Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co z tym cugiem POMOCY

Polecane posty

Gość gość

witam, mam pproblem z piecem, do tej pory wszystko pieknie sie palilo, ale odkad przyszla zima i zrobila sie mrozno kopci mi sie z pieca, jest bardzo maly cug, co robic? mam male dziecko i dosyc ze zimno w chalupie to jescze nakopcone :(

Gość gość
A przeczyściłaś wszystko co się da? U mnie jest wszystko przeczyszczone, a od dwóch dni się dymi - myslę, ze może ma na to wpływ cisnienie na dworze.

no wlasnie przeczyscilam caly piec i nawet nie byl brudny bo jak ladnie ciaglo to sie nic nei osadzalo a teraz jest kicha, u ciebie tez sie dymi? myslisz ze to pogoda? ponoc im zimniej tym lepiej powinno ciagnac

Gość gość
kup sobie taki proszek do czyszczenia pieca z sadzy. nazywa się chyba sadpad. dziala cuda. a i oberki z ziemniaków spalaj w piecu, też oczyszczają.

Gość gość
Przy moim piecu nie ma reguły, ale już kilka razy zauwazyłam, ze niby pogoda jest ok i powinno się "zdrowo" palić, a tu się dymi. Nie mam barometru, żeby sprawdzić, ale moja ostatnia teoria to;cisnienie w dół - piec zaczyna dymić.

Gość gość
może niech kominiarz obejrzy ten piec, będzie najprofesjonalniej.

Gość gość
a czym palisz? w moim piecu muszę przymykać prawie całkiem dolne drzwiczki bo jak są otwarte to też strasznie się dymi. ja palę i drewnem i węglem.

to chyba cos jest z tym cisnieniem, bo u mnei sie do tej pory pieknie palilo. a od dwoch dni doopa :(

Gość gość
a może masz cos w kominie?

no wlasnie nie bo jak go czyszce to sprawdzam i wkladam na w tyl pieca do rury papier i podpalam i wsysa go jak nei wiem co wiem tam cug jest, a od dolu lipa

Gość gość
moze sie ktos jeszcze wypowie?