Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Senthara

Jak wyglada wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość Senthara

No wiec jak wyżej, chciałabym wiedzieć po kolei o co pyta, jak przebiega badanie? Niedługo mam mieć pierwszą wizytę i trochę się boję jej. Ktoś pomoże?

Gość Edziolek
po pierwsze to się nie bać i nie stresować wizytą :) lekarz się spyta o Twoje miesiączki i ich przebieg, czy już współżyjesz, czy masz jakieś bóle podbrzusza lub piersi, czy coś swędzi, czy masz upławy jakieś. Generalnie to różnie, zależy od lekarza :) a samo badanie trwa chwilę moment i zdrowej osoby nie boli w żaden sposób :) co do samego wyglądu badania to zależy czy jesteś dziewicą czy nie bo wtedy uzywa innego przyrządu do "zaglądnięcia". Jedyne co poczujesz to lekki chłód i rozszerzanie. Wyjmie to "coś" i potem trochę ugniecie Ci z zewnątrz podbrzusze pytając czy boli. część lekarzy bada od razu biust ale to różnie bywa :) jakieś jeszcze pytania? :)

Gość senthara
W sumie to jeszcze jedno, u mnie w przychodni jest ginekolog mężczyzna, i nie wiem czy lepiej iść do mężczyzny czy raczej do kobiety. Słyszałam że panowie są bardziej delikatni jak chodzi o badania i kontakt z pacjentką niż panie. Czy to prawda?

Gość senthara
A i jeszcze jak ma niby wyglądać badanie piersi?