Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oj joj joj

chce mieć dziecko a on

Polecane posty

Gość oj joj joj

on ciągle zwleka.. cały czas mówi ze juz bardzo by chciał a jak przychodzi co do czego to sie zabezpiecza denerwuje mnie to ze ma 30lat a nie potrafi podjace decyzji

Gość szafika
mam to samo, mamy mieszkanie i zarabiamy wystarcZająco a jednak ciagle zwleka nie bawi mnie ta sytuacja tym bardziej ze mam juz 31 lat czas leci a my dalej tylko we dwójkę

Gość gość
ale macie jakieś dzieci czy w ogóle nie chcą mieć dzieci. Jak wy brałyście ślub z nimi to chyba o takiej kwestii rozmawialiście? dziwią mnie takie laski, że dopiero po skubie gadają o dzieciach

Gość gość
ha ha ja mam na odwrot on naciska na dziecko a ja jeszcze nie chce jestesmy dop 4 lata razem do wszytskiego tzreba dojrzec we dwojke, nie badzcie sobkami

Gość oj joj joj
no ale po co to gadanie ze juz by chciał.. czas sie nie cofa, młodsza już nie bede i bardzo Chcialabym zakładać już rodzine.

Gość gość
dokładnie Staszek ma racje..wasi faceci nie chcą mieć z wami dzieci i ciągle przedłużają ten okres a później przyjdźe33 latka lub 35 i powiedzą, że za późno. A wy nie uważacie, że o takich sprawach rozmawia się wcześniej?

Gość oj joj joj
No chyba po to bierze się ślub i zakłada rodzinę aby te dzieci jednak byly i u nas to zawsze było jasne. Tylko kiedyś dorabialismy sie czegos, chcieliśmy mieć dach nad głową , stabilną pracę a później rodzine i tak teraz jest, tylko dzieci brakuje

Gość gość
Zrobie c**** znajomosci gratis niepros sie. Powiesz ze guma pekla i juz.

Gość gość
Maiłam taką samą sytuacje ja nalegałam miałam 30 lat. On mówił za parę miesięcy, za rok, za pół. I na dzień dzisiejszy mam 33 lata i dziecka brak a on już zaczyna gadać, że za późno, po co dziecko, że sami lepiej itp. Czuje się oszukana a teraz mówi, że nie chce dziecka i już. teraz mam 2 wyjścia labo to zaakceptować ale rozwód. A zajść nie chce specjalnie bo mnie zostawi dlatego, ze wiedziałam i specjalnie wpadłam.

Gość gość
No wież mi, że nie dla każdego normalne, że po ślubie będą dzieci. Nie każdy chce je mieć. Druga sprawa to chyba normalne, że o takich sprawach rozmawia się przed ślubem a nie po ślubie truje się facetowi, może on ci to zawsze gadał tylko ty robiłaś sobie nadzieję. Powinnaś zacząć się przyzwyczaja, że nie będziesz miała dzieci z tego co piszesz.

Gość oj joj joj
ja mam wrażenie ze jemu jest za dobrze ze mna, rozpieszczam go i nie bede tego ukrywać bo codziennie obiadki , masaze , pyszne ciasta itd i wydaje mi sie ze jemu zwyczajnie sie wydaje ze to sie skończy bo większą uwage poświęcać dziecku

Gość gość
ehh obitki kobitki slepe jestescie i tyle :x ja nie chce dzieci mij facet tez nie jestesmy razem kilka lat ale wlasnie przez ta niepewnosc co do wspolnych planow nie bierzemy dostad slubu, moze cos sie ktores ze stron odwidzi

Gość gość
dziecko to obowiazek an cale zycie nie azdy jest na to gotowy a do tanga tzreba dwojga takie zreczy sie ustala przed a nie po slubie

Gość gość
dokładnie dla kobiet może to normalne, że jak jest ślub to i będzie dziecko a później wielkie rozczarowanie bo on nie chce. Zrozum to nie każdy chce przez następne 15 lat swojego życia niańczyć dziecka. Normalna reakcja, że facet nie chce dziecka i stara się ci to jakoś powiedzieć tylko ty jakbyś tego nie rozumiała. A ile macie w ogóle lat? od kiedy jesteście razem?

