joaska22103 0 Napisano Styczeń 20, 2014 witam Was kobietki mam wielki problem jak i rowniez pytanie do Was...Staramy się z narzeczonym o dziecko okolo ponad rok czasu byłam u paru ginekologow ale na marne nic nie robią. Miałam zapalenie ktore zostalo wyleczone ale lekarz powiedział zebym zrobila tylko hormon PROLAKTYNA bo on odpowiada za zajscie w ciąze. zrobiłam i wynik wyszedł 11'48 norma minimalna to 4'79 a norma maksymalna to 23'30 wiec wychodzi ze wszystko jest chyba w miare dobrze Narzeczony robił badanie nasienia i jest bardzo dobrze. a wiec niewiem co sie dalej robi jesli są takie wyniki czy znow robic jakies badania ale jakie? zawsze lekarce musze mowic o jakims badaniu bo sama z siebie nic nie robi. poradzcie bo ja juz sily nie mam:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 20, 2014 a tarczycę sprawdzałaś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joaska22103 0 Napisano Styczeń 20, 2014 nie a co tarczyca ma z tym wspolnego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 20, 2014 z zajściem w ciążę? bardzo wiele ma wspólnego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 20, 2014 poza tym skoro od roku "leczy" Cię osoba, która nawet żadnych badań nie zleca, to chyba czas najwyższy zmienić lekarza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 20, 2014 TSH powinnaś mieć mniej więcej 1-1,5 na normy nie patrz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 20, 2014 warto tez kupic test owulacyjny i sprawdzic czy masz owulacje. Tarczyce tez koniecznie zbadaj: tsh, ft3, ft4. To na poczatek taka podstawa wg mnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość 001 Napisano Styczeń 20, 2014 Próbowałaś metod naturalnych określania płodności? Poszukaj sobie informacji o NPR i naucz się określać dni największego prawdopodobieństwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 20, 2014 daj facetowi odpocząć parę dni, około tygodnia nawet i więcej jak da radę a po tym czasie spróbujcie w dzień owulacji :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość 001 Napisano Styczeń 20, 2014 a jeszcze proponuję zbadać progesteron po owulacji ale też do tego spróbuj mierzyć temperaturę rano przed wstaniem z łóżka. Nie liczy się tylko odpowiedni poziom progesteronu ale tez to przez ile dni się wydziela. Po owulacji wzrasta temperatura i utrzymuje się do miesiączki albo jeszcze dalej w przypadku ciązy. Jak wyższych temperatur jest mniej niż 13 to może tu tkwić problem. Wiele dziewczyn ma problem właśnie z tym że progesteron może i dobry być ale za krótko się wydzielać. To utrudnia zagnieżdżenie i utrzymanie ciąży. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach