Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

orsalit wymioty u dziecka jak sie podaje

Polecane posty

Gość gość

moze ktoras z mam podawala ten preparat nawadniajacy ?oje dziecko ma 3 lata, na ulotce napisano w pierwszej fazie nawadniania: Masa ciała powyżej 15 kg (wiek: powyżej 2 lat) 6 saszetek rozpuszczonych zgodnie z zaleceniem (1200 ml) Podawać w ciągu 34 godzin. Czyli 6 szaszetek naraz rozpuscic z woda? az tyle? niech mi ktos wytlumaczy bo ja rozpuscilam jedna seszetka w 200mlwody itak podaje po trochu co kilka minut bo dziecko strasznie wymiotuje.... prosze o rady

Gość gość
O il epamietam to saszetka w 200 lub 400ml/ Jest w ulotce. Podawalam tez lyzeczka i strzykawka na p[oczatku, bo inaczej nie chcial. Absolutnie 1 saszetka, nie 6.

Gość gość
moze ktoras z doswiadczonych mam sie wypowie!

Gość gość
o dzieki za wypowiedz.... po 3 nieprzespanej nocy juz nawet nie potrafie czytac ze zrozumieniem....juz zwatpilam ze dobrze jej to podaje bo wlasnie rozpuscilam 1 saszetke w 200 ml i tak podawalm w ciagu dnia lyzeczka poniewaz wymioty sa tak silne ze po 1 lyzeczce zwracała....

Gość lnaa
pewnie rota

Gość gość
Moze podaj dziecku gastrolit, nie wiem czy u takiego malucha mozna. Mojej corce ani smecta ani orsalit nic nie pomagalo. Pamietaj zeby dawac jakies probiotyki bo dziecko sie mocno odwadnia. I co wazne nie dawaj za duzo do wypicia naraz tego orsalitu bo to poteguje wymioty. Duzo zdrówka.