie i zapytała o płeć. Powiedziała, że chce komuś oddać coś po swoim dziecku. Ciuszki się przydały, odwdzięczyliśmy się jej. Nam nikt nie pomagał. Jak mamy cosoddać to ew. rodzinie albo do szpitala/Caritasu czy komuś wiarygodnemu, kto doceni gest. Też koleżanki córce kupowałam nie raz prezenty, bo ona bez pracy, jej chłop bez pracy. A ona jeszcze oglądała, przebierała, aż głupio mi było

Gość gość
Ja bardzo czesto oddaje zeczy po dziecku za darmo. Ostatnio oddalam wozek spacerowke w idealnym stanie, wanienke, butelki, mleko poczatkowe i nawet kanape oddalam. Zawsze ktos sie po to zglosil. Na maila mialam pelno odpowiedzi. Ostatnio chcialam zamienic pieluszki dada 4 bez czterech sztuk na 3 soczki dla dziecka i co? Zglosily sie 2 osoby i tylko zapytaly jakie soczki. Napisalam ze jakiekolwiek i nie doczekalam sie odpowiedzi wiecej. Wniosek? Za darmo wszyscy by chcieli ale jak trzeba wydac 5 zl to juz zle.

Gość gość
biedactwo nikt nie dał się wydymać echh

Gość gość
"Biedactwo nikt nie dal sie wydymac" Prawda taka ze jak za darmo cos oddajesz to ludzie sie o to pozabijaja. Z jakiej racji mam oddawac cos za darmo jak sama za to placilam. Np. mleko dla dziecka. W sklepie kupisz za 40zl ale jak chcesz sprzedac za no. 15 to nikt sie nie odezwie... Za darmo ci to z reki wyrwa