Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość badumtsss

Czy to że jestem dzieckiem z in vitro onzacza że jestem inna

Polecane posty

Gość badumtsss

Mam 14 lat, w zeszłym roku dowiedziałam się od mojej mamy że jestem dzieckiem z in vitro. Płakałam wtedy cały dzień i nie mogłam tego zrozumieć. Potem uznałam, że to była dla moich rodziców jedyna szansa na własne dziecko i zaczęłam cieszyć się tym, że jestem. Że żyję. Powiedziałam o tym mojej najlepszej przyjaciółce, która zrozumiała to i nie zadawała pytań. Przyjaźnimy się nadal. Często zastanawiam się, co by było. Gdyby w szkole się dowiedzieli. Jak zaczęliby mnie wtedy traktować. Boję się. Czy mam komukolwiek jeszcze o tym powiedzieć? Czy jestem inna niż wszyscy? Gorsza?

Gość gość
jestes taka sama jak dziec***oczete naturalnie ;) ale po co mówic ze jesteś dzieckiem z in vitro?? to nie ma znaczenia ;)

Gość gość
tak, dla księży, bo oni mają tajną boską moc i widzą podłużną linie na twojej twarzy, która świadczy o podziałach :D

Gość gość
No ja bym nie chciala zeby moj syn mial zone z in vitro. Wiadomo czy nie urodzisz mutantow? Jesli nie ty to moze twoje wnuki...

dla mnie jesteś cudem miłości twoich rodziców i piękna nauki Pozdrawiam i życze szczęścia

Gość gość
Nie bardzo rozumiem twój problem. Gorsi to są najwyżej twoi rodzice - wybrakowani.

Gość gość
nie no, właśnie jesteś lepsza. Pewnie jakiś procent twoich koleżanek to dzieci z wpadki, niekoniecznie wyczekane i kochane (przez to na pewno mają jakieś zadry w psychice). A Ciebie rodzice tak pragnęli, że zdecydowali się na in vitro. A więc jestes owocem wielkiej miłości. Ciesz się!

Gość gość
nie dodałam na koniec księdza... badumtssss :D!

Gość gość
nie, absolutnie.Jesteś taka sama jak ja czy moje dziec***oczęte bez pomocy boskiej- bo tak uważam.Jakby Bog nie chciał zebys przyszla na swiat to nie pozwolilby wymyslic metody in vitro.Nie przejmuj się księżmi, katolami.Pan Bog patrzy na Ciebie z góry i uśmiecha się, ze ma jeszcze 1 dziecko-kocha Cie. Zawsze zawsze znajdzie się mnostwo osob pelnych nienawiści,niestety,taki jest swiat.Nie myśl o tym w jakiś specjalny sposób:)Jestes tak samo jak inne dzieci. pozdrawiam

Gość gość
a co to za różnica czy z in vitro czy zakrwawionej błony śluzowej macicy? to prowokacja, prawda? czy katecheta - molestant się ciebie czepił po tym wyznaniu? czy jesteś starą rurą, która się nudzi i wypisuje tak absolutne brednie, aż zwoje mózgowe sie prostują?

Gość badumtsss
a co? To normalna dorosła kobieta już nie urodzi "mutantów" tak? Może najlepiej to takie dzieci jak ja powinno się od razu zabijać?

Gość gość
Nie mow nikomu,nie ma potrzeby.Po co, w jakim celu?Nikt nie tłumaczy się z tego ze urodzil się bez pomocy medycyny wiec Ty tez nikomu się nie tłumacz.Chocby po to żeby nie czytac wpisow takich tępot jak niektóre powyżej piszące o mutantach...Jak czytam wpisy czegos takiego co to napisalo to wlasnie sądze ze to mutanty

Gość gość
To znaczy, że rodzice tak bardzo chcieli zostać rodzicami, że (o ile są katolikami - są?) sprzeniewierzyli się swojej wierze skazując twoich nienanordzonych braci i siostry na smierć. Ale ty nie jesteś niczemu winna - ani lepsza, ani gorsza od innych dzieci. Szokuje mnie natomiast, że ktoś uważa, że autorka jest lepsza od dzieci z wpadek. To są dopiero prawdziwe owoce miłości :) I z bożym błogosławieństwem w dodatku!

Gość gość
nie karmić trolla nie wiem po co ten temat ale to paskudny troll

Gość gość
Ale tego jeszcze nie wiadomo, bo jeszcze nie ma dzici z 3 pokolenia in vitro. A wiadomo moze zawsze po in vitro mutant wychodzi z 3 pokolenia? Z normalnego zaplodnienia jest wiadomo ze nie

Gość gość
Powinnaś być szczęśliwa i dumna z tego powodu! Bo to oznacza, jesteś naprawdę wyczekiwanym i wymarzonym przez swoich rodziców dzieckiem. Twoi rodzice na pewno wiele przeszli i wiele musieli poświęcić, abyś się pojawiła na tym świecie. A coś o tym wiem, bo za dwa miesiące przyjdzie na świat moje dzieciątko z in vitro, droga jak doszło do ciąży nie ma znaczenia, ważne że jest:) Kosztowało nas to dużo czasu, wyrzeczeń, trudnego leczenia, często brakowało już nadziei, że to się uda, ale udało się i to jest wspaniałe:) Nie możesz mieć z tego tytułu żadnych kompleksów, nie jesteś inna od innych, ale wiem, ze w Polsce jeszcze wiele osób tego nie rozumie. Jesteś wyjątkowa, w tym sensie, że upragniona przez rodziców i długo wyczekiwana:) I moim zdaniem, nie musisz o tym nikomu mówić, chyba, ze chcesz... Doceń poświęcenie swoich rodziców i to, ze powiedzieli C**prawdę, ale moim zdaniem powinnaś przejść nad tym do porządku dziennego:) Jesteś z in vitro, super, żyj dalej:)

Gość gość
Z ciekawości - jesteś lesbą? Masz normalną c**kę i cycki? Jak odpowiedziałaś na pierwsze nie, a na drugie tak, to jestęś w porządku.

Gość gość
Możę trochę głupsza, ale nie znam cię za dobrze.

Gość Led Led Led
a na jakiej podstawie doszliscie do tego, ze dzieci kogos z zaplodnienia zewnatrz jajowodowego (bo tak dokladnie to nazwijmy) maja miec 'mutanta'?!

Gość gość
NIE KARMIC TROLLA! Osoba zakladająca temat jeżeli to nie prowo niech wyłuszczy sobie wpisuy normalnych osob i tym zyje,a psychiczni sa wśród nas i należy nauczyć się z tym zyc.Ignorancja. NIE KARMY TROLLA

Gość gość
zapytaj rodziców jak tam rodzeństwo z lodówki 🖐️