Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 22 lata i odpowiem na wasze pytania

Polecane posty

Gość gość
A no mogą, my jestesmy malzenstwiem 1,5 roku, mieszkamy razem 2 lata i 3 miesiące. Bardzo sie kochamy, dziecka nie mamy tylko ze wzgledu na moje studia ;)

Gość gość
Ale na kazdego przyjdzie czas, niektorzy nawet i po 40 nie sa gotowi na zalozenie rodziny :d

Gość gość
Więc na tych już chyba nie przyjdzie czas. ;) Na mnie na pewno kiedyś też przyjdzie, tylko że ja jestem z tych co jednak cenią sobie swobodę, chcą się wyszaleć, poważne decyzje odkładają na później, nie ma co się spieszyć i robić niczego pochopnie. ;) Poza tym może niesłusznie, ale mam zakodowane coś takiego, że do póki jest się panną i nie ma się dzieci, to jest się młodą. Wiadomo, że o Tobie nie można powiedzieć, że jesteś stara, ale jednak ten ślub od razu czyni Cię dojrzalszą, a ja jeszcze czuję się trochę dziewczynką. :)

Gość gość
Mam w takim razie jeszcze pytanie do Ciebie. Z tego co piszesz jesteś aktywną osobą, lubisz podróżować. Myślisz, że dziecko nie będzie tutaj dużym ograniczeniem z tego względu, że 1) będzie wymagało opieki, poświęcenia, 2) również budżet na przyjemności się zmniejszy?

Gość gość
Ile lat ma Twój mąż?

Gość gość
Slub nie czyni Cie z dnia na dzien dojrzalszą :D. Slub moim zdaniem nic nie zmienia, to tylko swiadomosc***przysiega. Jest takie przekonanie, ale moim zdaniem to nie ze wzgledu na slub, tylko mieszkanie z mezczyzna, podejmowanie doroslych decyzji- to czyni nas dojrzalszymi. Nie zaden slub

Gość gość
Dziecko to nie jest ograniczenie, no wiadomo, ze przez jakis czas Alpy czy tropiki bedziemy musieli odpuscic, ale to tylko 2-3 lata ;). Budzet, to w naszym przypadku nie jest wielki problem. Maz ma 27 lat

Gość gość
Dziecko to nie jest ograniczenie, no wiadomo, ze przez jakis czas Alpy czy tropiki bedziemy musieli odpuscic, ale to tylko 2-3 lata ;). Budzet, to w naszym przypadku nie jest wielki problem. Maz ma 27 lat

Gość gość
Mimo wszystko to brzmi poważnie. Jesteś już żoną. :) Z mężem trzeba konsultować więcej rzeczy, niż z partnerem, to w końcu Twoja rodzina. Macie też wspólny budżet, więcej rzeczy jest wspólnych, bez ślubu zawsze jest bardziej na luzie. No i jego rodzina staje się już Twoją rodziną, masz wobec nich więcej obowiązków. Brak męża daje Ci taką wolność. Nawet gdybyś z dnia na dzień zmieniła sposób myślenia o 180 stopni i na przykład chciała porzucić dotychczasowe życie, wyjechać daleko (nie mówię, że ja o tym myślę) to tak naprawdę nic Cię tu nie trzyma, możesz to zrobić. Mając męża jest już trudniej.

Gość gość
A mówisz, że dziecko nie jest ograniczeniem dlatego, że widzisz to po swoich znajomych czy rodzinie, którzy mają dziecko, czy po prostu jesteś optymistką? :)

Gość gość
Akurat mój mąż nie ma duzej rodziny, tylko siostre, ktora jest naprawde super. I naprawdę jestem zadowolona ze swojego zycia, nie chcialabym nic zmieniac. Jest super jak jest ;)

Gość gość
Pochodzisz z miasta czy ze wsi?

Gość gość
Dziecko nie jest ograniczeniem wtedy, gdy i mama i tata poswiecaja mu tyle samo czasu. W Polsce panuje przekonanie, że ojciec moze sobie isc na impreze a kobieta niech siedzi w domu, nie tak nie bedzie, nie u mnie. Szczególnie, że moja mama i mojego meza siostra bez problemu zostalyby na kilka godzin z dzieckiem, zebysmy my mieli chwile dla siebie :)

Gość gość
Pochodze z sredniego miasta :)

Gość gość
I po co upujesz? Nie rozumiesz, ze nikt nie jest zainteresowany?!

Gość gość
jaki najdziwniejsz przedmiot wlozylas sobie w c**ke

Gość gość
Marchewka :D

Gość gość
zjadlas ja potem

Gość gość
Oczywiscie, ze nie

Gość gość
lubisz byc brana od tylu

Gość gość
Uwielbiam, jedna z moich ulubionych pozycji