Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamawiki2222

Zbite zielone kupki u 8mies dziewczynki

Polecane posty

Gość mamawiki2222

Witam, Córka robi zielone kupy. Jest na mieszance Enfamil2,prócz tego je owoce,warzywa wskazane w tym wieku, jednak bardzo niepokoi mnie jej wypróżnianie się,ponieważ kał jest śmierdzący (to mogę zrozumiec,bo nowe pozywienie),ale także zbity czasami w formie kozich bobków.Niektórzy w necie piszą,że może tak być przy jedzeniu zółtka, dużo glutenu czy marchewki. Córa robi kupe sama,nie wspomagamy się czopkami ani innymi specyfikami. Przeważnie w ilości 4 dziennie,ale wszystkie w konsystencji jak powyżej lub ewentualnie ludzkiej dorosłej kupy. Siostra powiedziała mi,że kupka dziecka w tym wieku powinna być luźniejsza niż jest i nie powinna być zielona cały czas. Robiłam jej badanie kału i ma gronkowca złocistego,jednak lekarka powiedziała,że we florze jelitowej każdy człowiek ma mnóstwo bakterii i nie ma sensu jej truć antybiotykami,bo kupy nie są spienione i nie zawierają śluzu i krwi. Co powinnam zrobić w tej sytuacji?Czy myślicie,ze jej kupki mają jednak związek z gronkowcem??

Gość mama Ewuni
moja ma 9 mc i robi różne kupki Daj se spokój Jeśli nie są pieniste i ze śluzem czy krwią

Gość gość
Jeśli nie płacze nie prezy się to kolor kupki nie odgrywa tak ważnej roli.

Gość gość
Gdzies kiedys wyczytalam ze jak kupki sa jak "kozie bobki" to znaczy ze organizm dziecka nie toleruje jeszcze nowo podanego jedzenia. Dajesz mu cos nowego ostatnio? Moj syn tak mial jak mu podawalam jogurty. Przestalam i kupy wrocily do normy. Poczekalam 2 miesiace podalam znowu i wszystko jest ok.