Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opryszczka na ustach Co można stosowac w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Może ktoś poradzi? Farmaceutka w aptece nalega na konsulatacje z lekarzem ( tak zresztą jest w ulotkach) ale nie będę czekać tak długo na wizytę :( Czy któraś przyszła mama stosowała coś co jest w miarę bezpieczne?

Gość gość
Posmaruj winem pare razy I bedzie git

Gość gość
wiesz, że opryszczka może być bardzo niebezpieczna w ciąży? Lepiej idź do lekarza jak najszybciej, nawet prywatnie.

Gość gość
Czerwonym wytrawnym

Gość gość
Dlaczego niebezpieczna ?:) wiem ze osoba majaca opryszczke nie moze calowac niemowlaka ale w ciazy ? Nie slyszalam

Gość gość
Dlaczego niebezpieczna ?:) wiem ze osoba majaca opryszczke nie moze calowac niemowlaka ale w ciazy ? Nie slyszalam

Gość gość
jezeli wyszla ci opryszczka na ustach,to znaczy ze wirusa masz we krwi.rzeczywiscie moze on miec wplyw na jakies powiklania.do lekarza tak czy siak musisz isc.zanim jednak dostaniesz sie na wizyte,to kup plasterki zovirax.mi pomagaja.prychol sie nie rozrasta i szybciej sie goi.

Gość gość
opryszczka w ciąży może być bardzo niebezpieczna dla płodu (zwłaszcza jeżeli masz ją pierwszy raz w życiu), koniecznie zgłoś się do lekarza i jak długo czekać, jeżeli jesteś ubezpieczona to do internisty możesz się zarejestrować na ten sam dzień, a jak nie jesteś to idź prywatnie. nie bagatelizuj problemu bo możesz żałować.

Gość gość
Opryszczkę wargową wywołuje wirus HSV1. Ten typ wirusa i jego umiejscowienie na wargach nie jest niebezpieczne dla kobiet ciężarnych. Jednakże gdyby został on przeniesiony w okolicę narządów płciowych, może stanowić pewne ryzyko dla rozwijającego się płodu. Opryszczka wargowa bardzo często występuje po przebytej chorobie, przy osłabieniu organizmu, zmianach hormonalnych oraz u kobiet ciężarnych. Maść cynkowa jest dobrym środkiem leczniczym. Stosowanie tradycyjnych maśc**przeciwwirusowych (Hascovir itp.) nie powinno zaszkodzić ani Pani, ani rozwijającemu się dziecku. Pozdrawiam.

Gość gość
Aha-nie straszyć dziewczyny!!!

Gość gość
Akurat opryszczkę mam nie pierwszy raz w życiu. Od czasu do czasu się to aktywuje :/ myślę, że nie podejmowanie żadnych działań jest gorsze nić posmarowanie czym co i tak stosowałam. Nie sądze żeby to miało wpływ na płód skoro takie środki działają miejscowo, nie zwalczają wirusa tylko zapobiegają jego rozprzestrzenianiu się. Spróbuję się skontaktowac z lekarzem jeśli się nie uda to pewnie się posmaruję. Albo zakupie te plasterki. Dziękuję za odpowiedzi

Gość gość
Mój ginekolog ordyntor aszpitala powiedział zebym wziela HEVIRAN.Moja pediatra od dzieci tez.Powiedziala ze mniej się jakby co zaszkodzi niż to jakie spustoszenie wirus może wywyolac nieleczony.

Gość gość
bezpieczna w ciazy jest masc heviran

Gość gość
ja w ciazy tez mialam opryszczke i to dwa razy na samym poczatku,przeziebienie plus opryszczka,gin mi przepisal tabl heviran,wzielam 5szt i od tamtej pory jak ręką odjąl mam problem z glowy,dziewczyny dobrze piszą ,ze opryszczka jest niezbezpieczna dla plodu,zglos gin,napewno tez heviran dostaniesz...