Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takaDziwnaOna

JAK TO JEST para meneli dostaje od MOPS 1600 zł a matka z dzieckiem 250 zł

Polecane posty

Gość takaDziwnaOna

Już nie mam sił. Odpracowywuje zadłużenie za czynsz. Oczywiście pieniędzy nie dostaje do ręki tylko od razu idzie na te zadłużenie. Mam pracować do 30 września. Dziecko niedawno ze szpitala wyszło i najprawdopodobniej tam wróci bo w domu zimno jak w chlewie. Na nic mnie nie stać. Co mam zrobić żeby sobie poradzić? Jestem ze Śląska.

Gość takaDziwnaOna
Zapomniałam dodać że MOPS traktuje te odpracowywanie jako mój zarobek. Nie wiem już jak mam żyć

Gość gość
jestes kowalem swojego losu, jednak zycze szczescia i ciepla

Gość gość
A alimenty na dziecko?

Gość gość
no to brak słow na to po prostu.... czytalam gdzies jak pijakowi dają rentę 700zł... a mojej schorowanej matce sie renta nie należy

Gość gość
a co myślałaś sobie jak robiłaś dzieciaka? Że państwo ma obowiązek go utrzymać

Gość takaDziwnaOna
Alimenty mam zasądzone od czerwca a dostaje je od listopada. Wcześniej miałam przyznany zasiłek dla samotnej matki, to co pobierałam od czerwca do października muszę zwrócić (850 zł) więc Urząd Miasta wpadł na pomysł że będzie sobie zabierał mi te 106 zł rodzinnego żeby to spłacić. Pomine to jak mnie sąsiad wyrolował na wodzie i musze go teraz spłacać a on żadnej kary nie dostał mimo że to wyszło na światło dzienne. Do roznoszenia ulotek mnie nie chcieli bo jestem za stara, ze sprzątaniem mieszkań ciężko,raz na pare mies coś sie trafi do umycia okien itp. Na umowe zlecenie nie moge bo mi komornik wszystko zabierze. Nie mam pomysłu a kraść nie chce choć miałam nieraz okazje

Gość gość
z jakiego miasta jesteś ?

Gość takaDziwnaOna
Ja dziecka nigdy nie chciałam. Ale jak to czasem bywa nie wszystko wychodzi tak jak chcemy. Po urodzeniu dziecka miałam ciężką depresje,igrałam ze śmiercią,nie chciało mi się żyć. A teraz jak stanęłam na nogi to zdałam sobie sprawe jak życie jest okrutne a przede wszystkim ludzie. Zastanawiam się nad własną działalnością,złożyć wniosek o dofinansowanie,ale co jak nie wypali? Trzeba to dobrze przemysleć a u nas w mieście bieda z nędzą. Myślałam nad zakładem pogrzebowym ale nigdzie nie chcą mnie przyjąć :(

Gość gość
było pomyśleć zanim kłamałaś że nie wiesz z kim dziecko sobie zrobiłaś albo dalej tkwić w tym kłamstwie i brać z opieki te 850 zł i iść do pracy...dlaczego ja pracująca mam utrzymywać samotne mamusie które d**y do pracy nie ruszą

Gość takaDziwnaOna
Mysłowice

Gość gość
menelom tez nikt nie kazał się menelić, ale oni dostają więcej kasy niż autorka na niewinne dziecko- moim zdaniem nie jest to sprawiedliwe

Gość takaDziwnaOna
Z MOPSu nigdy nie dostałam 850,źle mnie zrozumiałaś. Pobierałam na samotną matke od czerwca do października 170 zł czyli w sumie jakies 850 zł i musze to zwrócić.

Gość takaDziwnaOna
Może tak by było lepiej,ale nie miałabym sumienia zostawiać dziecka samego na tym świecie

Gość gość
moze ty zdechnij - ty co tak proponujesz? weź autorko nie słuchaj mend ludzkich, trzymaj się, nikt nie mówił, że w życiu jest łatwo

Gość takaDziwnaOna
Ja już nie mam pomysłu co zrobić. Nie chce nic za darmo. Wolałabym pracować niż co miesiąc żebrać w MOPSie i zapieprzać przez całe miasto za wszystkimi potrzebnymi papierami żeby dostać te pare marnych groszy. Chciałabym pracować w zakładzie pogrzebowym ale tam niestety tylko po znajomości i w kręgu rodziny.

Gość gośc1u
para meneli = 2 głosy w wyborach matka z dzieckiem = 1 głos albo i nie jak niepełnoletnia czaisz? matematyka taka

Gość gośćm
:( może popytaj, niech ci umorzą te 850zł. Przecież to są grosze dla urzędników.

Gość gość
Z ulotkami nieraz widziałam stojących ludzi w wieku emerytalnym, więc nie pitol, że jesteś za stara. Idź do agencji pracy, leć na kasę, kokosów nie zarobisz ale zawsze lepsze to niż nic. Może Tobie po prostu nie chce się pracować?