Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obowiązkowa cesarka na życzenie

Polecane posty

Gość gość
Jedna z najbardziej inteligentnych osób jakie poznałam w życiu przyszła na świat przez cc, a na dodatek jeszcze nie była karmiona piersią. :)

Gość gość
czyli ja :D haha

Gość gość
w mojej miejscowości dziewczyna po cesarce dostała zakrzepicy a teraz leży w szpitalu pod kroplówką z heparyny bo grozi jej oderwanie skrzepliny i zator więc po cesarce mogą wystąpić niebezpieczne powikłania

Gość gość
Ja rodziłam sn ale czy jestem zwolenniczką ? Nie wiem....poprostu urodziłam szybko i szybko też doszłam do siebie...jednak dziecko uroodziło się całe szczescie szczęśliwie (mial wezeł prawdziwy) więc mimo iz tak łatwo poszedl mi porod to nastenym razem wolałąbym cc bo tu WIEM ze z dzieckiem nic złego się nie stanie -tylko i dlatego wybrała bym cc (choć ja bym sie operacji strasznie bała,ale zdrowie dziecka jest dla mnie wazniejsze)

Gość jodłakaukaska
Ja jestem ciekawa jak mozna sobie załatwić albo co zrobić zeby mieć cesarke? Są takie dziewczyny co miały cesarkę niby załatwioną a ja nie wiem jak to zrobic. Strasznie się boje sn, nawet jeszcze w ciąży nie jestem ale to jest własnie powod dlaczego nie jestem w ciąży. Ktoś się orientuje w tym temacie?

Gość gość
Kombinuj. Podobno możesz iść do psychiatry, powiedzieć, że bardzo się boisz porodu, nie śpisz, przeżywasz to itp. i wtedy możesz liczyć, że wypisze Ci odpowiednie "skierowanie na cc" z powodu fobii przed porodem. Możesz też próbować u okulisty, jeżeli masz dużą wadę wzroku albo jakieś inne problemy z oczami. Poczytaj na innych forach, na pewno znajdziesz dużo porad, a może gdzieś piszą w jakim szpitalu lekarz zgodziłby się wykonać cc na życzenie.

Gość Październikowa mama 2013
Moj lekarz jest przeciwnikiem cc - mówił ze po cc jest mnóstwo komplikacji u matki bo jest to bardzo poważna operacja. Po samej cesarce czułam sie super - po 3 dniach do domu i juz nie pamiętalam ze rodzilam. Dziewczyny po porodzie sn czuly się gorzej ode mnie. Ale szybko sobie przypomniałam słowa mojego lekarza kiedy 5 nocy po porodzie obudziły mnie drgawki i 41 stopniowa gorączka. Karetka zabrala mnie do szpitala i spedzilam tam 2 tyg - miałam ecoli we krwi. Koleżanka która rodzila tydzień później miała drenaz rany po cc bo miała też bakterie i jej rana ropiala. Mimo wszystko chciałabym rodzic kolejne dziec**przez cc.

Gość gość
Trzeba szukać odpowiednich specjalistów, którym nikt nie podskoczy i niczego nie podważy, ale takie znajomości trzeba zawierać odpowiednio wcześniej.