Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość johana78

Histeria na spacerze

Polecane posty

Gość johana78

Mój 2 mieś. syn odstawia takie kino na spacerze że chyba już nigdy z nim nigdzie nie wyjdę. Drze się jak poparzony. nie mogę go niczym uspokoić nawet jak go wyjmę z wózka niewiele to pomaga. Jestem załamana. Chcę w końcu normalnie wychodzić z domu a tu lipa , nie ma szans. Wczoraj był ze mną mój mąż , zanim konkretnie wyszliśmy z domu musieliśmy wracać dwa razy. Przystawiłam młodego do piersi i w końcu zasnął. Spał 15min i dalej wrzeszczał , chyba całe osiedle go słyszało. Mój mąż stwierdził że został nam tylko balkon . tylko że na balkonie jest to samo. Nie wiem co robić . Jak małego przekonać do wózka . :(

Gość gość
U nas było to samo ....z czasem przeszło,ale darł się wniebogłosy,wiem co czujesz,ja dostawałam drgawek na samą myśl o spacerze

Gość gość
malutki ma pewnei kolki. W tym wieku dzieci z reguły na tak zwanym swieżym powietrzu od razu zasypiają, lubią bujanie wózkiem, więc dziwne jest to zachowanie.Jak nic coś go wkurza, albo właśnie boli. A jak znosi ubieranie? A moze go za ciepło ubierasz a może niewygodnie, coś go może kłuje, albo uciska? sprawdź to...

Gość gość
a może za płasko leży? podnieś może albo podłóż coś pod główkę,może cofa się pokarm i stąd ten płacz

Gość johana78
I co wychodziłaś z dzieckiem mimo tego że się darło? Ja chyba tak nie mogę. Mało tego, jak już długo płacze to sprawia wrażenie jakby nie mógł złapać oddechu , nie przełyka śliny tylko pluje nią . Strasznie to wygląda i ja jestem cała w nerwach .

Gość gość
przerobiłam temat, mój ma 1,5 roku i do teraz cyrk we wózku....

Gość johana78
Pierwsze co to ,to wkurza się przy ubieraniu czapki. Nie wydaje mi się żeby był grubo ubrany. Wczoraj miał body , spodnie i skarpetki ,na to nałożyłam mu welurowy pajac ,no i włożyłam go do wełnianego śpiwora. Nie ma za płasko bo ma refluks i ma uniesiony materac .

Gość gość
ale z was p******* matule:D bzykac sie chcialo to teraz wychowujcie dzieciaka a nie jak dzika swinie:D HAHA:D urodzcie sobie jeszcze jdno i bedziecie mialy istne KONGO

Gość gość
spróbuj wyżej położyć,może męczy go refluks...a mój jak miał 2 m-ce,to był maj,to też trochę inaczej,bo można wyjąć,cycka dać,a teraz to go szkoda,zimnego powietrza się nałyka i jeszcze pochoruje...potrzymaj na rękach na balkonie żeby chociaż się dotlenił i tyle,co będziesz siebie i malucha męczyć

Gość gość
mojej koleżanki córka też się tak darła.. okazało się że dziecku było nie gorąco a za zimno, bo jak się okazało w gondoli pod materacem były jakieś śmieszne dziurki - że niby materacyk ma oddychać, a wiało niemiłosiernie. Musisz przeanalizować sytuacje - sprawdź dziecku kark czy ma ciepło, czy gondolka skutecznie chroni przed podmuchami wiatru. Możesz to sprawdzić w domu suszarką nadmuchując w stronę wózka (oczywiście bez dziecka w środku). A w domu dziecko chce leżeć w wózku czy takie akcje są tylko przy wyjściu na spacer?? Nie wiem czy to może się tyczyć Ciebie autorko - ale słyszałam, że jeśli ma się kota i kot oznaczy wózek to dziecko nie chce tez leżeć w wózku.

Gość gość
a no jak refluks,to wszystko jasne.Na pewno przed samym spacerkiem karmisz,potem ubierasz i hyc do wózka....to się odzywa zgaga...wiem,przerabialiśmy.Normalnie po karmieniu to nosiłam w pionie ze 20 min.a

Gość gość
DAJ KLAPSA I PO SPRAWIE

Gość gość
a odnośnie czapki to ja miałam taką jedna dla mojego malucha. Czapka jak czapka normalna z wyglądu - lekko rozciągliwa, po założeniu wszyta z tyłu gumka ciągnęła dziecko za włosy. Wywaliłam to g***o od razu i to nie była żadna chińszczyzna. Po prostu złe uszycie.

Gość johana78
Z wózkiem jest wszystko ok. pod materacykiem mam włożony cienki kocyk. No i mały jest jeszcze w śpiworze, nie ma szans żeby wiało. Karczek ma ciepły , bo wczoraj sprawdzałam , myślałam że się spocił ale wszystko ok. Dodam że mieszkam za granicą i tutaj temperatura jest poniżej zera.

Gość gość
karmisz piersią? bo jak nie,to polecam gaviscon baby dosypyany do mleka

Gość gość
jak wyzej daj klapsa czy dwa powinno pomoc

Gość gość
albo z otwartej jebnij w polik od razu spokoj..sprawdzone!

Gość johana78
gościu wyżej, żałosny jesteś.

Gość johana78
Dziękuję dziewczyny za rady. Widzę że nie ma na to złotego środka. Musimy to przejść .