Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

grzybica a okres a co z globulkami

Polecane posty

Gość gość

jak wyżej

Gość gość
W trakcie trwania okresu leczenie będzie nie skuteczne ponieważ kapsułka wypłynie wraz z krwią. Rozpocznij leczenie po miesiączce, pamiętaj później o odbudowie mikroflory np. aplikując probiotyk dopochwowy invag przez 7-dni, uchroni cię to przed nawrotem infekcji.

Gość gość
W trakcie miesiączki nie zakładaj dopochwowo globulek, ponieważ ich skuteczność będzie obniżona. W trakcie trwania okresu możesz zażywać provag, jest doustny, ochrania układ pokarmowy i pochwę przed infekcjami. W trakcie leczenia też go stosuj, szybciej się wyleczysz.

Dokładnie tak jak napisały dziewczyny. Podczas trwania okresu wstrzymaj się z leczeniem dopochwowym ponieważ i tak wszystko wypłynie. Pamiętaj również aby po leczeniu zastosować jakiś dobry probiotyk ginekologiczny. Ja profilaktycznie zawsze po okresie stosuję 3 globulki lactovaginalu. U mnie ten system się sprawdza bo od pół roku nie miałam grzybicy. Dodatkowo stosuję jeszcze dietę przeciwgrzybiczą, o której można poczytać tutaj http://www.lactovaginal.pl/Poradnik-intymny/Wplyw-diety-na-zdrowie-intymne

Gość agula8
a jakie globulki konkretnie bierzesz? zwykle kurację przerywa się na czas brania okresu albo w ogóle czeka się z leczeniem do końca okresu. Ale to powinno być napisane w ulotce? pamiętaj o probiotyku- w takim przypadku najlepiej doustnym-mnie sprawdza się provag.Powodzenia