Gość oj joj joj
ale pisząc tą wypowiedź "no chyba po to bierze sie slub i zakłada rodzinę zeby te dzieci jednak były" napisalam tez " U NAS TO ZAWSZE BYLO JASNE'' czyli rozmawialiśmy o tym przed ślubem i to nie raz nie dwa a setki razy.

Gość gość
to widocznei go rozczarowalas bo dlaczego zmienilby zdanie??

Gość gość 157
Mnie się wydaje że On najzwyczajniej obawia się tego że gdy będziecie mieli dziecko. Część obowiązków spadnie na niego.. A i czasem dzieckiem będzie się musiał zająć. Ponad to być może przerazi go to że w domu nie będzie spokoju tylko płacz dziecka.

Gość gość
Poglądy się zmieniają jesteśmy tylko ludźmi a faceci często tak gadają. A ile jesteście po ślubie.

Gość gość
goś 157 a to coś nadzwyczajnego, że ojciec zajmuje się dzieckiem. Przecież nie tylko matka chce dziecka i nie matka tworzy rodzinę. Normalny ojciec zajmuje się dzieckiem, kąpie, usypia, karmi, przewija. Więc to oczywiste, że zarówno matka jak i ojciec mają obowiązki względem dziecka.

Gość oj joj joj
czym niby miałam go rozczarować? mam 29 lat znamy sie odkąd skończyłam 17 a slub wzięliśmy jak miałam 24 jestesmy razem większość naszego życia. Zawsze dobrze sie dogadywalismy nie tylko w zyciu codziennym ale także i w łóżku i dlatego sie pobralismy bo jest nam ze sobą dobrze, a o dzieciach rozmawialiśmy już przed ślubem i zarówno on jak i ja chcieliśmy te dzieci mieć, staram sie tylko zrozumieć jego rozumowanie

Gość gość
po prostu facetowi się odwidziało i tyle czego nie rozumiesz

Gość gość
przykro powiedzic, ale facet jest egoista bez wyobraźni. . To,ze on nie dojrzal do dzieci nie przesądza, ze nie dojrzeje w wieku np 40 lat - dla ciebie bedzie po ptokach, a on sie ocknie. Masz, tak jak kazdy czlowiek , prawo do posiadania dzieci. Spytaj go jasno - czy on cie chce tego podsatwowego ludzkiego prawa pozbawic? Ciebie- najbliszą i ( chyba) najdrozsza osobe? Moze to do niego nie dotarlo? Uswiadom go.

Gość gość
podstawowego prawa ludzkiego ha ha ha takim tez jest wolna wola i nikt do zostawania tata nie moze go zmusic

Gość oj joj joj
ale proszę tylko o rozmowę o nic więcej więc nie miłe komentarze prosze zachowajcie dla siebie. Staram sie zrozumieć dlaczego mu sie "odwidzialo" jak zaczynam rozmowe i pytam go o to , to zawsze słyszę " kochanie przecież ja chce miec dzieci i bedziemy je mieli"

Gość oj joj joj
to prawda że nie mogę go zmusić ale i on nie może mi zabronić mieć dziec***prawo działa w obie strony

Gość gość
pierwsze przestan naciskac i ciagle o tym gadac bo sama go zniechecasz zakoncz temat na jakis czas i potem za rok np go odswiez

Gość oj joj joj
po drugie jak to napisal gosc wczesniej ja wcale nie naciskam , nigdzie nie napisalam ze kochamy sie tylko po to zeby miec dziecko i ja codziennie o tym ględze. Bardzo dawno o tym rozmawialismy a seks jest tylko dla przyjemnosci a ja mam prawo zapytać własnego męża o dzieci