Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosia1324u74932

Pozatykane uszy

Polecane posty

Gość Gosia1324u74932

Witam, mam nadzieje, że ktoś mi pomoże. Od jakiegoś czasu zmagam się z problemem zatkanych uszów, co jest naprawdę uciążliwe... Wydobywają się z niego dziwne szumy i trzeszczenia, nieprzyjemne dla mnie. Kiedy przełykam ślinę jest najgorzej- dzwiek jest OKROPNY! Ogłuchłam trochę, znajomi narzekają, że wszystko trzeba mi powtarzać dziesięć razy nim usłyszę. Uszy czasami się odetkają, kiedy kichnę, czy przełknę inaczej ślinę. Nie wiem co jest grane, muszę zarejestrować się do laryngologa, ale na razie czas mi na to nie pozwala. Proszę o jakąkolwiek pomoc.

Gość gość
wiesz co Gosiu ja zawsze po przeziębieniu lub grypie jestem głuchy, czasem przeciąg jakiś i juz uszy zatkane. katastrofa. doraźnie pomaga mi trik zatykam nos i przełykam sline- na kilka chwil to pomaga. nigdy z tym u lekarza nie bylem, bo zawsze samo przechodzi po tygodniu, dwóch... troche pomaga moczenie stóp w gorącej wodzie. na tej samej zasadzie, kiedy zamokną nam stopy w lodowatej wodzie zimą to mamy zaraz katar. pozdrawiam, lec do lekarza.

Gość gość
Musisz się umówić do laryngologa, masz zatkane uszy woskowiną i trzeba je zwyczajnie przepłukać wodą. Preparaty czyszczace dostepne w aptece raczej nie pomogą, bo pewnie to spory korek. Nie wiem czemu się tak męczysz, idź do tego lekarza

Gość Gosia1324u74932
U mnie było tak zawsze, po chorobie miałam pozatykane uszy, ale po tygodniu zazwyczaj się odtykały. A aktualny stan utrzymuje się od 3 miesięcy. Chyba macie racje, mam pewnie pozatykane uszy woskowiną stąd ten problem. Dziękuję pięknie za odpowiedz, na pewno na dniach umówię się na wizytę z laryngologiem, pozdrawiam:)

Witam Gosia1324u74932, w opisywanym przypadku koniecznie trzeba wygospodarować trochę czasu na wizytę u laryngologa. Warto zbadać słuch, ocenić błonę bębenkową i nos. Dolegliwości mogą być związane z przewlekłym katarem lub zmianą w nosogardle. Właściwa diagnostyka jest w tym przypadku najważniejsza. Pozdrawiam Łukasz Narożny