Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem fryzjerką odpowiem na każde mądre pytanie

Polecane posty

Gość gość
jakie fryzury proponujesz mężczyzną z zakolami ?

Gość gość
co za glupota

Gość werciaaaaaaa
Hej.kupilam placente w ampulkach jak ja stosować?i co ile?12 ampulek

mam pytanko .mam farbowane pasemka blond juz duze odrosty jaka farbe by pokryc te pasemka ale kolor bym chciala niezaciemny taki cos jasny jasny bronz naturalny da sie tak ?a i zapuszczam te wlosy ale strasznie wysuszone czy obciac ./

Gość gość
Mam wlosy naturalny ciemny blond,ale są pomalowane na rudo z pasemkami blond i juz spore odrosty. Chcialabym je przemalować na jasny brąz fatba z castingu czy wyjdzie mi kolor jaki bym chciala?

Gość werciaaaaaaa
I jeszcze jedno pytanko..rano zawsze myje wlosy.wiem ze nie można rozczesywac mokryxh w losów no ale ja muszę bo rano nie mam czasu by same schly..jak mam je rozczesywac?żeby mi nie wypadaly bo duo ich gubie wtedy pozdrawiam

Gość gość
czy częste mycie włosów im nie sprzyja ? :)

Gość gość
a więc w jednym poście odpowiem na wszystkie dotychczasowe pytania: J/E/B/C/I/E SIĘ WSZYSCY !

Gość gość
Mężczyźni z zakolami jeśli mają gęste włosy a lubią długie mogą je przeczesać i kombinować z grzywką "ala" Justin Biber. Daje to efekt często komiczny wiec polecam włosy przystrzyzone dość krótko i grzywkę trójkąt podniesioną delikatnie na żelu.

Gość gość
Jak rozumiem chcesz jednolity kolor na całej długości? Jaki masz swój naturalny kolor na którym są pasemka? Pasemka robione są czym? Rozjaśniaczem czy farbą? Da się jeśli kolor na pasemkach jest ciemnym blondem czy brązem. Polecam fryzjera. Tak czy inaczej na pasemkach blond brąz który chcesz uzyskać może mieć inny odcień. Jeśli chcesz kolor na pasemkach to też nie ma problemu. Przed farbowaniem radzę je przygotować. Maski nawilżające, odbudowujące. Podcinanie regularne też powinno poprawić ich kondycję.

Gość gość
Nie wiem jaki odcień masz tego rudego koloru ale jasny brąz może nie wyjść. Domowy sposób zapewni ci efekt borsuka. Masz 3 kolory: rudy, blond i ciemny blond które pokryjesz jedną farbą. Nie może wyjść ten sam kolor w takim samym czasie działania.

Gość gość
tak częste mycie nie sprzyja włosom, wręcz przeciwnie szkodzi.

Gość werciaaaaaaa
Czemu mi nie odpowiadasz?

Gość gość
co myslisz o prostowaniu keratynowym? mialaś z tym styczność? jeżeli tak, czy uważasz, że to naprawdę nieszkodliwe, a wręcz przeciwnie?

Gość Karolajna1990
Mam włosy ciemny blond. Kiedyś farbowalam ciemnymi farbami. Zrobiłam dekoloryzacje potem pasemka rozjasniaczem a potem na cała długość nalozylabym kapiel rozjasniajaca (9%) Jednak na odrostach kolor jest jasniejszy niz na reszcie wlosow. Jak ujednolicić kolor i sprawić by całość wlosow była w ładnym piaskowym blondzie

Gość gość
Używaj masek, wygładzają powierzchnie i sprzyjają łatwiejszemu rozczesywaniu. Rozczesuj grzebieniem o szerokich zębach nigdy od nasady włosów a od końcówek.

Gość gość
no to podbijam do jednego z pierwszych pytań. zakola, jakie fryzury, jak leczyć, albo spowolnić? nie oczekuję że odpowiesz ale może masz jakieś rady :)

Gość werciaaaaaaa
A co z placenta ?kupilam ja w salonie kosmetycznym ale nie jest po polsku napisane..

Gość gość
jaka fryzura dla trójkątnego kształtu glowy wysokie szerokie czolo ?

Gość gość
Kreatyna to budulec włosa. Zawarta jest w wielu maskach i odzywkach i ma za zadanie odbudowę zniszczonej struktury włosa. Zabieg w salonie fryzjerskim nie powinien być bardziej szkodliwy niż codzienne czy częste prostowanie włosów.

Gość gość
na zakola dobre są leki na prostate. Plusy: włosy an zakolach często odrastają. Minusy - u facetów rosną cycki, jak to przy takich lekach :P

Gość gość
tójkąty koniecznie z muszą mieć grzywkę. Prostą na całej szerokości czoła lub zaczesaną na bok z przedziałkiem na boku. długość nie powinna przekraczać ramion ale to zależy od preferencji klientki. Najpopularniejsze nadal sa boby itp. Na pewno żadnych męskich cięć.

Gość werciaaaaaaa
Czy pytanie o placente to glupie pytanie?bo caly czas je omijasz..

Gość D25D
Czy jest jakas sprawdzona w 100% farba ktorą zafarbuje wlosy i ktora nie zmieni koloru po 1-2 mies? bo ja mam taki wlasnie problem, ile razy sie zafarbuje na jasny blond tyle razy zaraz ta farba zmieni kolor. zwykle ciemnieje i nie ma to nic wspolnego z tym jaka byla kiedy wychodzilam od fryzjera. Dodam ze mam orginalne wlosy ciemny blond. Jesli mozesz to daj w nagłowku D25D zebym wiedziala ze odpisujesz na moje pytanie. Dzieki.

Gość gość
KURFA, kupiłas u fryzjera, nie po polsku, nie pytając się, jak tego używać, a jak ci KURFA sprzedali jakiś chłam kwasowy, to się przekonasz dopiero przy użyciu. Idź się yebnąć w łeb kretynko :o PS nie jestem autorką tematu, zeby nie było :P

Gość gość
3 razy w tygodniu. Niektórzy po pewnym czasie stosują 2 razy w tygodniu a profilaktycznie po miesięcznej kuracji raz na tydzień. Ni dam ci gwarancji czy tak u ciebie jest napisane a stosować trzeba się zawsze to tego co pisze na etykiecie - radze przetłumaczyć dla własnego dobra.

Gość gość
Ni słyszałam o takiej farbie. Włosy tracą kolor. Przy włosach blond ciemnieją. Polecam po farbowaniu stosowanie płukanek metoda prób i błędów. Zapytaj fryzjera on widzi twój odcień wiec doradzi.

Gość gość
mam łysą głowę i chcałbym cos zmienić, zrobic jakąś szalona fryzurę,może irokeza? co polecisz?