Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból zęba w ciąży ratunku czy ktos tak miał

Polecane posty

Gość gość

Chwycił mnie ból ok. godziny 23.00 i tak mnie trzyma, masakra! Jestem w 33tc. Rano oczywiście gnam do stomatologa ale błagam powiedzcie czy ten stan zęba szkodzi dziecku i czy nie zaszkodzi mu znieczulenie. Miałyście podobnie lub leczyłyście zęby w ciąży? lub ktos z Waszych znajomych? jak to było?

Gość opadly mgly i miasto ze snu_
Co mężczyźni i piwo mają wspólnego? - Od szyjki w górę są puści.

Gość gość
Jedynie chyba apap mozesz wziac..

Gość gość
wzięłam apap ale do dentysty i tak muszę iść, bo apap niewiele daje.

Gość gość
Z tego co czytalam jakis czas temu,to znieczulenie u dentysty nie ma wplywu na dziecko,ale stan zapalny zeba to juz wlasnie ma.wiec dobrze ze sie wybierasz

Gość azylinkah
Musisz zgłosić to lekarzowi prowadzącemu bo jeśli boli zleci ci badaniee crp czy nie masz zapalenia

Gość gość
ja normalnie leczę zęby w ciąży, znieczulenie nie szkodzi dziecku jednak jesli masz problemy z wysokim ciśnieniem, powiedz o tym dentyście, dostaniesz znieczulenie bez jakiegoś składnika, który właśnie podnosi ciśnienie. Gorzej jeśli masz coś skomplikowanego do czego potrzebne będzie zdjęcie rtg

Gość gość
Znieczulenie nie szkodzi dziecku. Właśnie ostatnio rozmawiałam o tym z moim lekarzem to stwierdził, że zęby najlepiej leczyć jak jest się w ciąży bo wtedy leczenie kanałowe itd. należy się na NFZ.

Gość gość
dzięki wam wielkie kochane dziewczyny. Siedzę, tak przed kompem od nocy, nie dało się zasnąć. Zaraz wychodzę do dentysty, może po wszystkim zasnę :) teraz już jestem tak wykończona, że mi nie zależy na znieczuleniu, mogą mnie żelazem przypalać :P a tak serio to chętnie przyjmę zastrzyczek ulgi :)

Gość gość
w pierwszej ciazy zlapal mnie bol zeba trzymalo 3 dni nie moglam wytrzymac.poszlam do dentysty zeby mi go wyrwal ale powiedzial ze nie moze i dal skierowanie do szpitalnej przychodni.dostalam znieczulenie zab wyrwany pomeczylam sie godz i spokoj;p