Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bartłomiej Walczak

STWARDNIENIE ROZSIANE A TERAPIA PIJAWKAMI czy ktoś się tak leczył

Polecane posty

Gość Bartłomiej Walczak

Jak w temacie .... Czy jest tutaj ktoś kto wspomaga czy wspomagał leczenie SM za pomocą hirudoterapii ? Jeśli tak z jakim skutkiem ? Czy rzeczywiście terapia pijawkami hamuje kolejne rzuty choroby ? Proszę o opinię. Bartłomiej Walczak z dolnegośląska

Gość gość
o to jest sm ?

Gość gość
pomaga marihuana i wcale nie zartuje. poczytac prosze.

Gość iga667
pijawki pomagają, na zachodzie lecza sm pijawkami. tutaj zaden lekarz nawet nie zaproponuje :/ mojej mamie pomaga , choroby nie cofa ale nie ma jak na razie kolejnych rzutów choroby

Pozdrawiam wszystkich chorych na SM i ich rodzin...Choruję już od przeszło 20 lat w tamtym roku musiałam już poruszać się na wózku inwalidzkim,byłam załamana.Moja znajoma dała mi książkę,Samoleczenie Metodą BSM Piotra Lewandowskiego... stosuję się do wszystkiego co jest tam napisane od wrzesnia tamtego roku 2013 r trzymam ręce na głowie i wyleczyłam wiele chorób,wózek jest w piwnicy ja chodzę przy pomocy kuli...zresztą sami sprawcie na sobie książka kosztuje 25 zł...Wpiszcie tytuł książki i w internecie poczytajcie...polecam poczytać Fakty i Mity SM w internecie pozdrawiam Ilona

Gość KarolTyls
Pierwszy słyszę, aby ktoś leczył pijawkami. Myślisz, że to bezpieczne? Z tego co przeczytałem (źródło: http://leczymysie.pl/stwardnienie-rozsiane-sm/ ) to obecnie SM leczy się lekami. Nie wiem jak pijawki miałyby wpłynąć na mózg czy rdzeń kręgowy.